Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Billymu je už sedmadvacet, ale pořád vyvádí jako puberťák. Řádí s kamarády, provokuje otce. Tomu ale jednoho dne povolí nervy. Chtěl sice synovi předat svůj podnik, ve zlosti však jmenuje svým nástupcem dosavadního viceprezidenta Gordona, protože nevěří, že by tuto práci jeho potrhlý syn zvládl. To se dotkne Billyho ješitnosti, a proto uzavře s otcem kuriózní sázku. Pokud znovu absolvuje všechny ročníky školy od první třídy až k maturitě tak, že každou třídu zvládne za dva měsíce, stane se prezidentem společnosti. Když neuspěje, funkci dostane Gordon. Billy se s vervou pouští do studia. První až čtvrtou třídu zvládá s přehledem. Poté přestupuje na střední školu, kde se stává cílem posměchu ostatních studentů. Na střední mu se studiem pomáhá jeho láska Veronica, ale škola ho čím dál víc nebaví. Rozhodne se tedy jednoho dne, že zůstane místo vyučování doma. Dokončí Billy výzvu a získá tím otcovu důvěru, rodinnou firmu a taky lásku krásné učitelky? (TV Nova)

(více)

Recenze (139)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hrozně dementní film, strašně, přišel jsem si u něj fakt jak debil. Snad to ani jinak nešlo, ale kupodivu se na to hezky koukalo. Pár rolí i překvapilo a to mi k radosti stačilo. Jen bych byl radši, kdybych i já měl takové vyučování, jako tady Billy. No povězte...nebylo by fér mít devět let na škole za rok hotové? No já si myslim... ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Většinu času jsem teda měl pocit, že Sandler nezačínal zas tak daleko od úrovně, na níž skončil Eddie Murphy. Přežít se to dalo snad jenom díky cameům Buscemiho s Farleym a ukrutně sexy Bridgette Wilson. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Vtipná a milá komedie s mým oblíbencem Sandlerem. Co více říct ?? Klasická Sandlerovka, která - pokud máte rádi tenhle styl humoru - Vám udělá radost :-) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sandlerovo styl humoru mam rad, ale i kdyz ma na svym konte peknou radku hovad, Billy Madison je asi mezi nima king. Takovyho giga hyper mega dementna totiz jen tak neuvidite, az sem skoro cejtil, jak se mi sledovanim filmu zmensuje mozek. Ale jinak to je po vsech strankach typicka Sandlerovo komedie, to znamena sem tam solidni vtip, predvidatelnej pribeh a potesi uchylacek Buscemi v malicky roli. Slabsi 4*. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Typický příklad Sandlerovské komedie-pár slušných vtípků, které bohužel již klasicky zruší Sandlerovská demence, která snad chybí jen v Little Nickym a Deedsovi. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nic nezdědil, takže nemohu prakticky potvrdit myšlenku, že hromada peněz udělá idiota i z relativně normálního jedince. Tím sice Sandler rozhodně není, ale jeho zběsilé jízdy na golfovém vozíku či vyrovnané souboje inteligencí s osmiletými dětmi byly natolik zábavné, že jsem se dokázal průměrně bavit i při mimořádně příšerném dabingu, jímž jsem byl zákeřně obšťastněn. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Adama Sandlera mam celkem rád, ale tady mi přišlo, že byl chvílema až trapnej. Možná tomu napomoh i dementní dabing. U filmu jsem se zasmál dohromady možná tak 5×. Nejvtipnější z celýho filmu byl asi Steve Buscemi s jeho seznamem lidí, který chce zabít. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dno, po kterém se v devadesátých letech pohyboval Sandler, jde rozdělit na trapné a neskutečně trapné. Toto je ten druhý případ a Adámek v kšiltovce v něm ryje rypákem jak divočák hledající lanýže.