Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.0/10] | me: Dynamický film, ktorý má čo ponúknuť ako po hereckej tak aj po akčnej stránke. Jeremy Renner je výborný, Ben Affleck ako režisér tiež podal slušný výkon. Je to inteligentná akčná oddychovka, ktorá má správne tempo, takže vôbec nenudí. Tento (dobre natočený) film v sebe kĺbi v správnej miere jednotlivé prvky tak, že celkový dojem (aj keď pri dlhšej stopáži) je veľmi príjemný. "I need your help. I can't tell you what it is, you can never ask me about it later, and we're gonna hurt some people." ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Parádně zrežírované! Až Affleck dostane do ruky opravdu vypulírovanou látku, prostou kompromisů a příliš uhlazených emocí, bude to mistrovské dílo. I když je tahle story příliš jemná, tak jako její zidealizovaný hrdina, díky řemeslné jistotě, zarputilým hercům, skvostné akci a přesně zachycené atmosféře bostonských ulic se počítá mezi žánrovou špičku. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

nějaké výhrady by se našly, ale poctivě odvedená práci a celková koncepce směřující k Nelítostnému souboji (Mann je ovšem Mann, ale z jeho novějšími počiny by se The Town už měřit mohl) mně zcela přesvědčily, že si tento film zaslouží plný počet. Jednou za čas je pěkný zafandit těm zlým a tady to byl jeden sympaták vedle druhého. Tak cool masky nebyly už od Temného rytíře, stejně tak jako tak dobře provedená kriminálka. Závěr velkolepý a zcela sedící. Prostě tento film mi sednul v tento pochmurný mokrý den perfektně. 9/10 Ben Affleck v mých očích zase o kousek postoupil, a Jeremy jen znovu dokázal, že je dobrý herec, hodící se na takovéto rozporuplné role Shrnutí: Bez váhaní prohlašuji, že Town je nejlepší kriminální thriller o partě zlodějů od Heat (a bank robbers zde jdou s módou a střídají jeden outfit za druhým - malé, ale další plus) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ben Aflleck dokázal takmer nemožné. Už aj tak výborný film Gone baby gone dokázal kvalitatívne prekonať, čím potvrdil, že to nebola náhoda a Ben má naozaj talent na režírovanie i nos na dobré projekty. Videl som predĺženú verziu na blue ray, ktorá je asi o pol hodinu dlhšia a aj to je dôvod, prečo nemám filmu čo vytknúť. Je pravda, že som kinoverziu nevidel , ale v rozšírenej mi ani minúta filmu neprišla zbytočná, takže niektoré štvorhviezdičkové hodnotenia spokojných užívateľov, by sa kľudne mohli vyšvihnúť. Je to po všetkých stránkach premakaný film, kde každá postava má svoje miesto. Akčných scén tu nie je až tak veľa, ale ak už sú, tak sú preplnené adrenalínom. Nespomínam si, kedy som si tak vychutnal autonaháňačku v úzkych uličkách s policajtmi za chrbtom. Majstrovstvo je natočiť aj bežné scény tak, aby divákovi pripadali zaujímavé či napínavé a Affleckovi to fakt ide. Malú, ale zaujímavú postavu "kvetinára" si tu strihol môj obľúbený, ale už nebohý P. Postlethwaite. Porovnanie s filmom Heat je naozaj namieste a ak ste ho videli, je takmer nemožné, aby ste si naň počas sledovania nespomenuli. Uznávam, že Affleck nie je Al Pacino a ak už by som mal niečo vytknúť, tak Afflecka, ktorý je zdá sa lepší režisér ako herec. Niežeby hral nejako zle, ale vedel by som si na jeho mieste predstaviť niekoho iného.Mesto je veľmi kvalitný film a som vážne zvedavý či svoje režisérske kvality potvrdí do tretice. 100%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pěkné. Ben Affleck mi před pár měsíci vyrazil dech svým debutem a proto jsem se na The Town nehorázně těšil. A výsledek mě sice nezklamal, ale přece mi něco chybí na plný počet. Takhle, nebudu Benovi vyčítat, že se ke genialitě Heatu (který bude mít Ben zřejmě nakoukaný odshora dolů) nepřiblížil, to bych musel být… no nejméně blázen, ale spíše mě (zrovna u takové filmu) mrzí předvídatelnost některých scén či některé logické chyby (nechci spoilerovat). Nicméně je taky fakt, že jedna scéna na mě opravdu zapůsobila (Ben se v garážích rozhlíží, aby zjistil, co se bude dít) ale tohle bylo jediné místo, kdy jsem uvažoval o plném počtu. Když o tom tak přemýšlím, právě to (nevyhnutelné) srovnání s Nelítostným soubojem může tomuto filmu ubrat pár bodů (procent) i když neprávem. Zde je taky parádní obsazení, z něhož u dvou herců by mě ani nepřekvapila oscarová nominace (Hall a Renner). Takže, stručně řečeno - je fajn vidět, že Ben nechce točit jen jeden druh filmů (Gone Baby Gone stálo hlavně na zvratech, které jsem nečekal, The Town stojí hlavně na hercích a akci). Jsem zvědavý, jaký další film Ben natočí. 80 %. P. S. A rozhodně si seženu tu 150minutovou edici. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Když Dough (Ben Affleck) mluví s Kristou (Blake Lively) na baru, hraje v pozadí píseň od Jasona Derula "Whatcha Say". Ta vypráví o muži, který usilovně lže své přítelkyni, a když se ona vše dozví, zničí mu tak celý život. (Othello)
  • Premiéra filmu se konala ve Fenway Parku, což je baseballový stadión v Bostonu. (HellFire)
  • První verze filmu, kterou Ben Affleck (Doug MacRay) ukazoval producentům, trvala 4 hodiny. Takto dlouhý film by ale u diváků neobstál, proto jej Affleck za tři dny sestříhal na 2 hodiny a 50 minut. Tato verze prošla sice i u producentů, ale stále byla příliš dlouhá, proto byl film nakonec zkrácen o dalších téměř 50 minut. (HellFire)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

13.04.2016

Internet se momentálně raduje z teaseru Doctora Strange, tím ale comicsové zprávy nekončí. Dočkali jsme se totiž potvrzení dvou zvěstí, které fanoušky "trápily" řadu měsíců. Tou méně významnou… (více)

Reklama

Reklama