Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cyril, Bruno a Aneta jsou sourozenci ve středním věku. Když byli Aneta s Brunem ještě malé děti, jejich rodiče se zabili při autonehodě a nejstarší Cyril se o ně postaral. Tato skutečnost vytvořila mezi nimi silné pouto. Cyril je soudce, který v tom takzvaně umí chodit. Má přátele mezi politiky, je bohatý a korupce je jen slovo. Aneta je svobodná televizní reportérka, která je právě zamilovaná do svého nového přítele Alana, a protože má skoro naivní představu o tom, jak by svět měl fungovat, nelíbí se jí jak Cyril zneužívá svého postavení. Bruno, naopak, je poněkud zakřiknutý. Jako jediný z nich žije v manželství a vychovává pubertální dceru. Ve volných chvílích sleduje na internetu striptýzovou tanečnici Tali. Sourozenci každoročně společně jezdí na hory. Ani letos tomu nebude jinak, ale přeci jen něco jinak je. Bruno se nedávno dozvěděl, že trpí nevyléčitelnou chorobou a moc života už mu nezbývá. Cyril se tedy rozhodne jejich každoroční výlet pojmout trochu jinak. Má to být něco jako dárek na rozloučenou pro umírajícího Bruna. Cyril se rozhodne, že pojedou do nejluxusnějšího hotelu v Tatrách a jako bonus pro Bruna zaplatí i striptérku Tali a doufá, že si to s ní bratr užije. Nesmělý Bruno z toho evidentně není ve své kůži, ale Cyrilovi se neodporuje. To vědí všichni tři. I když to Cyril asi myslí dobře, jeho povýšené chování sourozenci těžko snáší. Bruno se nedokáže chovat podle Cyrilových představ, a tak se Cyril jednoduše rozhodne, že si Tali nechá pro sebe. Nakonec si ji vlastně zaplatil, takže co by řešil. Tali to není proti mysli. Je jí vlastně jedno, kdo jí dopomůže k životu, jaký si představovala. Po telefonu se rozchází se svým přítelem Reném, který s Cyrilem tento obchod uzavřel. René si to však nechce nechat líbit a rozhodne se, že dá Cyrilovi za vyučenou. Dokonce ho chce zastřelit... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (773)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Román pro muže, film pre nikoho. Toto by som si povedal, ak by som ako zahraničný producent videl tento film na festivale, kde by som vyberal filmy na distribúciu do svojej krajiny. Lenže naše dva národy majú dosť jednoduchých divákov na to, aby aj z takto nezvládnutého filmu urobili hit. Stačí, ak je Donutil hajzel a občas povie niečo vulgárne. Stačí, ak slovenská herečka hrá prostitútku a stačí, ak je tu absolútne idiotská komická dvojica na čele s Budařom, aby sa mohli občas zasmiať na totálnej magorine. Potom stačí aj scenár, kde nie sú splnené ani základné predpoklady pre správne fungovanie filmu. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Marně hledám slova k tomuto "dílu". Když už jsem se po prvních minutách zaradoval, že další Vieweghovo fiasko se nekoná, přistála mi do obličeje skutečná facka v podobě naprosté zhovadilosti. Donutil zahrál svou roli určitě bravurně, stejně jako ostatní herci. Tomu opravdu věřím. Co ale měl tenhle hnůj znamenat a jaká je hlavní myšlenka, to jsem netušil a netuším doteď. Naprosto zbytečných 95 minut v mém životě. Viewegh si u mne tímhle vykopal hrob a já už na něj budu jen plivat. 15% ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Tak to se nepovedlo. Komedie kde jsem se zasmál asi jednou, ale sál se bavil a hlavně při scéně kdy Donutil řekl Čurák. Asi mám špatný vkus. Celý snímek neuvěřitelně táhne Jan Budař a docela i Donutil. Román pro ženy byl docela fajn, ale tohle je naprostý paskvil. Aspoň pár záběrů na Tatry mi udělali radost. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Je to komedie, ktera neni vtipna. S obvykle charismatickymi herci, kteri zde prisli o veskere osobni kouzlo. S vulgarismy, ktere tak nejak nefunguji. Miroslav Donutil vypada presne jako ten herec, ktery miluje role starnoucich sexy chlapku, co maji vsechno pod kontrolou a zenam z nich vlhnou kliny (priklad za vsechny: Jack Nicholson). Jenze tak nejak mu to nevychazi, scenar je utahany a nakonec jedinou zachranou tehle pseudo-komedie je vedlejsi linka, bez niz by se film, co se deje tyce, teoreticky obesel (Jan Budar & Filip Capka v rolich trochu nablblych kamaradu). ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Aby bylo jasno: nemám v oblibě Viewegha ani jeho tvorbu, k filmu jsem tedy přistupovala s nulovým očekáváním, vlastně jsem předpokládala, že se do půlhodiny znudím, bednu vypnu a radši půjdu kosit mutanty a nájezdníky do světa Falloutu. K tomu nakonec nedošlo, ale žádný zázrak se nekonal: měla jsem problémy se s kýmkoliv ztotožnit a jelikož dnešní uspěchanou bezohlednou realitu v našem zaprděném Absurdistánu považuju za nepřitažlivou, neoslovilo mě téma ani žádná dějová linie. Občas vykoukla trochu zajímavější scéna, někdy se mi na tváři objevil trpký úsměv... ve výsledku nic, co by mě přivedlo k druhému sledování. Donutil nezklamal, z herců mě nicméně nejpozitivněji překvapila Vanda Hybnerová (tu věčně čadící cigaretu bych jí ovšem s gustem narvala nosní dírkou až do prdele!). Dávám dvě hvězdičky, "Román pro muže" však považuju za snesitelný průměr (ze zdejších odpadů jsem soudila, že se v tom bude pičovat a čurákovat mnohem víc). 49% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • Kasting na natáčanie filmu prebiehal vo výške takmer 2200 m.n.m. v Lomnickom sedle ako oslava 40. výročia natáča­nia snímok Medená veža (1970) a Orlie pierko (1971). (Raccoon.city)
  • Na začátku filmu se z úst Cyrila (Miroslav Donutil) dozvídáme, že na Šumavě se už lyžuje, což znamená, že je začátek zimy. Při vyzvedávání Tali (Tatiana Pauhofová) při cestě do Tater je však v trávě před barem možné vidět rozkvetlé pampelišky, které na začátku zimy nerostou. (chicotomas)
  • Táňa Pauhofová ve skutečnosti tetování, které je vidět na její postavě Tali v bazénové scéně, nemá. (KREI)

Reklama

Reklama