Reklama

Reklama

Miláček

  • Velká Británie Bel Ami (více)
Trailer 2

Paříž druhé poloviny 19. století, Francií zmítají politické i hospodářské machinace. Spekulující bankéři a makléři mohou lehce nabýt velkého jmění. Do tohoto prostředí se z vojenské služby v severní Africe vrací pohledný mladík Georges Duroy (Robert Pattinson). Na něj zde ale čeká jen chudá existence na pařížském předměstí. Tento osud jej nikterak neuspokojuje, proto s pomocí přátel a známých a s využitím vlastní obratnosti i bezohlednosti hledá cestu vzhůru po společenském žebříčku. Kariéru zahajuje jako pomocník v Pařížských novinách. Brzy se mu však naskytne obrovská příležitost, kdy mu jeho starý známý nabídne práci politického redaktora pro významný pařížský politický plátek. Díky tomu se Duroy, kterému později žádná z pařížských dam neřekne jinak než Miláček, dostává na výsluní pařížské smetánky. Brzy se kolem něj začnou točit tři vlivné ženy. Clotilde de Marelle (Christina Ricci), která se stane jeho oddanou milenkou, ho uvede do vyšší společnosti. To ovšem Miláčkovi nestačí a naváže milenecký vztah s Madeleine Forestier (Uma Thurman), která z počátku nepříliš talentovanému Duroyovi pomáhá i s psaním prvních článků do novin. Do spleti jeho intrik se postupem času zamotá i postarší manželka jeho ředitele (Kristin Scott Thomas). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (264)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ten nápad, udělat z Patizona francouzského sexuálního predátora, se mohl zrodit jen v hlavě někoho, komu před tím zamítli adaptaci Romea a Julie, protože roli nadrženého Monteka napsal na tělo Schwarzeneggrovi. Slizký homoupír, excelentně ovládající jedinou, patrně vrozenou univerzální grimasu "Žvýkám hovno, no a co...", se v ansámblu skvělých a charismatických hereček vyjímá asi jako hnisavý nežit na malebném, sněhobílém pozadí Christiny Ricci! A tak nezbývá než doufat, že se paní Majerová znovu chopí péra a napíče padesátý díl své grafomanské ságy, aby se miláček dívek s rovnátky mohl plně realizovat vysáváním Lautnera a nekurvil nám klasiku! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tto se takhle nastaví čtyři minuty a během toho Robert Pattinson ve svém křiklavě tradičním britském obleku z devatenáctého století sbalí kočičku na lusknutí prstu. A víte co je na to nejhorší? Že mě to vůbec nepohoršuje, nepřekvapuje a nezajímá. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSI STEJNÝ JAKO ONI. JEN DALŠÍ SOBEC BEZ SLITOVÁNÍ. JEN DALŠÍ ZLODĚJ. UŽ TI NESTAČÍ BÝT MILOVÁN. TY MUSÍŠ BÝT KRÁL“...... /// Paříž se topí v penězích. Georges, chlapík, kterýho má štěstěna ráda, přijal nabídnutou pomoc a staví se na vlastní nohy. Rychle pochopil, že tímhle světem hejbou ženy bohatejch mužů a chtíč, kterej dělá z mnohých hlupáky. Krásnej je pohled na Christinu Ricci v bílé a sluncem zalité posteli. Moc dobře se dívá na sebevědomou Umu Thurman. Robert? Nevím. Nelíbí se mi (ani jako - prostě nijak! Představuju si tam J.Deppa...), ale takhle si aspoň obstojně rozšířil sbírku Hollywoodskejch zářezů. Drama plný dialogů, vypočítavosti, sobeckosti a herců, kteří se snaží dát průchod emocím. Tohle žeru. Tohle divadlo mám rád. Ale kde je něco navíc? To nejdůležitější tu prostě nefunguje. Pocity žádný.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou napsal Guy de Maupassant číst nebudu. 2.) Jsem Glum a neustále hledám svýho ,,Miláška“. 3.) Thx za titule ,, iq.tiqe“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Některé izolované momenty se mi zdály skvělé, ale celek nedrží pohromadě. Tři ženy se svých rolí zmocnily fantasticky, ale Robert ještě nebyl dostatečně zralý, aby všemu tomu náporu čelil a zvítězil. -"I've seen a man die, and I will live." ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Jako když čtete literární klasiku v paperbacku, v triviálním překladu, sice s hezkými obrázky, ale s kupou chyb. Tou největší je tady očekávatelně Pattinson, který opět potvrzuje status nejlíp placeného ochotníka na planetě. Smutné, zvlášť v interakci se skvělou Umou Thurman. 60% ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Převážně mimořádné herecké obsazení silně vázne na představiteli hlavní úlohy; zatímco v literární předloze jde o muže středních let, zde se nám nabízí spíš než muž eféb (teenager); kontrast mezi ním a Forestierem, Maupassantem zpodobených jako vrstevníci, je až řvoucí. Zprvu dobře rozehraný příběh ztrácí směrem k závěru dynamiku; zdá se, že byl přečerpán původní rozpočet, a tak bylo nutno šetřit. Nejenže to ovlivnilo kvalitu filmu; novela či románová povídka, za kterou je Maupassantovo dílo považováno, je zbavena v tomto filmovém provedení ploch umožňujících hlubší psychologické prokreslení postav a v závěru se pod rukama rozpadá i samotný příběh. A tak největším zážitkem zůstává plejáda skvělých hereček střední generace, zpravidla dosud obestřených nepančovaným pelem mládí. Za zvlášť zdařilou považuji kreaci Umy Thurmanové, jež potvrzuje to, co doposud - alespoň pro českého mainstreamového filmového diváka - mohla jen naznačit: že je herečkou nejen neotřelého jevu, ale i univerzálního uměleckého záběru. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Co tohle bylo? Bel Ami jsem si představovala jako druhého Casanovu, s tím rozdílem že hlavní hrdina žádný Casanova s tím svým upoceným čelem, mastnými vlasy a trpitelským výrazem nebyl. Ale jinak nemám nic proti Pattisonově hereckému umění. Jenže celý film je tak nesmírně utahaný, že jediné co se mi na něm líbilo byl francouzský přízvuk a Christina Ricci.. Naprosto nezajímavý snímek, který nestojí za pozornost. Škoda, vypadalo to slibně. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nejprve mi učarovala česká televizní verze Dušana Kleina, samozřejmě výtečná je také verze Williho Forsta. Moderní Bel Ami roku 2012 je žlučovitá katarze, syrový pohled na niternou touhu po úspěchu, která jde přes mrtvoly. A tak to máme také rádi. O Roberta Pattinsona už strach nemám, konečně už Voda pro slony byla příkladem toho, že to není marná figurka z jedné problematické atrakce jménem Twilight. A pokud je obklopen takovými hereckými formáty, jaké představují Uma Thurman, Kristin Scott Thomas nebo Christina Ricci, pak skutečně není co řešit. Výprava přesahuje realističnost běžných kostýmních dramat a Guy de Maupassant je tak hrdě představen nové generaci. Bravis. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

