Reklama

Reklama

Každý z nás se jistě někdy dostal do situace, na niž není připraven a není schopen se v ní okamžitě a správně orientovat. A že v ní dochází i k řadě nedorozumění a hořkých omylů, se přesvědčí dost nepříjemným způsobem i hrdina našeho příběhu… Nevýrazný úředníček Jaroslav Falta (J. Abrhám) nedokáže po hospitalizaci majetné tety (A. Hegerlíková) odolat tlaku několika zájemců o koupi tetina domku. Svým šarmem ho okouzlí a ovládne, po odjezdu jeho přítelkyně Milady (M. Durnová) na služební cestu, kolegyně z práce – Alenka (J. Asterová) a jejím prostřednictvím si naivní budoucí dědic rychle udělá hned několik nepřátel… (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Tak všichni tady odsuzují Faltu (Abrhám), jak se chtěl napakovat a přitom byl domek vlastně jeho, takže kdyby byl takový lump, tak by prachy tetičce vracet vůbec nemusel, vše vzniklo na základě jejího podvodu, kdy se na radu "kamarádek" tvářila jako umírající, kdyby věděl, že se uzdravuje, tak by ten barák nikdy neprodal. Velký podíl na jeho konci mělo táke to, že se, zásluhou sličné spolupracovnice, ocitl v síti podvodníků. On vlastně byl takový moula, který naletěl a také tu svou naivitu sám nejvíc odskákal. Jinak je to typická socialistická agitka. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Běda mužů jimž žena vládne a dobře jim tak! Kdo se nechá tak hloupě ovlivňovat, ani si nic jiného nezaslouží. A když navíc takový člověk sám bez pomoci neumí rozlišit co je dobré a co ne a co je špatné a co není, pak holt musí dopadnout blbě. A přitom meze jeho naivity snad ani nejsou. Navíc se pak ani nedokáže k věci postavit jako chlap, když už tuší, že něco udělal špatně, a zamotává se do toho víc a víc. Malá studiovka je asi opravdu lehce prvoplánová, ale za to dobře obsazená a naštěstí není zase tak dlouhá, aby se na to člověk nezvládl dívat, ačkoli z té hlouposti hlavního hrdiny tak bolí oči, že už jsem kroutil hlavou. Říkal jsem si, že to ani není možném, ale sám vím, že tak hloupí lidé, a chlapi ovlivnění ženou, existují. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Prvoplánová pitomina. Bohužel navzdory polopatické prvoplánovosti nelze vyloučit, že takoví lidé, jako je úředník Falta (nijaký Josef Abrhám) skutečně existují. A to jsem podobným skořápkářům ve svých třiceti letech nalítl (jednou) taky. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jaroslav neodolal pokušení a zachoval se jako sobecký chamtivec, byť zpočátku váhal. Takže téměř celý film se díváme, jak se řítí neodvratně do propasti, až je mi jeho naivity líto. Příběh byl sice úsměvný, ale velice hořce. Pointa byla ale velice - pokud to lze takto říci - příjemná. Zajímavý pohled do doby skořápkářů a šmeliny s velmi zajímavým obsazením téměř všech rolí. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama