Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh velmi talentovaného muže Johanna Rettenbergera, jenž je běžec maratónu a úspěšný řadový bankovní lupič. Rozvážně a přesně si odměřuje srdeční tep, napětí, výdrž a výkonnost v průběhu běžecké přípravy, ale i bankovních nájezdů, ukrytý pod absurdní maskou a ozbrojen opakovačkou. (DannyBoy80)

Recenze (13)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,,,TEŠÍTE SE, ŽE PŮJDETE VEN? A NA CO SE TĚŠÍTE?“ ... ,,ŽE NEBUDU MUSET BĚHAT V KRUHU....“ /// To, že běháním se nedělaj vydělat pořádný prachy, je kravina. To Johann Kastanberger věděl už v osmdesátejch letech. Běhat, loupit – no jasně, ale zajímá mě životopis? (znava opakuju – životopisy nééé!) Furt čekám, že to bude mít nějakej dramatickej náboj, něco.... prostě něco. Nastěhuje se k pipce,... jdou do kina... sex (aha, tak ne...ale jo...vlastně teda ne...). Kurva pojďme! (jako s filmem, píchání si nechte na pak...). Po 40ti minutách konečně(!) adrenalínek při akcičce. Hmm a co dál? Vobčas je to tak blbý, že se to fakt muselo opravdu stát. Film o uprchlíkovi, kterej (po vzoru Loly) běží o život je na svou dýlku často nuda. Slaboučký emoční sblížení a málo překvapivýho děje. Nechápu, proč(?) se každej snaží točit eposy, když má matroš na údernou povídku. Přesto dám filmu o osamělosti maratonskýho běžce (která nekončí na vězeňským dvorku, ale...) hvězdy 3. Za snahu (za výdrž rozhodně ne!). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Der Räuber“, kterou napsal Martin Prinz v roce 2002 číst nebudu. 2.) Zrovna doma řešíme dilema běhat – neběhat nebo jestli loupit - neloupit. 3.) Thx za titule ,,smith22“ a ,,jvps“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Příběh člověka, jehož jedinou životní motivací je útěk. Obrazně i doslova naplňuje Lupič Johan Rettenberger význam slova "prchat" ve všech myslitelných významech. Když k tomu ještě připočteme skutečnost, že nikdo nedokáže natočit emocionálně prázdný, chladný a až mrazivě odtažitý film, tak jako naši sousedi z Německa, vychází mi Raüber jako jeden z nejlepších odosobněných kousků. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Srovnávat s knihou si netroufám, v paměti mi z ní mnoho neuvízlo. S filmem to bude podobné. Ale celkem mě to bavilo. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Napriek sportovo-akcnemu nametu sa jedna o takmer komorny az kludny snimok. Andreas Lust je vsak vyborny a skvelo film taha. V jeho podani je vsetko hodne autenticke. Nie kazdeho vsak tento styl filmu dokaze uputat, ci zabavit. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Emocionálně napětový film, který sází na perfketního hlavního hrdinu. Úvodních pár minut je sice těžce situováno do jeho soukromého života. Ne každý si však tomu přijde na chuť. Zbytek filmu je už slast pro oči, kde malý člověk dokáže "velké" věci, ať je to i třeba přes jeho hrdost. ()

onlavu 

všechny recenze uživatele

Bývalý recidivista, který rád běhá, místo aby vydělával peníze sportem, se dá zase na dráhu zločince. Film docela dobře odsejpá, takže to není zas až taková nuda. Hudby se ve filmu téměř nedočkáme, takže celkem často němé chvilky. Ale jako jednohubka na večer dobrý, nic víc od toho nelze čekat. ()

smith22 

všechny recenze uživatele

Snímek hodný pozornosti.Ty, co papkají předepsanou americkou stravu typu Transformers apod. to zřejmě nezasytí ale mě to i přes určité nedostatky zaujalo.Příběh, který nijak zbytečně neodbočuje od tématu a je přímočaře zaměřen na hlavního protagonistu.Ten svou roli zvládá a pomaloučku si přetáhne diváka na svou stranu.Konec , který trochu uvadl je spíše tím, že tvůrci asi nechtěli měnit fakta jen aby film udělali zajímavějším. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Na rovinu musim říct,že jsem čekal něco hodně slibnýho,ale přišlo nemilé zklamání.Prvně musim říct,film mě vůbec nevtáhnul do děje a hlavní hrdina už vůbec ne.Za prvé to bude tím,že se zde skoro vůbec nemluví a tak přichází mimika,režisérské nuance,kamera a tohle všechno okolo,když není z čeho brát a to je pro mě trochu málo.Ono,že si někdo veme něco z knihy a ještě to má docela švih,že někdo loupí banky a hrozně rád u toho běhá je fajn,což se i snímek první půlky drží zuby nehty a do toho narve jednu kočku,která má chuť na sex a on nemluví a koná je dejme tomu taky cajk,ale jak to všechno probíhá zdlouhavě už není moc košér a vážně to žádný vídeňský řízeček není.Po pravdě musim říct,že konec je super a trochu jsem si vzpoměl na japonský horor,který končil dlouhou projížďkou autem a byl konec,to snad byl plus jenom pro mě.Nejhorší je,že z postav nevíme nic,jestli tedy Johann jenom rád pro zábavu kradl,aby si vyzkoušel jestli běží rychleji jak Bolt,tak nechápu proč vůbec někdo tohle točil, jakoby to vyšlo ze Sportovních novin.Zas na druhou stranu ty nemluvící některý pasáže byly kořením a mělo to tu evropskou příchuť něčeho si jinýho,ale přesto je více zajímavých snímků,než tenhle pro mě někde před cílovou páskou. ()

TopGuy 

všechny recenze uživatele

Nadějně rozběhnutý film ztrácí pomalu dech až ho ztratí úplně. Chybí hlubší charakteristika jednotlivých postav a to filmu velmi škodí. + * za: Co myslíte? Měla je tam :-) ()

Související novinky

Das FilmFest 2010

Das FilmFest 2010

02.10.2010

Dvě města, tři kina, čtyři tematické sekce, deset večerů, na tři desítky hraných a dokumentárních snímků – již za pár dní se popáté vrátí divácky oblíbená filmová přehlídka přinášející výběr toho… (více)

Reklama

Reklama