O čem je tento film ve zkratce? Pattinson tam chodí sem a tam, neustále s někým souloží a občas se zatváří tajemně. Do toho mu přihrávají více či méně schopné herečky různého věku. Je tohle na vás moc dlouhé? Dobrá, hodně ve zkratce - kostýmní "drama", na které do druhého dne zapomenete. 50 %. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Škoda toho promarněného potenciálu. Tento film postrádá jakoukoliv jiskru, něco čím by film dokázal diváka pohltit. Můj problém byl také Robert Pattinson. Nemůžu tady napsat, že by neuměl hrát, to rozhodně ne, vlastně ani nemůžu napsat, že by vyloženě tuto roli nezvládl, například v klidné poloze dokáže být i přesvědčivý, ale problém byl v těch emocionálnějších a vypjatějších momentech. Ty jeho křečovité výrazy mi hodně vadily a místy měl tendence přepínat do lehkého přehrávání. Hlavně to ale zatím pro mě není typ herce, ze kterého by vyzařovalo přirozené charisma a takový ten neodolatelný šarm, což je podle mě v této roli klíčové a tak roli velkého svůdníka jsem mu prostě neuvěřila. Všechny tři jeho herecké partnerky hrály o poznání lépe, zejména mě hodně zaujala Christina Ricci. Škoda, mohlo to být o dost lepší, potenciál tam vážně byl. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Až teď si uvědomuju, jaké čuňárny jsem to jako děcko vlastně četl... :-) Navíc Maupassant si musel vystačit pouze se slovy, fantazií a literárním jazykem, což je samozřejmě ještě víc čuňácké; nepotřeboval k tomu rozmazané záběry propletených těl, snímané od pasu nahoru... Kromě toho film nabízí pouze kostýmní načančanost a plytce převyprávěný děj jinak zajímavého románu. Žádná hluboká analýza vzestupu bezskrupulózního génia průměrnosti, který je neschopný prosadit se vlastními silami a který těží jen z hezké tváře a neukojeného libida vdaných žen. Film spíše skládá epizody Duroyova života a zcela potlačuje kontext. To je zvlášť patrné z průběhu jeho žurnalistické "kariéry", která zde obsahově působí "bla-bla-bla efektem"; svržení vlády, finanční machinace, konflikt v Maroku - to vše je zde zcela ztrivializováno do té míry a jen za tím účelem, aby bylo pouze zřejmé, že články za Miláčka píše Madeleine Forestier... Vyvrcholením filmu má být Duroyovo vyznání z motivů jeho nemorálního chování, ale aby toto vyznání mělo potřebnou sílu, muselo by mu předcházet trochu lepší vykreslení psychologie hlavní postavy. Film působí roztahaným dojmem a občas nudí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady romantických filmov, ktorý som si pozeral len a len kvôli jednej hereckej postave, ktorú mám rád. V tomto prípade to bola Uma Thurman, ktorá na fotkách pôsobila veľmi očarujúco. Nebol to film, ktorý by si zaslúžil Odpad! ale tých pár hviezdičiek je asi práve len za Umu Thurman, ktorá hrala veľmi zaujímavú postavu. Hejterom Roberta Pattinsona tiež nie som, takže mi nejako zvlášť nevadil, skôr naopak, takáto historická postava mu sedí viac, než v nejakej romantickej teen snímke. Dej ma však absolútne nezaujal, to jediné zaujímavé bol milenecký štvoruholník a asi by sa viac hodil filmu názov Zajačik. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Stručne: vypoklonkovaná rutina. Dodatky: 1. Pattinson mi všeobecne narozdiel od väčšiny nijak výrazne nevadí (Voda pre slony je síce film mnou trochu nadhodnotený, ale jeho herecký prejav tam bol niečo viac než len neurážajúci), avšak tu bol strašný - vlastne jediný, kto sa v prvej polovici filmu pokúša o aký - taký výkon je Uma Thurman, zvyšok sú len pekné tváričky a lacní intrigáni. 2. Kostýmy, do ktorých Umu navliekli sú nehoráznym škandálom. 3. Tak zúfalo nezaujímavé postavy a príbeh som v dobovej snímke (s výnimkou béčkových amerických fantasy a variácií na Harryho Pottera) snáď ešte nevidel. 4. Čo mal znamenať ten koniec? To sa páni režiséri nedokázali ani držať knihy a museli z toho spraviť amorálnu rozprávočku? 35% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Výprava 8/10/// +atmosféra snímku, šokující zjištění že Robert Pattinson umí hrát, prostředí a nálada Paříže konce 19 století, dramatické momenty střídají pasáže kdy jsem se nad snímkem bavil, především díky hlavní postavě -na první pohled bych na tento film do kina nešel, kostýmní drama není úplně můj šálek, taky je zvláštní a docela mi to i vadilo, že postavy mluví anglicky s francouzským přízvukem/// Sám jsem překvapen nad tím jak moc se mi film líbil. Zaujal mě příběh, rychle se měnící děj, který nedá prostor nudě. Doplňuje to krásná dobová výprava a výborný hudební doprovod. A taky ten fakt, že nevíte jestli hlavní postavu chcete nenávidět nebo obdivovat. Jsem hodně spokojen./// Celkem 79%/// ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

