Reklama

Reklama

Úspěšný vydavatel Will Atenton (Daniel Craig) skončí s prací v New Yorku, aby se společně se svou ženou Libby (Rachel Weisz) a svými dvěma dcerami přestěhoval do klidného městečka v Nové Anglii. Zatímco se ve svém novém životě zabydlují, zjišťují, že jejich dokonalý domov byl dějištěm vraždy matky a jejích dětí. Celé město je přesvědčeno, že zemřeli rukou svého manžela a otce, který celý incident přežil. Když se Will pustí do pátrání o podrobnostech celé tragédie, zavede ho jediná stopa k Ann Patersonové (Naomi Watts), sousedce, která měla k zavražděné rodině velice blízký vztah. Jak Will s Ann společně skládají dohromady hrůznou skládačku událostí, zjišťují, že příběh posledního člověka, který opustil Willův vysněný dům je děsivý právě tak, jako příběh toho, kdo do něj vstoupil po něm. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (419)

POMO 

všechny recenze uživatele

Kývnuť Jimovi Sheridanovi je aj pre hereckú špičku samozrejmosťou. Tentoraz ale šliapli vedľa. Dream House je dramaturgicky tak rozbitý a protichodný, až je umením rozoznať, či za to môže viacej scenár alebo réžia. Pravdepodobne ale oboje. Film spája dva myšlienkovo nezlúčiteľné námety, z ktorých každý vyžaduje úplne iný filmársky prístup. Zaujímavá psychlogická schizo-hra s divákom, vychádzajúca zo Scorseseho Prekliateho ostrova, sa obrátením jedného listu scenára, s maximálne nefunkčným a nechceným zvratom, mení v tuctový vražedný thriller z americkeho vidieka. Tieto dve tváre filmu navyše spája diskutabilná (ne)duchárska línia, ktorá ešte viac zvýrazňuje ich nezlúčiteľnosť a sama sa stáva skôr smiešnou, než akou chcela byť, teda romanticky-melancholickou. O čo tvorcom išlo, sa dá z výsledného sladkokyslého gulášu ako tak vydedukovať, ale za horši koniec už to uchopiť nemohli. Mimochodom, spotený, strhaný Daniel Craig s mastným účesom by bol skvelým Hannibalom Lecterom. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když Ti druzí vykrádali na Prokletém ostrově Šestý sysel, drželi jste všichni huby a solili jednu pětihvězdu za druhou! Je zajímavé, jak rychle jste od té doby dospěli a pokud potřebujete znát svůj názor, už se nebojíte zeptat! Naprosto pohodový a záživně natočený plagiát, ve kterém se našel i ten nejškaredší, ušatý Bond! A možná bys neměl tolik přemýšlet, J*a*k*u*b*e*! Někdy si stačí jen vytáhnout z prdele to pravítko, člověk pak hned vidí věci v úplně jiném světle a nemusí sáhodlouze uvažovat, jak ho uchopit! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Teda, tohle je hodně bolestivá prohra. Na jedné straně velice nadějné vstupy (režisér Sheridan, v halvních rolích Daniel Craig, Rachel Weisz, Naomi Watts), na druhé straně výstup, který absolutně nefunguje. Jakmile nad filmem začnete trochu přemýšlet, zjistíte, že skoro vůbec nedává smysl. Přitom ten námět není úplně k zahození, jen chtěl zkrátka uchopit úplně jinak. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Divím se, že tenhle film má tak negativní hodnocení a ano, chápu, že pokud jste viděli trailer, zbytek vidět nemusíte. Tvůrci to trailerem celkově dost posrali, protože to nejlepší a nejšokantnější do něj narvali a zbytek, jako by nemusel být. Každopádně i přesto docela rychle ubíhá. 90 minut je tak akorát, aby člověk neusnul a dozvěděl se všecko, co k radosti potřebuje. To, že film kopíruje kde co, mi vůbec nevadí. Stejně tak mi ani nevadí fakt, že končí tak, jak končí. Proč by taky mělo. Důležité je, že mě v první půlce napínal, začátkem druhé brutálně šokoval a pak se s napětím vezl až do konce. Já zklamaný nebyl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $21,302,340Tržby Celosvetovo $41,100,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,245,412 //počet predaných kusov 55,376Tržby za predaj DVD v USA $2,654,553 //počet predaných kusov 150,102║ dobrý námet v zlých rukách, Jim Sheridan len potvrdzuje že má čuch na dobré témy, ale!!! pod jeho vedeným sa rozlámu ne nesúrodé drobky, mal by sa vyhnúť režírovaniu, ináč to nevidím, plus: opäť príde na premrštený rozpočet /40%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

