Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cyril, Bruno a Aneta jsou sourozenci ve středním věku. Když byli Aneta s Brunem ještě malé děti, jejich rodiče se zabili při autonehodě a nejstarší Cyril se o ně postaral. Tato skutečnost vytvořila mezi nimi silné pouto. Cyril je soudce, který v tom takzvaně umí chodit. Má přátele mezi politiky, je bohatý a korupce je jen slovo. Aneta je svobodná televizní reportérka, která je právě zamilovaná do svého nového přítele Alana, a protože má skoro naivní představu o tom, jak by svět měl fungovat, nelíbí se jí jak Cyril zneužívá svého postavení. Bruno, naopak, je poněkud zakřiknutý. Jako jediný z nich žije v manželství a vychovává pubertální dceru. Ve volných chvílích sleduje na internetu striptýzovou tanečnici Tali. Sourozenci každoročně společně jezdí na hory. Ani letos tomu nebude jinak, ale přeci jen něco jinak je. Bruno se nedávno dozvěděl, že trpí nevyléčitelnou chorobou a moc života už mu nezbývá. Cyril se tedy rozhodne jejich každoroční výlet pojmout trochu jinak. Má to být něco jako dárek na rozloučenou pro umírajícího Bruna. Cyril se rozhodne, že pojedou do nejluxusnějšího hotelu v Tatrách a jako bonus pro Bruna zaplatí i striptérku Tali a doufá, že si to s ní bratr užije. Nesmělý Bruno z toho evidentně není ve své kůži, ale Cyrilovi se neodporuje. To vědí všichni tři. I když to Cyril asi myslí dobře, jeho povýšené chování sourozenci těžko snáší. Bruno se nedokáže chovat podle Cyrilových představ, a tak se Cyril jednoduše rozhodne, že si Tali nechá pro sebe. Nakonec si ji vlastně zaplatil, takže co by řešil. Tali to není proti mysli. Je jí vlastně jedno, kdo jí dopomůže k životu, jaký si představovala. Po telefonu se rozchází se svým přítelem Reném, který s Cyrilem tento obchod uzavřel. René si to však nechce nechat líbit a rozhodne se, že dá Cyrilovi za vyučenou. Dokonce ho chce zastřelit... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (773)

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela slušná hudba, kamera a výprava, nemohoucí režie (jak tam nejsou profi herci, působí to celé amatérsky až hanba - a tím nemyslím, že když je v obraze Donutil nebo Hybnerová, že to je profi), nesympatické postavy a product placement jak u blbejch (samolepka VISA na skleněných dveřích v nemocnici u vyšetřoven?). Vtipy nevtipné, spíš trapné, politické a sportovní reálie tak nějak z rychlíku, jak to má národ načtené z Blesku. (Btw, slavný fotbalista anonymně v supermarketu, nikdo si ho nevšimne?) Skončit to scénou ve vlaku, možná dám i čtyři hvězdy. Chápu, co nám tvůrci chtěli říct a některé scény na začátku a na konci jsou velmi dobré. Vzepření sestry, Brunovo splnění snu (ne ta prostitutka, která šla tvrdě za svým a povedlo se jí to, ale vlak a předtím zastání se sestry) například. Ale omáčka v prostřední části filmu, ti dva tupci jak z jiné planety, nedořečené motivy, to vše film sráží dolů. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: XX/10] | me: Žiadna pohroma ako tu bolo popísane sa nekoná. Ale nejde ani o žiaden prevrat v Česko - Slovenskej tvorbe. Tento film ma od drámy veľmi ďaleko, seriózne témy zanikajú v povýšenecko-naivnom humore v podaní Donutil-Pauhofová. ... Donutil je podľa mňa výborný, s rolou Pauhofovej som sa nevedel dlhšie stotožniť, ale čert to ber. Škoda zbytočných bočných línii, ktoré mali akože obohatiť dej. Radšej by som investoval viac času a myšlienky do hlavného dejového smerovania. No však netreba sa tohoto filmu báť. Moje očakávania neboli žiadne a celkom dobre som sa pobavil. Nie je to vôbec taká katastrofa. Nech už tvorcovia plánovali akýkoľvek žáner, jediné čo sa podarilo je jednoduchá komédia bez hĺbky, ... ktorá však celkom pobaví. Stačí si nerobiť ilúzie. ()

Reklama

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Tohle se vazne tvari jako komedie?? Nezasmala jsem se ani jednou! Spis je to k placi, jak je to spatne. Samotne tema umirajiciho sourozence, ktereho vyvezou na posledni vylet, je depresivni. Pak si pridejte samolibeho papalase, podvadenou zenskou, co neumi rikat ne, a hloupouckou slapku k tomu a mate celou hodinu a pul trapnosti a nudy na taliri. Chtela jsem dat jednu, ale nakonec pridavam druhou za Donutila, na ktereho se prece jen krasne kouka i v takhle debilnim filmu. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Řekl jsem si, že pokud bude mít Román pro muže pod 50%, tak dám 4 hvězdičky. A když tu vidím ty odpady, tak je dám i s velkou radostí. Pro mě to bylo překvapení. Čekal jsem absolutně bezzubou komedii s otřesnými hereckými výkony a trapným scénářem. To se však nevyplnilo a já jsem sledoval zajímavý hořký snímek, který svým humorem odlehčuje pouze výborný Miroslav Donutil. Líbily se mi narážky na naší politiku, líbilo se mi prostředí Vysokých Tater, kde jsem před nedávnem byl a několik scén na mě působilo i docela emotivně, na což nejsem v českých filmech příliš zvyklý. Hodnocení vidím na jasných 60%, ale hvězdičku si přidám a zároveň se podepisuji pod komentář Malarkeye. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Soudružka zima je tu. Chystej se na pánskou jízdu. Žádný laciný penziony, ale Vysoký Tatry. Ten nejlepší hotel. A JÁ TO PLATÍM!..... Zazobanej, namyšlenej Pražák, zanedbaná ségra a chudák, kterej za ,,chvíli“ končí si vyrazí na pánskou jízdu. Aby bylo na co koukat, vezmou sebou profesionálku. Ještě že tak, protože samotný rozloučení s živým ,,mrtvým“ po česku není zase taková legrace. Mě bavil hlavně ,,černohumorník“ Budař. Měl jsem strach z vulgárně mluvícího Donutila, ale ty slova k jeho roli prostě patří. Podle ohlasů jsem očekával dno českého filmu, ale takovej průser to není. Z čistě mužského hlediska – tenhle románek dopadl lépe než ten ženskej. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chcu vidět zařvat na Spartě ,,Banik pičo“. 2.) Mám degeneraci mozkomíšních neuronů a chci se naposledy podívat do Tater (nebo aspoň vidět striptýz..). 3.) Mám předplatný na Loko TV. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • Interiérové scény z Tater - pokoj, bazén a bar - byly natočeny v hotelu Kempinski. Závěrečná scéna byla natočena v obci Třebotov nedaleko Prahy. Odjezd vlaku se natáčel v Kostomlatech nad Labem. (dyfur)
  • Na steak, který byl opravdu připravený šéfkuchařem, odmítla Vanda Hybnerová plivnout, tak se toho musel ujmout asistent režie. (c.tucker)
  • Kasting na natáčanie filmu prebiehal vo výške takmer 2200 m.n.m. v Lomnickom sedle ako oslava 40. výročia natáča­nia snímok Medená veža (1970) a Orlie pierko (1971). (Raccoon.city)

Reklama

Reklama