Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Benovo MĚSTO je stejně precizní práce jako loupeže, které se v něm dějí. Ne že by šlo dějově o nějak závratný klenot, všechno prostě zapadá na místo a moc pěkně to odsýpá. Akce je prvotřídní, Ben nakoukával Mannovky a Greengrasovky a nutno říct, že mu to jde zatraceně od ruky. Měl by se teď věnovat akčnímu žánru. Obsazení se povedo. Jsem fanda Jona Hamma a je paráda, že dostal konečně trochu postoru a ještě k tomu zaválel, navíc mu parťáka dělá muž v černém z LOSTu, což potěší. Jerry Renner se pomalu, ale jistě propracovává na špici (nová M:I ho tam dostane natuty) no a Ben... Ben umí hrát, ale potřebuje mít pevnou režisérskou ruku a tu on očividně má. Jen tak dál. Možná by mohli zase ukuchtit něco s Mattem Damonem. Možná něco akčního. Možná něco jako Bourna. :) Nějaké dotazy? Ne? Výborně. Tak jděte na to. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ta dějová podoba s Heatem mi dost vadí. Jinak je ale Town film, který musí trochu uzrát. Podobně jako slavnější předchůdci. Heist kriminálka je holt žánr, který nelze slupnout jako malinu a pouštět si jej během prvního roku každou sobotu. Vše je potřeba jaksi "procítit". A namodralé kamerové filtry, chování hlavních hrdinů a smysl jejich jednání, stejně tak jako zbraně, "mafia sektor" a další věci kolem - to je přímo navázané na danou dobu ve které se snímek natáčí a terpve s odstupem času a s přidáním trocha sentimentu/nadhledu si člověk může takovéto snímky doopravdy užít. Teď je totiž Town podobně jako třeba nová vína, jaksi nezralé. Je to klasická story, ovšem Affleck je srdcař a je to vidět v každém druhém záběru. Jako snímek je The Town promakaný, akce je dehberoucí, katarze rovněž nechybí. A že člověk ví, nebo předvída, jak to celé dopadne ? Copak ono lze mít v takto položeném filmu variaci, kterou bychom už někde neviděli ? V této době si myslím, že jsme už vyčerpali téměř všechno. Nehledal bych něco originálního. Je možná lepší se v daném žánru soustřeďovat na další kvality a ty tento film nepochybně má. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tohle schéma už tady bylo mnohokrát a někdy i lépe (v jednom momentu se na ‚ten‘ kousek i hlavní hrdina kouká v televizi), ale líbí se mi Affleckova sympatická režie, která ty archetypální postavy nehrne dějem nijak překotně, ale bez zbytečných vytáček, věcně a poutavě. Že je to chvílemi až moc sevřené v kleštích okoukaných šablon je na škodu hlavně ve chvílích, kdy zběhlejší divák vytuší následující kroky hrdinů dřív než oni sami. Každopádně, ta určitá staromódnost tomu jen a jen prospívá. Na další Affleckův film se těším nevýslovně. [Vážení distributoři, vzhledem k BR-ripu na netu, české premiéře v nedohlednu a současnému programovému složení našich kin, jedna malá poznámka: ‚Vyserte si oko!‘] ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Skeleton s ákáčkem se vydal na cestu z města, neboť již nepovažoval za bezpečné loupit v rytmu všemocného květináře, který odmítl ukončit pracovní poměr dohodou. A mě to tedy bavilo. Příběh je příjemně nepředvídatelný, napětí si moc odpočinku nedopřeje a kdyby slečna náhoda nemusela párkrát vstoupit do děje, tak bych s tou pátou hvězdou neváhal. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Heat z trochu odlišné perspektivy. Znovu sympatický a rozumný vůdce jinak nelítostné lupičské bandy, znovu žena, pro kterou je ochoten se svou živností seknout, a znovu policista odhodlaný učinit vše, aby čtveřici dostal. I tentokrát hrají hlavní úlohu banky a miliony dolarů, jen prostředí nás zavádí o něco níž. Tam kde si bankovní lupič De Niro před lety hrál na úspěšného obchodníka, se jeho nástupce Ben Affleck může maximálně představovat jako opravář aut. Uhlazeného profesionála v saku nahradila hromada svalů a silný irský přízvuk; a ani jedno příběhu nijak neuškodilo. Je tu ale změna, která mi vadila o poznání více, a to absence policejního pohledu na věc. Pacino kdysi dávno vytvářel s De Nirem sympatickou dvojici protivníků, kde bylo jen na vás, jakou stranu zvolíte. Nyní však máte svého hrdinu vybraného a teprve v závěrečné půlhodině, kdy se začne agent Frawley objevovat více na plátně, vám dojde, že i na tomto chlapovi od FBI je cosi zajímavého. Připočtěte si několik tradičních dějových uklouznutí (Skutečně by Claire Dougův hlas nepoznala? Proč jí FBI od počátku neřekla, s kým se stýká? Jakto, že se střílející policisté do čtveřice zlodějíčků nedokáží trefit?) a pro mě méně chytlavý závěr než noční one-to-one u letiště v Heatu a budou ty čtyři hvězdičky snad poměrně oprávněné. Pokud chcete vidět drsnější, špinavější a místy také vtipnější (go fuck yourself) Nelítostný souboj a ještě si připomenout pana "the man behind the scene Kobayashiho" z Obvyklých podezřelých, račte vyrazit do kina. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Natáčet se začalo už v srpnu roku 2009 v Bostonu. (Kuzmik)
  • Zbraně Dougieho (Ben Affleck): H&K HK416, H&K UMP, Glock 17. Zbraně Jema (Jeremy Renner): AKMS, AKMSU, H&K 416, M4A1, H&K USP Compact, Ruger P-Series, Intratec Tec 9. Zbraně používané Adamem Frawleym (Jon Hamm): Remington 870, Glock 17. (Cocacolix)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

13.04.2016

Internet se momentálně raduje z teaseru Doctora Strange, tím ale comicsové zprávy nekončí. Dočkali jsme se totiž potvrzení dvou zvěstí, které fanoušky "trápily" řadu měsíců. Tou méně významnou… (více)

Reklama

Reklama