ŽIJEŠ TU A NEVÍŠ O VRAŽDÁCH?...... /// Když do ,,hororu“ pospolu nakoukli Cage a Nicole – byl to průser. To Craig, Rachel a Naomi na to jdou přes chorou mysl a tajemný postavy a skandální odhalení a.... napsat, že to stojí za hovno – umí každej. Ale říct proč....? Prostě proto, že skandální odhalení je vrcholem. A vrchol v půlce – no zeptejte se ženský, co si vo tom myslí (zapomeň na film...a prostě se zeptej...) A přitom je to tak jednoduchý! ( P.S.: abych nevypadal jako kretén - podívat se na to dá. Jen ta hloubka...) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jmenuju se Peter Ward. (Igor Hnízdo už mě nezajímá...) 2.) Koupil jsem barák. Teď mi řekli, že tam (prej nešťastnou náhodou) pár lidí chcíplo. 3.) Thx za titule ,,Tkačos“ a ,,Lucky“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ušlo to, Ušlo!! Spíš Psychologický Film než li Horor, Ale vážně Povedený.. Já se Bavil, uteklo to jako Proud tekoucí vody.. Akorát nechápu.. Jakou zásluhou se tenhle film Dostal do Kin? Je to film k Televizi a né do Kina! Hanba Českým Distributorům! Dát přednost tomu a né Cabin in the Woods?!!! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ježiši. Tomuto zázraku som sa úspešne vyhýbal 6 nádherných, krásnych a oslobodzujúcich rokov. Potom som ale dostal nejaký skrat alebo čo a povedal som si, že by som tomu mohol dať šancu. A trpko som to oľutoval od prvých minút. Tak nesympatické postavy a podpriemerné herecké výkony som nevidel už pekne dlho. Akože sorry, určite mi mnohí vynadáte, ale Daniel Craig je ako herec vo väčšine svojich rolí absolútne neschopný, nemožný, mátožný, malátny a v podstate nijaký. Tentokrát rovno aj veľmi nesympatický. Normálne vidíte, ako v scénach, kedy sa od neho požaduje aj čosi viac, než len postávania v zábere, má smrť v očiach a počujete, ako premýšľa. „Čo ja tu len robím, veď ja vôbec neviem hrať, panebože to si režisér nevšimol, prečo ma obsadil, ja som šiel na kasting ožratý a nevedel som, čo robím a on mi dá normálne podpísať zmluvu áááááá.“ A že by Rachel Weisz a Naomi Watts oslňovali svojimi hereckými megaschopnosťami, to som si veru tiež nikdy nemyslel. K tomu dve extra otravné „rozkošné“ dievčatká (ktoré máte chuť zavrieť do pivnice, rozbiť im tam žiarovku a hodiť dole klbko užoviek) a scenár, ktorý je taký zlý, že už ani nie je vtipný. Občas sa mihne pokus o atmosféru či nebodaj náznak strašidelnejšej scény (postava vonku za stromom), ale nebojte sa, veľmi rýchlo akékoľvek plusy zmiznú a už sa nevrátia. V istom smere poteší brutálny twist v cca polke filmu, ale proste stále je to čosi hrozné a veľmi, veľmi, veľmi zlé. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fakt nevim, na co tu vsichni nadavaj, ja jsem spokojenej. Ze zacatku sice nijak vyjimecny drama o rodince, co se nastehovala do domu, kde bydlel vrah, ale solidne natoceny. Dalo by se rict i solidne zahrany, ale na me proste postavy pusobily takovym divnym dojmem. Nekdy v polovine filmu tu je ale necekanej a perfektni zvrat, kterej da celymu filmu jinej smysl a az do trochu prehnanyho finale si to udrzuje napinavou atmosferu. Zkratka druha polovina to vytahla na slusny 4*. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Až na posledních patnáct minut povedený film, který potěší jak příběhem, tak zpracováním a slušnými herci (poprvé mi nevadil ani Daniel Craig). Bohužel, úplý závěr vymyslel scénárista ve slabší chvilce a celý film tak shodil opravdu nudným vyvrcholením. