Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Informátor je ukážkovým príkladom špecifického hongkonského žánru, tzv. „cop soap-opera“. Jeho poznávacím znakom sú dynamické akčné sekvencie (povinné zastúpenie v nich majú automobilové naháňačky, prestrelky a kontaktné súboje), prostredníctvom ktorých sa definujú aj väčšinou morálne nejednoznačné hlavné postavy príbehu. Policajný inšpektor Lee hľadá nového informátora, ktorý by mu na základe získaných informácií pomohol dolapiť zlodeja šperkov Tai Pinga. Jeho voľba padne na mladého, z väzenia čerstvo prepusteného delikventa s prezývkou „Duch“, ktorý má z minulosti kontakty na Pingovu skupinu. Duch jeho ponuku najprv odmietne, Lee má však v zálohe ponuky, ktoré sa neodmietajú. Každá minca má však dve strany a cena za zradu býva obyčajne privysoká. Informátor úspešne kĺbi dramatické línie so spektakulárnou a drsnou akciou. Svojím spracovaním je esenciou nielen súčasnej tvorby samotného režiséra, ale aj celého, divácky obľúbeného subžánru policajného akčného trileru. (Art Film Fest)

(více)

Recenze (22)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Až moc vrstev, až moc velké snahy dát každé postavě a každému detailu příběhu nádech promyšlenosti, osudovosti a emoční hloubky. Informátor na první pohled působí jako jednoduchý film, ale rozvětvením osudů a skoro až "velkolepými" plány tvůrce je jeho výsledná podoba působí nedořečeně a prvky nesourodě. V neposlední řadě je tu trochu televizní vzhled a okamžiky, podobající se spíše kopii Rychle a zběsile než netradičně pojaté infiltrační kriminálce. To označení "cop soap-opera" z obsahu filmu, ať je sebeabsurdnější a možná ani není pravdivé, ale sedí k filmu dokonale. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Jeden nosný prípad, inšpektor Lee, ktorý je uzlom v sieti vztahov, sám zaseknutý medzi ľudskou a profesionálnou stránkou povolania, poznačený najmä následkami snahy odčiniť svoje predchádzajúce omyly, čo akosi nie a nie viesť k niečomu preňho zmysluplnému. Pohybujúci sa v polosvete nasýtenom postavami, ktoré by na šachovnici niesli rôzne odtiene šedej a je len otázkou osobnej voľby, či sa priblížia bielej, či jej protipolu. Fortuna sa ale rozhodla v tomto prípade byť parádne vrtkavá, a nešetrí nikoho, nehodlá nechať nikoho s čistým štítom. Pekne drsné, old school trúbkové, s cynicky ladeným humorom (sem-tam), no najmä návykové svojou atmosférou, príbehom a silou postáv. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Akce 8/10/// +drsné prostředí, nekompromisní akce až za hranice pudu sebezáchovy, napětí, emoce -znad jen, že mi to kazí iluzi, že v Hong Kongu je taky hezky/// Asijská akční škola je pro mě zatím neprobádané území. I proto oceňuji, že jsem tomuto filmu porozuměl a stal se zároveň pro mě dostatečně poutavým. Možná, že narazím i na lepší filmy, ale tento pro začátek nebyl vůbec špatnej. Škoda, že jsem ještě neměl víc prostoru poznat některé postavy. Mimochodem zaujala mě tu Lunmwi Kwai, seděla by jí nějaká větší akční role./// Celkem 76%/// ()

=woody= 

všechny recenze uživatele

Hezkou filmovou noc přeji. Snímku Informátor se nedá odepřít jedna věc, a to je gradace. :-) Ze začátku hrozilo, že přepnu program, pak se začaly trošku vykreslovat postavy, a na závěr, my, co jsme vydrželi do konce, byli jsme odměněni vynikající masakrózní bitkou - od kamery, přes prostředí, až po průběh boje jednou z nejlepších, jaké jsem v poslední době viděl! Ta ovšem nezachrání celý film. Od čtvrté hvězdy mě navíc odrazuje příšerný dabing. :-( Mějte se filmově, Woo. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zástupce moderně pojatého východoasijského kriminálního filmu, který ukazuje současnou tvář čínské popkultury. Pokud jde o řemeslnou stránku, nemám připomínek. Podobný snímek by mohl klidně vzniknout v americkém studiu s prakticky stejným výsledkem. Akční scény jsou nasnímané bravurně, v tom problém nevidím. Zato ten prokletý východoasijský sklon k melodramatičnosti výběrem sentimentálního hudebního motivu počínaje a slzičkami na kriminalistově tváři konče, tak s tím už problém mám, a to zásadní. Celkový dojem: 45 %. ()

Galerie (49)

Reklama

Reklama