Reklama

Reklama

Paříž

(seriál)
  • Velká Británie Paris

Obsahy(1)

Pouť za historií a přítomností obdivuhodného "města světel".

První díl dokumentárního filmu, v němž jeho autoři hledají odpověď na otázku čím nás Paříž tak přitahuje, ji objevuje jako město romantiky a dobrodružství, město útulných kavárniček a rušných bulvárů, město s nezaměnitelným stylem, se skvostnými stavbami, vyhlášenými restauranty a proslulými galeriemi. Má specifický, nezaměnitelný šarm - ale pod často pohlednicovou Paříží odedávna dřímá něco zvláštního a jedinečného: duch bouřliváctví, energie a nevyčerpatelné tvůrčí síly.

Druhý díl dokumentu BBC o Paříži jako věčném cíli turistů z celého světa ji objevuje jako město extrémů: lásky i nenávisti, katedrál i podezřelých zákoutí, zlopověstných uliček i pozlacených paláců. Tepe tady jedinečný duch Paříže, vždy tvůrčí, vždy v předvoji změn. Je to město s věčně živým duchem revoluce, přinášející ideje, jež nám všem od základů změnily život.

V závěrečném dílu svého dokumentu dospěli jeho autoři k poznání, že Paříž nestačí jen obdivovat; je třeba ji zkoumat, poznávat a těšit se z ní. Během jejích dějin ji často čekaly těžké chvíle, ale Paříž nakonec překonala všechny strasti, aby se stala prvním moderním městem na světě, magnetem pro lidi z celého světa. Vykrystalizovala jako město inovace, líheň nových idejí a ohnisko revolucí. Proto se neustále mění, roste a zůstává věčně mladá... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem všechny tři díly. Průvodkyně je místní žena a představí nám neznámá i známá místa. Možná to chtělo i pár antituristických míst. Její přítel je umělec fešák. Připomíná onoho typického šviháckého elegánu, kráčejícího a bloumajícího pařížskými ulicemi, hloubaje a pozorujíce protijdoucí. I dnes si v Paříži kavárenské typy sednou a pozorují okolo jdoucí lidi. Je to taková hra mezi tím, kdo sedí a tím, kdo jde kolem. Když jsem byl v Paříži několik dní přes Silvestra, opravdu jsem cítit onu monotónní architekturu bulvárů. Všechno vypadá stejně. Do Bouloňského lesíku bych večer radši nelezl. Líbila se mi slečna, která se svým milencům nabízela jako moučník. Nahé tělo s pruhy šlehačky a krému. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Co je na tomto dokumentu tak přitažlivého? Tak především zábavné nakouknuti křížem krážem do Paříže. Ostatně pro BBC dokumenty je obvykle příznačná dobrá kvalita zároveň přirozeně působivý výklad, takže tyhle tři hodiny podmanivých záběrů z Paříže mě udělali radost. Navíc, pozoruhodnost překvapivě na sebe strhává i roztomilá kráska a šarmantní vypravěčka v roli průvodkyně, kromě toho, dovede diváka svým především vhodně zvoleným komentářem i na Paříž navnadit. Přijde prostě chvíle, kdy i film musí skončit a já měl bůhvíproč nevypověditelnou chuť momentální nálady, místo rozsvěcování displeje na notebooku. Hodit batoh na ramena a znovu projít opět pařížská zákoutí. Nezbývá než konstatovat, že určitě každičký frankofil v tomto dokumentu najde, co ho zajímá. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Je t'aime de plus en plus, Paris. A spolu se Sandrinou Voillet jsem Tebou brouzdala, dýchala Tvůj vzduch a nasávala Tvoji atmosféru. Především v posledním díle, ve kterém jste mi ukazovaly Tvoji tvůrčí tvář, jsem byla s vámi a chodila jsem po Tvých chodnících. Odpusť, že Ti tykám, ale já vím, že jsem kdysi byla také Pařížanka a patřím k Tobě stále. ()

Brona09 

všechny recenze uživatele

Tento třídílný dokument Paříž od BBC mě naprosto uchvátil. Sympatická Sandrine Voillet která dokumentem provází, vám ukáže tu pravou stránku Paříže, seznámí vás s historií a přítomností tohoto města. Paříž už nejde poznat lépe, snad jedině její osobní návštěvou... Milovníkům tohoto města tento dokument rozhodně doporučuji! Dá se na to dívat pořád. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

No páni, já jsem snad koukala na něco jiného!!! Pro mě je to jeden z nejhorších dokumentů, jaký jsem kdy viděla a nazvala bych ho "Jak dokonale zaclánět v dokumentu". Už když jsem viděla poprvé, říkala jsem si, co mě na něm tak vadí a pak, až jsem sledovala pro mě notně nesympatickou přechytralou průvodkyni jak sedí v autě a vykládá o tom, co je okolo a vy to nevidíte, mi svitlo: je to ona! Zaclání ve dveřích, ve výhledech kamkoli a na cokoli, záběry na ni přes celou obrazovku, jak listuje v knížce, někam nebo odněkud jde či jede, inteligentně přikyvuje, sedí v kavárně - excusez-moi, to mě OPRAVDU NEZAJÍMÁ! Naštěstí Paříž svou krásou a nabídkou zajímavých míst přepere i ty nejblbější průvodce, takže když už jsem přežila hrozné "průvodcování" Haliny Pawlovské a Samanthy Brown, tak by dojem z ní by mi nedokázala pokazit ani všudesevyskytující Tereza Kostková. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama