Reklama

Reklama

Miláček

  • Velká Británie Bel Ami (více)
Trailer 1

Paříž druhé poloviny 19. století, Francií zmítají politické i hospodářské machinace. Spekulující bankéři a makléři mohou lehce nabýt velkého jmění. Do tohoto prostředí se z vojenské služby v severní Africe vrací pohledný mladík Georges Duroy (Robert Pattinson). Na něj zde ale čeká jen chudá existence na pařížském předměstí. Tento osud jej nikterak neuspokojuje, proto s pomocí přátel a známých a s využitím vlastní obratnosti i bezohlednosti hledá cestu vzhůru po společenském žebříčku. Kariéru zahajuje jako pomocník v Pařížských novinách. Brzy se mu však naskytne obrovská příležitost, kdy mu jeho starý známý nabídne práci politického redaktora pro významný pařížský politický plátek. Díky tomu se Duroy, kterému později žádná z pařížských dam neřekne jinak než Miláček, dostává na výsluní pařížské smetánky. Brzy se kolem něj začnou točit tři vlivné ženy. Clotilde de Marelle (Christina Ricci), která se stane jeho oddanou milenkou, ho uvede do vyšší společnosti. To ovšem Miláčkovi nestačí a naváže milenecký vztah s Madeleine Forestier (Uma Thurman), která z počátku nepříliš talentovanému Duroyovi pomáhá i s psaním prvních článků do novin. Do spleti jeho intrik se postupem času zamotá i postarší manželka jeho ředitele (Kristin Scott Thomas). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (264)

Aknah 

všechny recenze uživatele

Ne! I přes to, že tenhle žánr můžu, se na to nedalo koukat. Čekala jsem více intrik, vtipu, elegance, vlastně čehokoli, jen ne takového bláta! Co jsem dostala, byl vlastně jen sled toho, jak jde od jedné k druhé, což mi přijde jako základ děje fakt smutný. Ovšem nejsmutnější byl Robert Pattinson, nejen že se sem vůbec nehodil, ale že snad neumí ani přirozeně mrkat, jsem fakt netušila. Všude přítomný, nepříjemný a slizký Georges tu byl, ale rozhodně ne BEL AMI! Dvě hvězdy za žánr a herečky,nejlepší byla Christina Ricci. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Já vím, že se Britové příliš dlouho izolovali na svém ostrově a množili se mezi sebou. Následky jsou tragické! Oni si zvykli a oproti zbytku světa se jim posunul i vkus. Ale jak k tomu přijde nebritský divák, když je Pattinson servírován jako francouzský krasavec, který láme srdce a otevírá klíny všech žen mezi pubertou a smrtí? Kdyby se této role zhostil jiný ošklivý muž, který by třebas měl herecký talent, to by mohla být jiná. Naštěstí je tato kostýmní taškařice natolik plytká, že již během závěrečných titulků nebudete vědět, o čem byla. A Declan s Nickem mají velké štěstí, že Guy de už nežije, jinak by je totiž musel umlátit svými sebranými spisy. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý román, ktorý skvele charakterizoval dobu, no zároveň aj predviedol nadčasové myšlienky prospechárstva. Patizón ostal pri svojom chladnom upírskom vystupovaní a ten aj keď sa zasmeje, tak radšej vyťahujete cesnak a kríž. Ten pigment a solárko fakt že nevidel. No herečky mu tiež nedali ktovie aké, skôr šeredy než krásky, presne k nemu pasujúce. Škoda, že rolu odmietla Marion Cotillard, to by mohlo mať vyššiu úroveň. Kostýmovo super a samotný dej o morálnom úpadku zachovaný, ako má byť. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Řemeslně dobře odvedená práce, bohužel pro mě s hodně špatným obsazením. Pattinson se tváří celou dobu odhodlaně nasraně, ale jednoznačně nepřesvědčil. Uma Thurman potvrdila že prostě není herečka která zvládne jakoukoli roli a Kristin Thomas mě obrovsky zklamala. Naopak velmi milým a krásným překvapením je Christina Ricci. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když se dívám na film s Robertem Pattinsonem, nejprve se musím zbavit představy, jak by se mu asi v obličeji vyjímala baseballová pálka. Robert je prostě hvězda, které to vyšlo, na druhou stranu, je to z "Twilight ságy" asi hvězda nejzářivější. Kristen Stewart se také docela našla, zbytek jenom paběrkuje, ale ještě o takové Anně Kendrick určitě uslyšíme. Ale k "Miláčkovi". Pattinsonovi se musí nechat, že se sakramentsky snaží. Toho prohnaného vidláka, který se od zadělaných bot dostal až do kalhotek nejvlivnějších žen v Paříži, mu uvěříte. Výrazy, které používá, jsou odpovídající a musím říct, že mi v té roli hodně seděl. Herečky, které byly vybrány pro role jeho milenek, jsou obstojné, ani jedna není špatný, i když Kristin Scott Thomas se v některých chvílích chová až příliš hloupě, což k ní prostě nesedí. Na filmu zamrzí nejvíce, že od začátku to vypadá na temný konec, ale Miláček si nakonec najde cestu, jak přežít a jak se dostat přesně tam, kam chce. Konec je ale v tomhle podání rozhodně neuspokojivý. V předloze je přímo řečeno, co se Miláčkovi honí hlavou, a co si budeme povídat, na papíře ten konec vypadá lépe, než v tomhle provedení, které je, řekněme, trochu mrzuté. Divák bude odcházet s tím, že si nejspíš řekne, kam se podělo těch posledních pár minut. Pro znalce předlohy v pořádku, pro neznalce trochu slabé. Intriky ale fungují, i když v některých případech je používána až příliš nejasná zkratka, která všechno o záměrech a úmyslech nepoví a může v divákovi opět vyvolat pocit, že se dívá na něco, co není úplně dotažené k dokonalosti. Jako kostýmní drama ale funguje skvěle, oči nebudou přecházet, ale kostymérům se musí vzdát poklona. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/07/mistrovsky-plan-nerdi-bel-ami-susi.html ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Film je inspirovaný stejnomenou knihou francouzského spisovatele Guye de Maupassanta. (leBIGmac)
  • Christiny Ricci sa v rozhovore pýtali, či bolo pre ňu ťažké natáčať nahé scény v tomto filme. Povedala: "Vytrénovala som si mozog tak, aby ho netrápila nahota, keď pracujem. Je to ako ísť na pláž. Celý čas môžete stráviť posadnutosťou tým, ako vyzeráte, alebo môžete ísť len tak na pláž, zabudnúť na svoj výzor, a dobre sa baviť." (Arsenal83)

Související novinky

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

04.05.2012

Nutno uznat, že Robert Pattinson se docela úspěšně snaží setřást nálepku pobledlého hezouna se slabostí pro podstatně mladší pasivní holky. Nebo má prostě dobrého agenta. Po adaptacích slavných… (více)

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

10.11.2009

Minulý týden se shodou okolností vynořily zprávy o dvou projektech, v nichž si veterán Anthony Hopkins a žhavá hvězda současnosti Robert Pattinson zahrají slavné spisovatele. Začněme tím, který naše… (více)

Reklama

Reklama