Reklama

Reklama

Jija deu suay doo

  • Thajsko จีจ้า ดื้อ สวย ดุ (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Mladou dívku Deu (Jeeja Yanin) opustí matka i její přátelé, stává se závislou na alkoholu a v depresích čeká na smrt. Jednoho dne se stane terčem gangu únosců dívek, je ovšem zachráněna Sanimem (Kazu Patrick Tang), vůdcem skupiny lidí ovládajících „opilé“ thajské bojové umění zvané Meyraiyuth. Sanim a jeho přátelé se rozhodnou zničit gang únosců dívek a Deu naučit bojové umění, pro které má pozoruhodný talent. Velkolepá show s množstvím akčních bojových scén může začít. (kubazzz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

JFL 

všechny recenze uživatele

Po bojovém basketu v otřesném, nicméně alespoň upřímně brakovém "Fireball" dosáhla námětová a stylová krize thajských produkcí přiživujících se na hluchých místech mezi novinkami Tonyho Jaa nové dno v "Raging Phoenix". Debilní skrumáž prvků z osmdesátkových akčních dobrodružek pro děti, druhého "Indiana Jonese“ a "Opilého mistra“ získává fantasmagorické rozměry zasazením do zbytněle povrchních budoárových kulis ve stylu MTV videoklipů pro mládež či playmate videí. Vrcholem nesoudně realizovaného nápadu oslovit mladé publikum je bojová choreografie podřízená pouličnímu lifestylu s jeho brakedancem a powerbockingem. Snímek je takřka dvouhodinový pokus o pohybový videoklip, kde choreografie bojových sekvencí není podřízena tempu boje, nýbrž beatům doprovodné muziky, takže souboje vykazují toporně mechanickou secvičenost. Nečekaným zjevením v tomto otravně juvenilním blábolu je fenomenální sedmiminutová sekvence finálního souboje hrdinky se záporačkou a jejími dvěma noshledy. Choreograficky grandiózní sekvence nejen že poprvé za celý film opravdu dá vyznít fyzickým schopnostem aktérů, ale dokonce se od zbytku filmu liší i střihem, svícením a tempem. Škoda že "Raging Phoenix" nemohl být jen krátký film. A škoda, že v zatvrzele maskulinním Thajsku nemůže ženská akční představitelka vystupovat v důstojném filmu, který by ji ukazoval jako ve všech ohledech silnou ženu a ne jen jako nevzhledného retarda zplozeného cizákem ("Chocolate") či afektovanou cosmo-girl kravičku ("Raging Phoenix"). ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý thajský akčný film so skvelou JeeJa Yanin. Má dosť dobrý príbeh o mladej žene, ktorú sa pokúsi uniesť zločinecká organizácia, ktorá sa zameriava na únosy určitého typu žien, ale podarí sa jej utiecť a pridá sa ku skupine výborných bojovníkov, ktorá chce túto organizáciu zničiť a u nich sa aj naučí bojové umenia. Akcie je tu samozrejme dosť a je na vysokej úrovni, ale v rámci thajských bojových filmov posledných rokov patrí k tomu slabšiemu. Choreografia súbojov je výborná, ale väčšinou sa odohrávajú v prostredí, ktoré nie je pre ne moc vhodné a taktiež je tu len veľmi málo nových bojových prvkov. Najviac sa mi páči celá finálna akcia, teda na moste, proti dvom špičkovým bojovníkom, ale hlavne posledný súboj. A výborné sú aj tréningové sekvencie. Po technickej stránke je film tiež dobre zvládnutý, s réžiou a aj kamerou som spokojný. Vo filme musím pochváliť aj hudbu, ktorá je v rámci žánru až moc dobrá, ale tým nemyslím ten hip hop, ale všetko ostatné. Predchádzajúci film JeeJa Yanin- Chocolate sa mi páčil podstatne viac, takmer po všetkých stránkach ma zaujal viac, ale ani tento film nesklamal a fanúšikovia bojových umení by sa mu nemali vyhnúť. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 77%. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $944,000║ Čistá samoúčelná záležitosť, z prázdnym dejom idúcim svojou prvoplánovosťou v céčkových vodách, mizernými počítačovo animačnými trikmi, preplácaným záverom a aspoň že s priemernými súbojmi, ktoré občas potešia ale prevažne nič nové neponúknu. Plus je vidieť že režisér je veľký fanúšik vizuálneho štýlu Michaela Bay. /videl v kine: 35%/ (videl na festivale Art Film Fest 2010) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