No. Jediný důvod, který mě přiměl, abych se na tenhle film podívala nebylo dost divné obsazení, ale, že je to podle známé novely. Vidět se to dalo, ale znovu už bych se na to nepodívala. Příběh byl dost zvláštní a herecké obsazení (snad kromě Umy Thurman) bylo dost hrozné. Naprosto nejstrašnější výběr byl ale, jak jinak, výběr hlavního herce. Opravdu nepochopím jak někdo mohl zrovna takovouhle roli nabídnout Pattinsonovi, který mě v tomhle filmu už definitivně přesvědčil, že neumí hrát a že jediné dva jeho výrazy jsou naštvaný a ještě naštvanější. 3* ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Robert Pattinson jako sexuální predátor a lamač ženských srdcí všech věkových kategorií? No proč ne, já s ním jako s hercem nemám problém a tady se vskutku snažil. Uma vypadá na třicet a Christina Ricci je fakt kost. Celkem solidně zfilmovaná literární klasika. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dejovo veľmi slabé a nevýrazné. Navyše s prímesou politiky. Keby sa ešte trošku viac prihliadlo na charakter oplzlej hlavnej postavy, tak by to možno dopadlo lepšie. Potešili jedine kostýmy a výprava. 40/100 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Já vím, že se Britové příliš dlouho izolovali na svém ostrově a množili se mezi sebou. Následky jsou tragické! Oni si zvykli a oproti zbytku světa se jim posunul i vkus. Ale jak k tomu přijde nebritský divák, když je Pattinson servírován jako francouzský krasavec, který láme srdce a otevírá klíny všech žen mezi pubertou a smrtí? Kdyby se této role zhostil jiný ošklivý muž, který by třebas měl herecký talent, to by mohla být jiná. Naštěstí je tato kostýmní taškařice natolik plytká, že již během závěrečných titulků nebudete vědět, o čem byla. A Declan s Nickem mají velké štěstí, že Guy de už nežije, jinak by je totiž musel umlátit svými sebranými spisy. ()

Související novinky

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

04.05.2012

Nutno uznat, že Robert Pattinson se docela úspěšně snaží setřást nálepku pobledlého hezouna se slabostí pro podstatně mladší pasivní holky. Nebo má prostě dobrého agenta. Po adaptacích slavných… (více)

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

10.11.2009

Minulý týden se shodou okolností vynořily zprávy o dvou projektech, v nichž si veterán Anthony Hopkins a žhavá hvězda současnosti Robert Pattinson zahrají slavné spisovatele. Začněme tím, který naše… (více)

Reklama

Reklama