Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Pimpy 

všechny recenze uživatele

Mrknul jsem na zkoušku na jeden díl(teď mám samozřejmě celou serií), Insects. Úmyslně připomínám, že kvalita byla HD. A to, co jsem viděl se snad nedá ani popsat. Jenom jsem čuměl s otevřenou pusou a hltal vše co se dělo na obrazovce. Precizní a detailní práce s kamerou. Pro milovníka dokumentárních filmů naprostá nutnost. A ještě bych rád vyzdvyhnul konec každého dílu v podobě bonusu, ten si nenechte určitě ujít, stojí to za to. Kvůli tomuhle existuje rozlišení HD. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Další z úžasných přírodopisných sérií od BBC. Stejně jako "Life in Cold Blood", "Planet Earth" a další patří k absolutní špičce mezi přírodopisnými dokumenty. Je zde dobře vidět co zmůžou peníze na tom správném místě. Zaplatí ty nejlepší odborníky na světě, kteří používají tu nejmodernější techniku a vybavení, aby jste si mohli během 55 minut užít tuto úžasnou pastvu pro oči, která je v HD nezapomenutelnou podívanou. Navíc na konci každé epizody následuje "Life on Location", což je třešnička na dortu u každé epizody; takové nahlédnutí do zákulisí, které se týká nejzajímavějšího nebo obtížně natočitelného problému. To vše zastřešeno vynikajícím orchestrálním hudebním doprovodem a výkladem sira Davida Attenborougha. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Člověk nechce věřit, že se dají udělat takové záběry. Někdy to bylo až neskutečné. Opravdu neuvěřitelné záběry a zajímavé povídání. Dokumentární skvost, který bude bavit i ty, kteří se o Zemi jako takovou nezajímají. Jen moc nechápu, proč po normálním dílu trvající 45 minut následuje 10 minut čehosi, co se podobá bonusů. Tohle mělo být třeba na DVD, ale rozhodně v klasických dílech. Hodnotím to ale bez těchto záběrů "za kamerou". V průměru 4,3*. Celkově tedy 4*. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Dokonalosťou tento dokument nedosiahol úroveň The Planet Of Earth, avšak aj napriek tomu nádherne mapuje život rôznych druhov zvierat a ich stratégie k prežitiu. Ja osobne mám ale radšej dokumenty, v ktorých možno vidieť krásy prírody a jednotlivých častí sveta, toto bolo viac o tých zvieratách. Aj tak som ale nechápal tomu, ako mohli byť niektoré zábery natočené. Nádherné. 90 % ()

Euchrid 

všechny recenze uživatele

Planet earth už tu bylo, zabavilo a zatímco leží uložené na externím disku je čas dát si malý přídavek. A tohle je sázka na jistotu, BBC a Attenbourough znovu vytvořili něco co v přírodopisných dokumentech nemá konkurenci a hlavně zase tak posouvá laťku že se divím že ještě někdo jiný vůbec dokumenty o přirodě dělá. V každém (tak od oka)dílu je něco zkdokumentováno poprvé a užasně. Jako je to sice věc především rozpočtu, protože jedna epizodka z každého dílu (každý jich má tak 10) musela stát víc než celý jiný dokument, ale jako divákovi mi to může být putna a jenom si to užívám. Vzdušnézáběry, mikrozáběry a taková kvalita hd že vedle toho svět za oknem vypadá jako levná konverze. Chtělo by to občas přidat na dynamice, ale zas usínat u něčeho takového tomu se říká luxusní život.. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení hmyzu v dutinách stromů či v podzemí umožnila miniaturní HD kamera. Některé netradiční události byly filmově zaznamenány vůbec poprvé. (gogos)
  • Natáčení trvalo čtyři roky, během nichž obkroužili filmaři celý svět. Navštívili všechny kontinenty a na nich desítky zemí. V součtu strávili autoři natáčením tři tisíce dnů. (gogos)
  • Jedná se o do té doby historicky nejdražší dokument z dílny BBC. Celá série spolykala v přepočtu kolem 400 milionů korun. (gogos)

Reklama

Reklama