JeeJa Yanin natočila po suprovém Chocolate (2008) svůj druhý film. Nutno napsat, že jak už je několik let zvykem, i tentokrát ze sebe Thajci vyloženě vycucali maximum, ovšem ne zcela v tom směru, v jakém jsme již pár let zvyklí. Raging Phoenyx možná někoho zklame, někoho naopak potěší a někoho překvapí (můj případ ...). Od začátku je jasně vidět, že tvůrci měli k dispozici zřejmě skutečně pěkný balík peněz (rozpočet) a je to vidět snad na každém záběru kamery. Opravdu úžasný vizuální look. Jenže se nevydali klasickým směrem jako bylo např. v "oldschoolově" vypadajícím Chocolate nebo jak jsme zvyklí u filmů velmistra Tonnyho Jaa, ale spíš se dali na cestu speciálních efektů, používání digitálních triků, lan a ukázku stylů, které jsem (ani já) nepoznával ... Navíc Yanin není vlastně hlavní postavou filmu, ale je jednou ze skupiny bojovníků, kteří pátrají po bandě, která unáší mladé dívky (podobně jako v Tom Yum Goong/The Protector (2005) byla banda co kradla slony apod.). Navíc film není dějově tak nadupaný, jak jsme zvyklí, spoustu stopáže se řeší emocionální nesmysly, je zde jistý výcvik, kterým připomněli tvůrci "kung-fu klasiky o opilých mistrech" a hlavně styly připomínající spíš "breakedance" smíchaný s capoerou ... strašně hráli celý děj filmu na efekt, bojovníci byli více hlavou dolů vzhůru nohama než normálně na nohou a souboj s bandou neřádů mi nakonec připomínal spíš nějaký adventure/dobrodružný film ve stylu Indiana Jonense a až asi posledních 15 minut přestala Yanin konečně dostávat na držku, sebrala všechny síly a asi si uvědomila, že přece jen bude nejlepší použít staré dobré muai thai, taekwondo, karate a kung-fu, a vykopala a vylokťovala doslova nepřátele z obrazovky (závěr filmu je jako vždy u Thajců strašný masakr) ... Film má trochu také nádech mysticismu a spíš je to přehlídka něčeho nového, což mne osobně tolik nesedělo ... mám raději filmy ve stylu dvě rány, borec padá a jde se dál ... Tady dostává celá partička celou dobu dost na prdel a až opravdu v posledních 15 mninutách to Yanine fakt "rozbalí" ... Spousta technik, které jsou zde použité jsou vyloženě pastvou pro oko, ale jak už jsem někde psal, to můžu jít do cirkusu na akrobaty a mám to podobné a na živo ... skutečné klasické martial arts je zde pomálu. Ale abych jen nekritizoval, spíš srovnávám s již viděnými kulty výše zmíněnými. Yanine je krááásná dívka a fakt je z ní nádherná kočka, vyloženě můj typ a fakt se na ni dobře dívá. Film vypadá celkově úžasně a je to pastva pro oči. Akce je hodně, ale té pořádné kontaktní s proti hajzlíkům pro mne osobně málo, až na konci filmu ... každopádně celkově martial arts špička!!! ()

predators 

všechny recenze uživatele

Raging Phoenix již na první pohled přináší do soubojového žánru něco nového. Tím nejdůležitějším je jistý styl bojového umění, mně připomínající mix kung-fu a kapuery smýchaných s několika prvky breakdance. Možná až přespříliš je využito oblíbeného létajícího efektu a zpomalovaček, zde by neškodilo sundat nohy z plynu. Jinak se ale na všechny souboje dívá pěkně, také díky zvolenému malebnému prostředí, které navíc vyniká v kontrastu s "šedivými" charaktery hrdinů. Nesmím také zapomenout na hru na city, jak jsme u tohoto typu zvyklí. A tak, ikdyž je Raging Phoenix kvalitní oddechovka, spousta věcí šla udělat ještě lépe, a tak se máme do příště na co těšit... PS: Hustý je hudební doprovod, hlavně pasáž, kdy si to jde opilá holka vyřídit s bandou grázlů...trochu jsem si zavzpomínal na Sun Wu-kchunga :-) 73% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • JeeJa Yanin během natáčení spadla z dvoupatrové budovy a dopadla přímo na hlavu. Musela být proto odvezena do nemocnice, kde se naštěstí ukázalo, že neutrpěla žádné zranění. Díky tomu se mohlo hned druhý den pokračovat v natáčení. (Raztubyl)

Reklama

Reklama