Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Pimpy 

všechny recenze uživatele

Mrknul jsem na zkoušku na jeden díl(teď mám samozřejmě celou serií), Insects. Úmyslně připomínám, že kvalita byla HD. A to, co jsem viděl se snad nedá ani popsat. Jenom jsem čuměl s otevřenou pusou a hltal vše co se dělo na obrazovce. Precizní a detailní práce s kamerou. Pro milovníka dokumentárních filmů naprostá nutnost. A ještě bych rád vyzdvyhnul konec každého dílu v podobě bonusu, ten si nenechte určitě ujít, stojí to za to. Kvůli tomuhle existuje rozlišení HD. ()

ndee 

všechny recenze uživatele

Velice pěkně natočený dokument s okouzlující hudbou. Tvůrci si ale vybrali z každého druhu ty největší pecky, kterým věnovali pramálo času, čímž je tento dokument dost málo o informacích, ale spíš o efektech. Další pecku ubírám za komentář (moje vlastní averze vůči britskému přízvuku, která pramení z let strávených na PEDMUNI, kde se v době mého studia zdržovala hrstka britských homosexuálů). Sorry, ale Steve Irwin je lepší. ()

Reklama

TarzanLesni 

všechny recenze uživatele

Další vynikající dokumentární seriál s mým oblíbencem Davidem Attenboroughem. Musím říct, že se mi líbily všechny díly, i když se některé scény v jednotlivých dílech opakovaly. Nejvíce mě však zaujaly díly Challenges of Life, Insects, Hunters and Hunted a Creatres of the Deep, u dílu Plants mě zaujaly masožravky :). Někteří živočichové na této planetě jsou vážně podivuhodný, záhadný a velice zajímavý zároveň a o některých víme strašně málo nebo vůbec nic. Neměl jsem ani tušení co všechno na této planetě žije. ()

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

Seriál proti kterému vlastně nelze nic namítat. Nádherné záběry - to je důvod proč jsem se na něj díval. Informace mě tolik nezajímali, ačkoliv Attenborough je skvělý průvodce, nebo jsem je slyšel dříve. Zajímavé byly i části o natáčení a jakému prostředí čelili autoři. Zvláště mě potěšily mé oblíbené surikaty a lasičky a etiopští vlci a mnoho dalších. Vyzdvihl bych předně díly Insects a Hunters and Hunted. Ještě bych přidal, podotýkám botanika mě vždy míjela, díl Plants; prostě fascinující! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Asi nemá cenu psát po tisícípadesátésedmé pořád to samé, už mně to samotného ani nebaví. Nicméně... dechberoucí záběry, úchvatné záběry, velkolepé záběry, úžasné momenty a vlasy trhající nervák, který nikdo jiný vytvořit neumí. Navrch skvostná hudba a naprosto famózní komentář. Prostě klasická vysoce kvalitní špičková produkce ve spolupráci BBC a Davida Attenborougha. Tím jsem možná měl začít, protože opravdu není třeba k tomu dodávat víc. Ke štěstí stačí tak málo. 100%. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Pro perfektně ostré záběry pohybujících se objektů použili filmaři systém s gyroskopickou stabilizací využívaný u letadel a balistických raket. (gogos)
  • Jedná se o do té doby historicky nejdražší dokument z dílny BBC. Celá série spolykala v přepočtu kolem 400 milionů korun. (gogos)
  • Natáčení hmyzu v dutinách stromů či v podzemí umožnila miniaturní HD kamera. Některé netradiční události byly filmově zaznamenány vůbec poprvé. (gogos)

Reklama

Reklama