Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poprvé se daly dohromady televizní stanice ABC, CBS, FOX, NBC a velké společnosti jako Walt Disney, Hanna-Barbera, Ruby-Spears, Jim Henson Productions a Warner Brothers, aby vytvořily tento animovaný film a podpořily boj proti drogám a alkoholu. Slavné animované postavičky Bugs Bunny, Kačer Duffy, Garfield, Alf, Šmoulové, Želvy ninja, Méďa Pú a další, se snaží vysvětlit dospívajícímu klukovi, že drogy a alkohol jsou špatné. (jirkah23)

(více)

Recenze (2)

JFL 

všechny recenze uživatele

První a poslední velkolepé setkání největších hvězd dětských animovaných pořadů (+ Alfa) zosobňuje čirý camp, kde se mísí tvrdá propaganda vyvolávající záchvaty pocitů trapnosti, tuhý estetický kýč přelomu osmdesátých a devadesátých let i bizarní psychedelie, což je vzhledem k předmětu projektu lehce kontraproduktivní. Hvězdy od Kačerů z Kačerova a Looney Tunes přes Méďu Púa či Chipmunky až po Muppet Babies i želváky zde spojují síly, aby hlavního hrdinu dostaly ze spárů drog a dětem vštípili, že drogy jsou špatné. Vzhledem k tomu, že většina tvůrců původních animákových franšíz bezesporu něco sypala, působí zdejší snažení krajně vylhaně, což ještě umocňují toporné varovné monology či zcela bizarní píseň mnohohlasem o tom, jak odmítat nabízené drogy. Celý film v zásadě funguje jako řetězec bizarně pospojovaných sekvencí, které zosobňují zřejmě nejhorší trip, jaký si lze představit, protože když už drogy zaberou tak, že se vám zjevují všichni vaši oblíbení animovaní hrdinové, tak působí silně schizofreně, když vám současně říkají, že byste měli s drogama přestat. Jako by svět absurdity, iracionality a anti-logiky byl VIP prostor jen pro ty největší smažky, kde vás nechtějí. Ale aby si náhodou někdo nemyslel, že je tohle nějaká lehkomyslná blbina, vše s náležitě senilní grácií uvede sám George Bush starší s chotí. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • Snímek je prvním projektem, ve kterém postavy Bugse Bunnyho a Daffyho Ducka dabuje někdo jiný než Mel Blanc. Ten totiž zemřel rok před uvedením filmu. (..Lucas..)
  • Šmoulinka je na propagačních materiálech, přestože se ve speciálu neobjevila. (Vitox)
  • Jedná se o první program se scénářem, který běžel souběžně na NBC, CDS a ABC v Americe. (..Lucas..)

Reklama

Reklama