Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tedy při znalosti faktu, že Ben Affleck coby režisér natočil teprve svůj druhý celovečerní film, klobouk dolů. Svůj atmosferický debut sice nepřekonal, ale jestli je druhý film přelomový a teprve on napoví, jaký ten který režisér ve skutečnosti je, o Affleckovi hovořil jasnou řečí - přirozený talent! Je patrné, že Ben Affleck točí o něčem, co zná a čemu rozumí a svou režisérskou (ale i lidskou) typologií mi ze všeho nejvíce připomíná Clinta Eastwooda, možná svého hollywoodského guru. Všichni tady řeší podobnost s Mannovým opusem, s Nelítostným soubojem má Město jistě mnoho společných prvků a jednu z hlavních dějových linek, ale ve výsledku je jiné, své. Tohle není souboj dvou rovnocenných rivalů na různé straně zákona, tohle je óda na to, čemu Američané říkají ,,neighbourhood" a my tady komunitní život, soupeření zločince a muže od FBI je jen vedlejším produktem. Jsem zvědav, s čím přijde Ben Affleck na režisérské stoličce napotřetí... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Druhý zářez na režisérovu pažbu Boston Tales, co znovu s přehledem uspokojí fanouška žánru. Krimi s dobře vystavěnými charaktery, solidně natočenou akcí, hezkými jeptiškami a neodbytným pocitem, že ještě spousta "příběhotvorného" zůstalo zbytečně ztraceno ve střižně, čímž třeba závěrečné dění kolem odkazu floridské "tangerinky" v tašce s hotovostí načichne pro někoho možná až nepříjemnou pachutí klišé. A když jsme u toho srovnávání s Heat, vyřešit případ kvarteta lupičů z Charlestownu by Pacinův Vincent Hanna zvládl doma z ložnice.. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Heat z trochu odlišné perspektivy. Znovu sympatický a rozumný vůdce jinak nelítostné lupičské bandy, znovu žena, pro kterou je ochoten se svou živností seknout, a znovu policista odhodlaný učinit vše, aby čtveřici dostal. I tentokrát hrají hlavní úlohu banky a miliony dolarů, jen prostředí nás zavádí o něco níž. Tam kde si bankovní lupič De Niro před lety hrál na úspěšného obchodníka, se jeho nástupce Ben Affleck může maximálně představovat jako opravář aut. Uhlazeného profesionála v saku nahradila hromada svalů a silný irský přízvuk; a ani jedno příběhu nijak neuškodilo. Je tu ale změna, která mi vadila o poznání více, a to absence policejního pohledu na věc. Pacino kdysi dávno vytvářel s De Nirem sympatickou dvojici protivníků, kde bylo jen na vás, jakou stranu zvolíte. Nyní však máte svého hrdinu vybraného a teprve v závěrečné půlhodině, kdy se začne agent Frawley objevovat více na plátně, vám dojde, že i na tomto chlapovi od FBI je cosi zajímavého. Připočtěte si několik tradičních dějových uklouznutí (Skutečně by Claire Dougův hlas nepoznala? Proč jí FBI od počátku neřekla, s kým se stýká? Jakto, že se střílející policisté do čtveřice zlodějíčků nedokáží trefit?) a pro mě méně chytlavý závěr než noční one-to-one u letiště v Heatu a budou ty čtyři hvězdičky snad poměrně oprávněné. Pokud chcete vidět drsnější, špinavější a místy také vtipnější (go fuck yourself) Nelítostný souboj a ještě si připomenout pana "the man behind the scene Kobayashiho" z Obvyklých podezřelých, račte vyrazit do kina. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Tak z Bena sa stáva celkom slušný režisér a čo je obdivu vhodné, že si scenár sám napísal, film sám odrežíroval a zahral si aj hlavnú rolu, ktorú zvládol v skutku dobre. Podaril sa mu natočiť dobrý akčák z nádychom krimi a drámy. Tak ale spomenúť, že je je to z veľkej časti klišé zrejme ani nieje treba. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck u mě opět zabodoval, tentokrát dvojnásobně. Dokonce se nemohu rozhodnout, jestli byl lepší v roli herce nebo režiséra. Scénář je sice několikrát ohraný a neoplývá originalitou, i tak mě ale bavil. Od začátku do konce jsem film hltala. Akce byla rozložena rovnoměrně a díky tomu nebyl čas na nudu. Dramatické scény nebyly zbytečně hroceny a dialogy byly dostatečně uvěřitelné. Navíc mě potěšila menší role Blake Lively a působivá hudba po celou dobu. Hodně silné 4*. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Ben Affleck (Doug MacRay) byl spoluautorem scénáře, režíroval a zahrál si hlavní roli. (Kuzmik)
  • Matt Damon, Affleckův (Doug MacRay) kamarád již od dětství, se skrytý pod kšiltovkou Red Sox jako člen novinářského týmu propašoval na tiskovou konferenci k filmu. (Othello)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

13.04.2016

Internet se momentálně raduje z teaseru Doctora Strange, tím ale comicsové zprávy nekončí. Dočkali jsme se totiž potvrzení dvou zvěstí, které fanoušky "trápily" řadu měsíců. Tou méně významnou… (více)

Reklama

Reklama