Reklama

Reklama

Úspěšný vydavatel Will Atenton (Daniel Craig) skončí s prací v New Yorku, aby se společně se svou ženou Libby (Rachel Weisz) a svými dvěma dcerami přestěhoval do klidného městečka v Nové Anglii. Zatímco se ve svém novém životě zabydlují, zjišťují, že jejich dokonalý domov byl dějištěm vraždy matky a jejích dětí. Celé město je přesvědčeno, že zemřeli rukou svého manžela a otce, který celý incident přežil. Když se Will pustí do pátrání o podrobnostech celé tragédie, zavede ho jediná stopa k Ann Patersonové (Naomi Watts), sousedce, která měla k zavražděné rodině velice blízký vztah. Jak Will s Ann společně skládají dohromady hrůznou skládačku událostí, zjišťují, že příběh posledního člověka, který opustil Willův vysněný dům je děsivý právě tak, jako příběh toho, kdo do něj vstoupil po něm. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (419)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Problém je, že už som videl aspoň štyri podstatne lepšie filmy s podobným námetom, ktoré boli natočené skôr. Odvážny scenáristov ťah bol však ten, že prekvapivú pointu odhalil hneď v prvých 45 minútach. Vtedy som sa pousmial nad svojou naivnosťou, vďaka ktorej ma dovtedy vodil za nos, no hlavne som netušil, čo mi chce v druhej polovici ešte ponúknuť. A on predsa len mal čo - dôstojné rozuzlenie situácie súčasnej aj minulej, spojené s vysvetlením motivácie postáv, ktoré sa neuspokojí len s nálepkou: ty si dobrá, ty zlý, ty chorý a škaredý, a ty zase Rachel Weisz. :) Mne to prišlo ako obstojné vykľučkovanie z ohraného príbehu, ktorý sa tentokrát nebojí riskovať stratu divákovej dôvery, aby prvá veta tohto komentára nesprevádzala film až do konca. Silné 3*. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Zábavný mysteriozní thriller, který má přesně tu správnou atmosféru, jenž dokáže vtáhnout už od začátku. Divák od startu cítí, že je něco špatně a zoufale touží zjistit, o co tady jde. Dojde na zvrat v polovině a stejně tak na konci, a ačkoliv se zdálo, že po prvním zmíněném už film nebude mít moc co nabídnout, konec mě přesvědčil o opaku. Fajn film na nudné odpoledne, který sice v paměti dlouho neutkví, hlubší přesah (bohužel) nemá a divák si bude pamatovat jen to, že zde šlo o jakýsi mindfuck, ale na momentální zabavení víc než dostačující. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $21,302,340Tržby Celosvetovo $41,100,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,245,412 //počet predaných kusov 55,376Tržby za predaj DVD v USA $2,654,553 //počet predaných kusov 150,102║ dobrý námet v zlých rukách, Jim Sheridan len potvrdzuje že má čuch na dobré témy, ale!!! pod jeho vedeným sa rozlámu ne nesúrodé drobky, mal by sa vyhnúť režírovaniu, ináč to nevidím, plus: opäť príde na premrštený rozpočet /40%/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Divím se, že tenhle film má tak negativní hodnocení a ano, chápu, že pokud jste viděli trailer, zbytek vidět nemusíte. Tvůrci to trailerem celkově dost posrali, protože to nejlepší a nejšokantnější do něj narvali a zbytek, jako by nemusel být. Každopádně i přesto docela rychle ubíhá. 90 minut je tak akorát, aby člověk neusnul a dozvěděl se všecko, co k radosti potřebuje. To, že film kopíruje kde co, mi vůbec nevadí. Stejně tak mi ani nevadí fakt, že končí tak, jak končí. Proč by taky mělo. Důležité je, že mě v první půlce napínal, začátkem druhé brutálně šokoval a pak se s napětím vezl až do konce. Já zklamaný nebyl. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Veľmi, veľmi nekomplexný film. Najhoršie na ňom snáď je, že sa myšlienkovo snaží napodobniť sofistikovaný Prekliaty ostrov, no ten napriek množstvu otázok a zvratov vyústi do najgeniálnejšie predstaviteľného konca, ktorý vôbec nevyznieva hlúpo alebo bizarne a je premyslený. Dream House nastolil príliš veľa dejových línií na to, aby sa mohol nejakou zaoberať detailnejšie alebo jej dodať hĺbku, každú chvíľu si scenáristicky neuveriteľne protirečí. A najviac ma rozčuľuje, ako sa pri tak chabom rozporuplnom scenári tvári komplikovane a zaujímavo. 2* za atmosféru a rozpolteného Craiga, na ktorého sa dobre pozerá. Na jedno pozretie však stačí. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Jim Sheridan požádal kvůli výslednému sestřihu filmu, do kterého nemohl mluvit, o odstranění svého jména ze závěrečných titulků. (Brousitch)

Související novinky

Jim Sheridan se vrací domů

Jim Sheridan se vrací domů

27.07.2014

Jim Sheridan poslední roky spíše tápe. Kdysi nejvýraznější irský režisér, který světu předvedl herecký talent Daniela-Day Lewise hned v několik filmech a dotáhl ho k jeho prvnímu Oscarovi zkouší v… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Hvězdné posily pro Hannu a Dream House

Hvězdné posily pro Hannu a Dream House

11.02.2010

Asi nikoho nepřekvapí, že oscaroví tvůrci Joe Wright a Jim Sheridan neobsadí do svých filmů kdekoho. Jejich nové projekty i přesto vykazují mimořádně vysoký faktor hvězdné svítivosti. Sheridanův… (více)

Reklama

Reklama