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá komédia so skvelým komikom Adamom Sandlerom, ktorá patrí medzi jeho lepšie filmy. Má výborný a zároveň aj originálny príbeh o dospelom mužovi, aj ked´ vo vnútri je stále dieťaťom, ktorý musí prejsť od úplného začiatku základnú školu. Síce spracovanie už je presne také ako pri skoro všetkých amerických komédiách, ale to vôbec neprekáža. Zábavných scén je tu viac než dosť, pričom sa o ne stará hlavne Sandler svojim správaním a celkovým prístupom. Po tejto stránke zaujme hlavne už samotný pobyt na základnej škole, hlavne Sandlerova mimika pri koktajúcom žiakovi je perfektná. Spokojný som aj s vedľajšími postavami, poteší hlavne síce malá, ale aj tak nezabudnuteľná úloha Steva Buscemiho. Adam Sandler už od začiatku svojej tvorby točil samé vysokonadpriemerné komédie a tento trend sa ho ešte stále drží. Jeho novšie filmy sú určite inteligentnejšie, ale tie staršie sú zábavnejšie a stoja viac na samotnom Sandlerovi. 75% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Ale pročpak nepřistoupit na zajímavý nápad tvůrců, tahle komedie byla docela povedená a když jsem přistoupil na tu zajímavou hru, tak to bylo více než snesitelné a já se docela dobře bavil, a i když se většinou salvy smíchu nekonaly, tak mi nedělalo problém se usmívat alespoň tiše. Adam Sandler dokazuje, že na komediální a bláznivé role má talent a tahle role mu sedla zcela výborně. A dost mě potěšil i Steve Buscemi, který se objeví jen ve dvou sénách dohromady asi na jednu minutu, ale i přesto dokáže pobavit a jeho role pro mě bude asi na dost dlouho nezapomenutelná. Celý film je tak trochu kouzelný a na pobavení a odreagování skutečně posloužil velmi dobře, např. scéna se zapáleným exkrementem byla docela vtipná (ovšem neviděl jsem jí ve filmu či seriálu poprvé), stejně jako scény se Stevem Buscemim, ale ono toho bylo více. Pokud však hledáte komedii, která ve vás vyvolá salvy smíchu, tak tohle asi není právě ta nejvhodnější komedie, ale na menší pobavení to stačí bohatě. A tak jsem se nakonec rozhodl ohodnit tento snímek vcelku příznivými čtyřmi hvězdičkami, protože mám-li být upřímný, tak tolik špatné to přece jen nebylo. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Starší sandlerovka, ve které již ukázal, kam se jeho filmografie bude upínat. Parádní a originální nápad s vtipným provedením, což Sandler prostě umí a proto ho mám tak rád. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Sandlera mam celkom rad...ci uz ako "blbecka" v Mr.Deeds, alebo ako normalne sa tvariaceho herca v Punch drunk love. V Billy Madisonovi hra Sandler prave toho spominaneho "blbecka" a ja mu to neberem. Filmu by vsak cisto Sandlerovsky "sarm" u mna urcite nestacil na 3*...to, co sa mi na nom najviac pacilo bol "NormMcdonaldovsky" humor. (ti, co pozerali sitcom Norm, vedia;)...potesi aj cameo Steva Buscemi. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler se v počátcích své kariéry rozhodně neprezentoval jako herec romantických komedií. Spíše bych řekl že docela solidních trapáren. Jednou z jeho prvních se stal Billy Madison. Pokud si někdo libuje u filmu v tom že kouká celou dobu na debila, tady bude přímo nadšený. Sandler je tak akorát na facku. I z dnešního pohledu se jedná o jeden z nejslabších kousků jeho kariéry. 40% za tučňáka a úchylného ředitele školy. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler je jeden z mých nejoblíbenějších komediálních herců. Tento film se sice příliš nepovedl, ale bez Sandlera by to bylo ještě horší. Zábava spíše pro děti o tom jak se dospělý člověk vrací zpět do školních lavic, aby zde ve zrychleném tempu absolvoval 1. třídu až k maturitě. 60% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Typicky bláznivá a jedna z prvních Sandlerovek, která zaručeně pobaví. Hlavně proplouvání prvními ročníky bylo zábavné. Našel se tu prostor i pro nějakou tu romantiku a závěr nabídl souboj Billyho a Gordona, ve kterém mohl uspět pouze ten lepší. ()

Reklama

Reklama