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já si jako nehororka vůbec nestěžuji. Žádné potoky krve, uťaté hlavy, upíří hody a podobně. Normální klasika, na kterou bych se kdykoliv mohla podívat znovu a klidně jinak zpracovanou. Herecky to bylo taky moc prima obsazené a Daniel Craig si dokonce vyzkoušel tři typy účesů, kde mu pochopitelně ten poslední u výkladní skříně sluší nejvíc. Na finální část jsem byla zvědavá, když se to asi v polovině začínalo ubírat trochu jiným směrem, než jsem očekávala. U mě spokojenost. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Začína sa to celé veľmi dobre. Rodinná idylka je narušená tajomným pozorovateľom a cítiť jemné mrazenie, atmosféru z neznámeho. Scéna objavenia teenagerov v pivnici atmosféru rozbije a neskoršie smerovanie deja naberá úplne iný smer aký by divák čakal a možno si aj po dobrom úvode želal. Celú prekvapivú pointu a dokonca aj záver som odhadol už behom polhodiny (stačí len trochu pouvažovať). Ďalej to už teda prekvapivé vôbec nebolo, atmosféra sa vytratila, ale nemožno filmu uprieť, že aj tá iná cesta nebola natočená zle. Priemerný mysteriózny film s dobrými hercami, ktorý neurazil, ale hneď na druhý deň zapadne do zabudnutia. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl nic tak nemastně neslaně napsaného a natočeného. Nesympatické postavy, nudný děj a ani stopy po atmosféře. Zvrat v půlce sice zamíchal kartami a trochu oživil mou pozornost, ale končí to až moc přízemně. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dám vám dvě rady. Traileru se vyhněte obloukem a zapomeňte na kutálející se snubní prsteny, či Leova dobrodružství na ostrově doktora Chocholouška - vždyť Dream House má stejně blíže k pojídači neoloupaných banánů z planety K-Pax nebo Cronenbergovu Spiderovi. Sheridan není žádné režisérské ořezávátko, co by neumělo pracovat s herci a i když si možná někde v půlce při dějovém twistu pomyslíte, že si z vás dělá kosočtverec ozdobený ve středu vertikální úsečkou, dotáhne s přehledem svůj thriller o traumatem poznamenané mysli plné netušených zákoutí do srozumitelného konce. Naříkajícím nad logikou doporučuji podívat se znovu na prvních deset minut, které pak možná ve vašem mozku udělají to, co kdysi Edison žárovkou.. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: David Loucka | Hudba: John Debney | Produkcia: Jim Sheridan, James G. RObinson, David C. Robinson, Daniel Bobker, Ehren Kruger| Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Morgan Creek Productions | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 8,209,000 $ || ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Veľmi, veľmi nekomplexný film. Najhoršie na ňom snáď je, že sa myšlienkovo snaží napodobniť sofistikovaný Prekliaty ostrov, no ten napriek množstvu otázok a zvratov vyústi do najgeniálnejšie predstaviteľného konca, ktorý vôbec nevyznieva hlúpo alebo bizarne a je premyslený. Dream House nastolil príliš veľa dejových línií na to, aby sa mohol nejakou zaoberať detailnejšie alebo jej dodať hĺbku, každú chvíľu si scenáristicky neuveriteľne protirečí. A najviac ma rozčuľuje, ako sa pri tak chabom rozporuplnom scenári tvári komplikovane a zaujímavo. 2* za atmosféru a rozpolteného Craiga, na ktorého sa dobre pozerá. Na jedno pozretie však stačí. