Reklama

Reklama

Miláček

  • Velká Británie Bel Ami (více)
Trailer 2

Paříž druhé poloviny 19. století, Francií zmítají politické i hospodářské machinace. Spekulující bankéři a makléři mohou lehce nabýt velkého jmění. Do tohoto prostředí se z vojenské služby v severní Africe vrací pohledný mladík Georges Duroy (Robert Pattinson). Na něj zde ale čeká jen chudá existence na pařížském předměstí. Tento osud jej nikterak neuspokojuje, proto s pomocí přátel a známých a s využitím vlastní obratnosti i bezohlednosti hledá cestu vzhůru po společenském žebříčku. Kariéru zahajuje jako pomocník v Pařížských novinách. Brzy se mu však naskytne obrovská příležitost, kdy mu jeho starý známý nabídne práci politického redaktora pro významný pařížský politický plátek. Díky tomu se Duroy, kterému později žádná z pařížských dam neřekne jinak než Miláček, dostává na výsluní pařížské smetánky. Brzy se kolem něj začnou točit tři vlivné ženy. Clotilde de Marelle (Christina Ricci), která se stane jeho oddanou milenkou, ho uvede do vyšší společnosti. To ovšem Miláčkovi nestačí a naváže milenecký vztah s Madeleine Forestier (Uma Thurman), která z počátku nepříliš talentovanému Duroyovi pomáhá i s psaním prvních článků do novin. Do spleti jeho intrik se postupem času zamotá i postarší manželka jeho ředitele (Kristin Scott Thomas). (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

cukorek

cukorek (hodnocení, recenze)

Nemôžem si pomôcť,ale Pattinson proste není hercom, ktorý by sa hodil na túto rolu a nehovoric o spracovaní príbehu.

Chaval

Chaval (hodnocení, recenze)

Taky bych řekl.. Tady Pattinson za nic moc nemůže.. Film mi připadal jak klip, nic na sebe nenavazovalo.. kdybych nečetl knihu, asi bych vůbec nic nepochopil.. Strašně mě štve ten výsledek!

Charlesa

Charlesa (hodnocení, recenze)

Jsem zklamaná z toho, co předvedli scénaristi, ale mile překvápená z výkonu Pattinsona.

Chaval

Chaval (hodnocení, recenze)

Neuvěřitelně zprznění mistrovského díla od Guye de Maupassanta. Takto zkratkovitý a plochý film jsem už dlouho neviděl a doufám, že neuvidím. Obrovské zklamání. Ani na dvacet procent nevystihuje nic, co bylo v knize. Herci super, práce režisérů a scénáristů - k totálnímu pláči.

koog

koog (hodnocení, recenze)

V CineStaru je film v předpremiéře v rámci Dámských jízd!

Leny27

Leny27 (hodnocení, recenze)

Maerlyn0: Tak nezbývá nic jiného, než se s tím smířit.....

Leny27

Leny27 (hodnocení, recenze)

Ernia: na diskuzi s tím nic neuděláš, jedině se obrátit na adminy...

Ernia

Ernia (hodnocení, recenze)

Leny27: že české premiéry jsou opožděné víme :-/ ale Berlín neni tak daleko, tže by se dalo přdpokládat, že několik lidí už to vidělo a mohlo tedy ohodnotit

Leny27

Leny27 (hodnocení, recenze)

Ernia: celosvětové premiéře sice ano, ale nikoli po české, ta je až za měsíc;)

moviesfan

moviesfan (hodnocení, recenze)

Plakát se mi nějak moc nelíbil, ale teď se mi už celkem líbí :)

Snad bude film povedený.

Maerlyn0

Maerlyn0 (hodnocení, recenze)

TheJoker: Ale tam bylo "má nárok", ne "má" :) Možná ti to připadá jako slovíčkaření, ale obě slova mají úplně jiný význam.

TheJoker

TheJoker (hodnocení, recenze)

Maerlyn0: Problém je v tom vašem slovíčkaření. Nikdo tady nepsal co smí a co nesmí, ale na co má a na co nemá. Což se cca během jednoho roku může snadno ukázat a nechápu, proč by měl někdo psat, že diskuze o tom je "zcestná", pokud ví význam toho slova. Já mu fandim, aby se vymanil ze škatulky Edwardy a rolí hezounů, jen si myslim, že se mu to bude horko těžko dokazovat.

Maerlyn0

Maerlyn0 (hodnocení, recenze)

TheJoker: Proč by na to neměl mít nárok? On má nárok na cokoliv, co chce. Bavit se o tom, co smí nebo nesmí je naprosto "zcestné" :)

alyne

alyne (hodnocení, recenze)

NinadeL: Debata o tom, jestli na to má nárok, je naprosto zcestná :)

NinadeL

NinadeL (hodnocení, recenze)

Právě že RP, beztak je to tu celou dobu debata o tom, jestli už má nárok na filmy bez stínu svojí škatulky, takže klidně srovnávejte ještě plakáty na Nezapomeň na mě atd ;)

alyne

alyne (hodnocení, recenze)

rockstorm: Aha :))) Tak já se podívám ještě jednou :))

Černobílá by byla dobrá, ale tak není to nutné.. ty barvy jsou pěkný, výrazný- řekla bych, že každá z nich něco symbolizuje. Nevím přesně, kdo jakou postavu tam hraje, ale co si tak pamatuju z knížky, tak dost sedí. 

