Reklama

Reklama

Okamžik radosti

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1965, 17 min

Režie:

Jan Špáta

Scénář:

Jan Špáta

Kamera:

Jan Špáta

Obsahy(1)

Poetický film o kráse horolezeckého sportu. (oficiální text distributora)

Recenze (10)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Závratně krásné stoupání po pískovcové stěně svátečního dne. Mistrovsky zkrocené protisvětlo i jemná bukolika. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Dokonalé. Když porovnám s dnešním "lifestylovým" lezením, zvláštěpak se zoufalým plahočením se po umělých městských boulderech, musím skoro slzu zamáčknout. ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Skvělé, uměřeně natočené, bez otravujícího komentáře. Celý film by byl za čtyři hvězdy, ale scéna ke konci filmu, kdy sledujeme jen siluety horolezců celý snímek pozvedá. Poetické, zajímavé, Špátovsky nápadité a zručně natočené. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Doby kdy dokumentaristé stačili říct všechno podstatné do 20 minut...Podtitul by mohl znít "Drbani ve skále" :) ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Mile čistá, ba surová přírodní lyrika - krajinomalba a člověkomalba; moc zajímavá (místy až troufalá) práce s nesynchronním zvukem. A zas nějak nevím, proč bych si to měl někdy pouštět ještě jednou; snad mi chybí vztah k tématu. ()

Greny 

všechny recenze uživatele

pro mě jako pro milovníka přírody to bylo nádherných 17 minut, které ještě stačilo zachytit adrenalin a krásu horolezectví ()

martin1012 

všechny recenze uživatele

Mistrovské dílo klasika českého dokumentu, které se zaměřuje na svět horolezců v Teplicko-adršpašských skalách, ke kterým měl Špáta jako náchodský rodák velmi blízký vztah. Unikátní lezecké záběry např. Jardy Krecbacha, zesnulého při známém neštěstí českých horolezců pod peruánským Huascaránem v roce 1970, jsou kombinovány s pohledem do romantického světa milovníků skalních vertikál. Nevím, jestli se to některému filmaři kdy podařilo lépe. ()

Reklama

Reklama