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Možná, že se v tom dá najít pár podobností s filmy jako je "The Others", nebo "Shutter Island", ale popravdě snad každý film vykrádá jiný, ať už nenápadně nebo - jako v tomto případě - dost očividně. I přesto je tento snímek značně podceněný.. Na trailer jsem se nedívala, takže žádnou hořkost z předem vyzrazeného děje necítím. Ve skutečnosti jsem si tu napínavou atmosféru užívala, přinejmenším do té doby, kdy překvapivé rozuzlení nastalo v polovině filmu. Natahovat ten moment překvapení, bylo by to mnohem lepší. Začátek byl asi nejlepší, od obrazovky jsem neodtrhla oči a zvědavostí jsem skoro nedýchala.. a pak se to zkazilo a tadá,SPOILER-->hlavní hrdina vlastně není tím,za koho se považoval, je vlastně onen vrah,po kterém sám pátrá. Trpí však halucinacemi a nejspíš i rozdvojením osobnosti a tak svoji mrtvou rodinu stále vídá. Konec, kdy odhalí skutečného vraha byl dost odfláknutý a nebýt této druhé - nudnější -půlky,dala bych i plný počet. <-- KONEC SPOILERU Každopádně skvělé obsazení, vynikající mrazivá atmosféra (no,aspoň na začátku) a hodně překvapivé rozuzlení (i když debilně odhalené uprostřed filmu).No a k hodnocení tady.. hodně blbý vtip. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Zásadně mi nevadí, že se u hororů vykrádá, pokud je to potom funkční výrobek, ale Dream House není. Má dvě zásadní chyby - zoufalou rozvleklost a absolutní nestrašidelnost. Daniel Craig sice hraje dobře a Rachel s Naomi mu zdatně sekundujou, ale to je jediná polehčující okolnost. Na to, aby to byl aspoň obstojnej mysteriózní thriller, je Dream House zase příliš dopředu odhadnutelnej (zase, to by nevadilo u hororu, kdyby byl aspoň strašidelnej). Myslím, že se to nedá nikomu doporučit... 40% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Očekávání bylo, zklamání taky, protože si přiznejme, že od kvarteta Craig, Watts, Weisz a hlavně Jim Sheridan si člověk přeje zážitek o level výš!! Už se hlavně těžko dozvíme, kdo za to všechno může. Producenti prý začali přestříhávat, režisér se s nimi hádal a kdo ví, zda vůbec před premiérou film viděl. My jako cíloví uživatelé pak můžeme jen litovat, že základy se tu začnou drolit dřív, než bychom si přáli. Daniel Craig zjistí, co je vlastně zač, kameraman Caleb Deschanel nabídne pár krásných obrázků zasněženého předměstí, Rachel Weisz se několikrát proběhne v hezky upnutém tílku a ani to ostatní nakonec není tak strašné. Dovolte mi tak upozornění: jest třeba se nedívat na až příliš sdělný trailer, nic o filmu nečíst, vypnout mozek a stupnici očekávání stáhnout na minimum a ono to místy přijde samo. A nakonec je to vcelku sympatický průměr!! ()

Související novinky

Jim Sheridan se vrací domů

Jim Sheridan se vrací domů

27.07.2014

Jim Sheridan poslední roky spíše tápe. Kdysi nejvýraznější irský režisér, který světu předvedl herecký talent Daniela-Day Lewise hned v několik filmech a dotáhl ho k jeho prvnímu Oscarovi zkouší v… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Hvězdné posily pro Hannu a Dream House

Hvězdné posily pro Hannu a Dream House

11.02.2010

Asi nikoho nepřekvapí, že oscaroví tvůrci Joe Wright a Jim Sheridan neobsadí do svých filmů kdekoho. Jejich nové projekty i přesto vykazují mimořádně vysoký faktor hvězdné svítivosti. Sheridanův… (více)

Reklama

Reklama