Reklama

Reklama

Miláček

  • Velká Británie Bel Ami (více)
Trailer 2

Paříž druhé poloviny 19. století, Francií zmítají politické i hospodářské machinace. Spekulující bankéři a makléři mohou lehce nabýt velkého jmění. Do tohoto prostředí se z vojenské služby v severní Africe vrací pohledný mladík Georges Duroy (Robert Pattinson). Na něj zde ale čeká jen chudá existence na pařížském předměstí. Tento osud jej nikterak neuspokojuje, proto s pomocí přátel a známých a s využitím vlastní obratnosti i bezohlednosti hledá cestu vzhůru po společenském žebříčku. Kariéru zahajuje jako pomocník v Pařížských novinách. Brzy se mu však naskytne obrovská příležitost, kdy mu jeho starý známý nabídne práci politického redaktora pro významný pařížský politický plátek. Díky tomu se Duroy, kterému později žádná z pařížských dam neřekne jinak než Miláček, dostává na výsluní pařížské smetánky. Brzy se kolem něj začnou točit tři vlivné ženy. Clotilde de Marelle (Christina Ricci), která se stane jeho oddanou milenkou, ho uvede do vyšší společnosti. To ovšem Miláčkovi nestačí a naváže milenecký vztah s Madeleine Forestier (Uma Thurman), která z počátku nepříliš talentovanému Duroyovi pomáhá i s psaním prvních článků do novin. Do spleti jeho intrik se postupem času zamotá i postarší manželka jeho ředitele (Kristin Scott Thomas). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (264)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Převážně mimořádné herecké obsazení silně vázne na představiteli hlavní úlohy; zatímco v literární předloze jde o muže středních let, zde se nám nabízí spíš než muž eféb (teenager); kontrast mezi ním a Forestierem, Maupassantem zpodobených jako vrstevníci, je až řvoucí. Zprvu dobře rozehraný příběh ztrácí směrem k závěru dynamiku; zdá se, že byl přečerpán původní rozpočet, a tak bylo nutno šetřit. Nejenže to ovlivnilo kvalitu filmu; novela či románová povídka, za kterou je Maupassantovo dílo považováno, je zbavena v tomto filmovém provedení ploch umožňujících hlubší psychologické prokreslení postav a v závěru se pod rukama rozpadá i samotný příběh. A tak největším zážitkem zůstává plejáda skvělých hereček střední generace, zpravidla dosud obestřených nepančovaným pelem mládí. Za zvlášť zdařilou považuji kreaci Umy Thurmanové, jež potvrzuje to, co doposud - alespoň pro českého mainstreamového filmového diváka - mohla jen naznačit: že je herečkou nejen neotřelého jevu, ale i univerzálního uměleckého záběru. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Svět není zlej, to jenom lidi sou kurvy. Proto, co můžeš, to urvi! Georges Duroy - mladý, pohledný, hladový a k uzoufání ctižádostivý vaginální alpinista. Odhodlaný vyhrabat se ze srabu stůj co stůj... Pomůže mu náhoda a Bel Ami si pozvolna tříbí svou klopýtavou sociální inteligenci a zjišťuje, jak že to ve světě vlastně chodí. A ucítí příležitost propíchat se společenským žebříčkem do těch nejvyšších pater. [...] Mám rád Maupassanta. Krásně se trefuje do lidské povahy. Je skvělé, že tvůrci pochopili, že disponují-li takto silnou předlohou, mají polovinu práce hotovou, jen to moc nezprznit. Myslím, že to vůbec nedopadlo nejhůř. Výbornému obsazení (welcome back, Uma!) navíc překvapivě nedělá ostudu ani typově přesný Robert Pattinson coby pionýr ryzího topořivého machiavellismu. V profesním portfoliu tohoto hocha se věru dlouho "stmívat" nebude... ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

Příběh je nakynutá, nepoutavá nuda, ve které se pár slušných hereček usilovně snaží za pomoci pompezních rob a dmoucích ňader udržet jakous takous úroveń, aby to nebyl úplný propadák. K němu film neodvratně tlačí hlavně R. Patinsson, který se ustavičně tváří jako blbě obřezaný, ztopořený úd na starou kurvu. Jeho kombinace snahy s tak nepřirozeným a křečovitým herectvím a čím dál tím odpudivější vizáží přestává být pouhým bizarním zážitkem, ale začíná lézt těžce na nervy. Námět o tom, jak se chudý chlapec s nasazením olympionika hodlá prokurvit do lepší společnosti, zabíjí zbytečně cudné sexuální scény, ze kterých nesálá skutečné jiskření, vše mezitím je nabubřelé krafání o hovně a zbývají tedy jen slušné kostýmy a lopotící se herečky, u kterých o talentu sice nikdo nepochybuje, ale z hovna bič neupleteš. ()

spygirl 

všechny recenze uživatele

Zlatokopka v mužském provedení (a že takových je hodně i v dnešní době....)! Navíc s nesmírným sexuálním apetitem... ;D Kniha je výborná a film jí nedělá žádnou ostudu. Výborné herecké obsazení, zejména Christiny Ricci a příjemně překvapil i Robert Pattinson. Jen je divné, když se děj odehrává ve Francii a všichni mluví anglicky, no ale budiž. Udivuje mě, že sami Francouzi tuto výtečnou látku nezfilmovali dříve... velká škoda. A neodpustím scénaristovi vynechání scénky, kdy si Duroy, kvůli dámské návštěvě, narychlo oblepuje svůj škaredý, šedivý brloh květinkovanými tapetami... ty lampióny a vějíře toho moc nezakryly... :-) ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Realistická tvorba, a zvlášť ta francouzská, patří mezi mé oblíbence. A nasadit do hlavní role Pattinsona byla obrovská chyba, obrovská. Ani by nevadilo, že má za sebou role, jaké má, že je racheta apod., ale vadí, že na to prostě nějak nemá obličej. Vlivem špatného zásahu maskérek a scénografek z toho vypadl takový umaštěný a nechutný týpek, o nějž byste si neopřeli kolo. Za to ženským hrdinkám se vcelku nedá nic vyčíst, jen září, vskutku i hrajou a nakonec tomu dávají poměrně slušný lesk. Jenže, knižní předlohu to kopíruje průměrně a myšlenka, s jakou jsou právě realistické romány psány, se poněkud vytratila. A to výrazně ubírá snímku kredit. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Film je inspirovaný stejnomenou knihou francouzského spisovatele Guye de Maupassanta. (leBIGmac)
  • Ačkoliv ve filmu sledujeme "Paříž 1890", exteriéry byly natáčeny v Maďarsku, konkrétně v Budapešti. Během filmování bylo rovněž hojně využíváno twickenhamské studio. (Robbi)
  • Madeleine Forestier (Uma Thurman) má ve chvíli, kdy prožívá smrt hraběte de Vaudrec, uvolněnou levou náušnici. V předchozí a následující scéně je však náušnice v pořádku. (IQ Tiqe)

Související novinky

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

04.05.2012

Nutno uznat, že Robert Pattinson se docela úspěšně snaží setřást nálepku pobledlého hezouna se slabostí pro podstatně mladší pasivní holky. Nebo má prostě dobrého agenta. Po adaptacích slavných… (více)

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

10.11.2009

Minulý týden se shodou okolností vynořily zprávy o dvou projektech, v nichž si veterán Anthony Hopkins a žhavá hvězda současnosti Robert Pattinson zahrají slavné spisovatele. Začněme tím, který naše… (více)

Reklama

Reklama