Zelená- závist, žárlivost

Červená-vášeň

Zlatá-bohatství, nevinnost

rockstorm

rockstorm (hodnocení, recenze)

alyne: špatně ses dívala, to má být dramatický, vypočítavý pohled :D

K té době a atmosféře by mně možná seděly víc černobílé.....

alyne

alyne (hodnocení, recenze)

NinadeL: A co má Voda pro slony společného s tímhle filmem (kromě RP)?:) To bychom tu mohli porovnávat dalších x miliónů plakátů :)

NinadeL

NinadeL (hodnocení, recenze)

Tak to snad radši už ten první. Voda pro slony měla mnohem lepší plakáty.

alyne

alyne (hodnocení, recenze)

rockstorm: Pěknej, jednoduchej, žádný zbytečnosti kolem... jo, líbí se mi :)

Alqarin

Alqarin (hodnocení, recenze)

nevypadá to zle. pattinsonovi nelze moc věřit, ale šanci si ještě zaslouží ;)

Chaval

Chaval (hodnocení, recenze)

NinadeL

TheJoker

 

Naštěstí v Miláčkovi nehraje vyloženýho hezouna, ale vychytralce a manipulátora.. Třeba se vymaní.. Rozhodně na to má - můj názor)

NinadeL

NinadeL (hodnocení, recenze)

Má, Smívání x 1 není totéž co Stmívání x 5. Dopad je pak mnohem horší, ale nikoli v kontrastu Stmívání x 2 nebo x 5, to už je pak iluzivní rozdíl. Ale jinými slovy se oba v podstatě shodneme.

TheJoker

TheJoker (hodnocení, recenze)

NinadeL: To s tím ale nemá nic společnýho. Hlavní fakt je, že už je v té škatulce "Edward", kvůli velikosti té role.

NinadeL

NinadeL (hodnocení, recenze)

Ne, mluvím o tom, že je jedno jestli jako Edward natočí dva nebo pět filmů.

TheJoker

TheJoker (hodnocení, recenze)

NinadeL: Filmová historie zná případy kdy někdo měl nálepku holčičího idola a zbavil se jí tím, že zahrál ikonickou roli jinýho holčičího idola? Tohle fakt není to, co jsem psal... Jak se asi zbaví nálepky Edwarda, když ho obsazují pořád do rolí postavených na stejným základu?

NinadeL

NinadeL (hodnocení, recenze)

Přestal hrát? To nefunguje, vžycky stačí jen jednou stejně ikonickou roli zopakovat a je vymalovano. Filmova historie zna nemalo takovych pripadu. Je pak jedno, jestli se z toho staly pak ještě četnější seriály.

TheJoker

TheJoker (hodnocení, recenze)

moviesfan: Ono to tak je s každou aspoň trochu výraznější postavou, zvlášť když je to hercova první velká role (když teda nepočítám jeho roli Cedrika). Jinak, on by se z toho mohl vymanit snadno, kdyby ty Edwardy prostě přetal hrát. Jako já moc nechápu kde se vzalo to jeho označení za nejvíc sexy muže světa, dokázal bych si na tom pomyslným prvním místě představit asi 20 jiných, ale on, asi na základě tohodle, prostě pořád hraje ty hezouny, kteří se svým způsobem od Edwarda vůbec neliší. Třeba kdyby zahrál nějakýho většího záporáka, nebo nějakýho magora, kterej nemá jako prioritu číslo jedna lámání srdcí.

moviesfan

moviesfan (hodnocení, recenze)

TheJoker: Pochybuju že se vymaní, když většina lidí mu tuto roli pořád přisuzuje a neustále na ní odkazuje, i když si zahrál už v jiných, kvalitních filmech.

TheJoker

TheJoker (hodnocení, recenze)

Leny27: Logicky bych řekl, že asi soudí z traileru, vzhledem k tomu, že to nevypadá jakoby ten film vůbec někdo už viděl.

 

Jinak já čekám kdy se Pattison vymaní z Edwardova sevření. Možná to bude chtít víc než jeden film, ale trochu v to doufám, je ho škoda na to, aby byl už napořád hlavní hrdina podprůměrné teen slátaniny.

Leny27

Leny27 (hodnocení, recenze)

klavitka: ahoj, už jsi někde viděla filmík nebo soudíš z traileru?

klavitka

klavitka (hodnocení, recenze)

opět mi Pattinson příjde hodně prkenný a nějak mi celkově do toho nesedí... bohužel. :(

Chaval

Chaval (hodnocení, recenze)

Nesmírně se těším. Miláček - kniha od Guye de Maupassanta, jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četl. A Declan Donnellan, zatím "jen" divadelní režisér, který ale má za sebou velkolepou divadelní režisérskou kariéru. Právě od něj čtu knihu " Herec a jeho cíl" .. A je vidět, že Donnellan je člověk s hlubokými znalostmi filmu, divadla, herectví, teorie filmu.... proto věřím, že se mu podaří přetavit ten neuvěřitelný francouzský materiál do něčeho .... čemu budu moci říct - můj milovaný film . :)

Související novinky

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

04.05.2012

Nutno uznat, že Robert Pattinson se docela úspěšně snaží setřást nálepku pobledlého hezouna se slabostí pro podstatně mladší pasivní holky. Nebo má prostě dobrého agenta. Po adaptacích slavných… (více)

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

10.11.2009

Minulý týden se shodou okolností vynořily zprávy o dvou projektech, v nichž si veterán Anthony Hopkins a žhavá hvězda současnosti Robert Pattinson zahrají slavné spisovatele. Začněme tím, který naše… (více)

Reklama

Reklama