Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Billymu je už sedmadvacet, ale pořád vyvádí jako puberťák. Řádí s kamarády, provokuje otce. Tomu ale jednoho dne povolí nervy. Chtěl sice synovi předat svůj podnik, ve zlosti však jmenuje svým nástupcem dosavadního viceprezidenta Gordona, protože nevěří, že by tuto práci jeho potrhlý syn zvládl. To se dotkne Billyho ješitnosti, a proto uzavře s otcem kuriózní sázku. Pokud znovu absolvuje všechny ročníky školy od první třídy až k maturitě tak, že každou třídu zvládne za dva měsíce, stane se prezidentem společnosti. Když neuspěje, funkci dostane Gordon. Billy se s vervou pouští do studia. První až čtvrtou třídu zvládá s přehledem. Poté přestupuje na střední školu, kde se stává cílem posměchu ostatních studentů. Na střední mu se studiem pomáhá jeho láska Veronica, ale škola ho čím dál víc nebaví. Rozhodne se tedy jednoho dne, že zůstane místo vyučování doma. Dokončí Billy výzvu a získá tím otcovu důvěru, rodinnou firmu a taky lásku krásné učitelky? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nic nezdědil, takže nemohu prakticky potvrdit myšlenku, že hromada peněz udělá idiota i z relativně normálního jedince. Tím sice Sandler rozhodně není, ale jeho zběsilé jízdy na golfovém vozíku či vyrovnané souboje inteligencí s osmiletými dětmi byly natolik zábavné, že jsem se dokázal průměrně bavit i při mimořádně příšerném dabingu, jímž jsem byl zákeřně obšťastněn. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Jedno se musí jedné z nejklasičtějších Sandlerovce nechat - vůbec nestárne. Je to již osmnáct let od premiéry a film je na stejném inteligenčním kvocientu jako když Adam Sandler viděl obřího tučňáka poprvé. Ať už se vám tahle klasika líbí nebo ne, její kultovní status je nezpochybnitelný. Deal with it Sandler haters. 55 % ()

Reklama

reky 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních Sandlerových filmů, komedie s ním mi nevadí, mnohdy se na ně rád podívám i znovu. Tohle se však moc nepovedlo, Sandler sice hraje blbečka docela přesvědčivě, ale často mě ty jeho ksichty a kecy spíš štvaly, místo abych se smál. Plusové body za Stevea Buscemiho, takže to nakonec na ty slabý 2* vyjde. ()

Choci 

všechny recenze uživatele

Od filmů s Adamem Sandlerem vždycky očekávám hodně a tak mě film trochu zklamal. Celou dobu jsem se těšil, až se dostane na střední a z ní tam kromě menší šikany nic nebylo - škoda. Celkem nudný příběh ničím nepřekvapil, kromě zápletky s vydíráním ředitele se nic převratného nedělo. Zatím nejhorší "Sandlerovka" co jsem viděl, ale i tak dávám 55%. ()

PanPaniscus 

všechny recenze uživatele

K nedělnímu obědu je to dobré, i také filmy jsou třeba. Přesně nějak tak jsem si Sandlerovy začátky představoval. Je to bezduché, "zloun" není ani zlý a ani nějak chytřejší než idiot Billy, zápletka se prakticky vyřeší sama a jediné napětí tak přichází v moment, kdy ho Bridgette Wilson připravuje na desetiboj krásným osobitým způsobem. A přesto těch 89 minut vcelku uběhlo. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se od 26. června do 29. srpna 1994 v kanadské provincii Ontario. (BMW12)
  • V jedné scéně se Frank (Norm MacDonald) probudí, aby Billymu (Adam Sandler) vyprávěl hloupou historku, když si v opilosti uvědomí, že Billy už je nějakou dobu pryč. Jeho nezřetelná řeč není herectví. Norm MacDonald se při natáčení této scény úplně opil. Tvrdil, že to bylo proto, aby se vžil do role, ale možná měl jen chuť si dát pár drinků u bazénu. Každopádně se nakonec opil tak, že omdlel a museli ho polít ledovou vodou, aby se probral. (griph)
  • Dům, u kterého Billy Madison (Adam Sandler) předvádí své bohatství, je Parkwood Estate a je oblíbeným místem natáčení. Nachází se v Oshawě v Ontariu a dům i pozemky se objevily v obrovském množství filmů a televizních seriálů. (griph)

Reklama

Reklama