Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Inspirace Nelítostným soubojem je zcela evidentní, ale neřekl bych, že jde o slepé kopírování a snahu parazitovat na slavném předchůdci, spíš je Ben Affleck fanouškem Manna a jeho slavného filmu, takže chtěl svým Městem vzdát hold svému vzoru. Narozdíl od Nelítostného souboje, který byl postaven na konfrontaci dvou tvrdých mužů, mistrů ve svém oboru, se Affleck zaměřuje víc na romantický vztah mezi zločincem a jeho ženskou obětí, který postupně přerůstá v lásku. Vůbec se dá říct, že Město někdy až nemístně romantizuje podsvětí a vztahy mezi zločinci založené na přátelství a solidaritě. Realita bude nesrovnatelně přízemnější, přesto po stránce příběhu, akce a hereckých výkonů jsem spokojený a se 4* nemám ani ten nejmenší problém. Není to film, který by znamenal revoluci ve svém žánru, ale čiší z něj opravdová profesionalita a pro žánrového fanouška je to sázka na jistotu. Celkový dojem: 80 %. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Patnáct let jsem musel čekal, než se po filmu Nelítostný souboj objevil další pořádný kriminální thriller plný akčních scén a honiček při kterých vám tuhne krev. Ben Affleck potvrzuje svoje režijní kvality a ukazuje, že umí i hrát. Jen doufám, že Benova kvalita dalších filmů nebude klesat. Jedno musím Affleckovi nechat. A to je výběr námětů k jeho filmům. Ma dobrý vkus. Krimi mu jde, schválně jestli zkusí i jiný žánr. ()

Reklama

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Navzdory urputnému opisování Affleck pominul, že Heat nestál na vztahu De Nira a Eady, ale na konfrontaci De Nira a Pacina. K ní nemohlo v The Town ovšem vůbec dojít, poněvadž agent FBI je čistě žánrová figura hnaná slepou vůlí, kdežto postava Afflecka přepsychologizovaný charakter ukotvený ve skutečným Bostonu, (-spoiler-) díky čemuž se nikdy nemohou střetnout, a také nestřetnou, jelikož každý z nich patří do zcela odlišného světa. Když si porovnáme konec z Heat a konec z The Town, vidíme dosti zřetelný rozdíl. Druhak, Heat byl filmem ideí tázající se po tom, zda mohou prací posedlí jedinci vést rodinný život (jistěže nemohou - dokonalost neexistuje ani ve filmech), ale o čem je vlastně The Town než snad o tom, že na ženský si nikdo dovolovat nesmí. Nějak málo na dvouapůlhodinový biják. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

nějaké výhrady by se našly, ale poctivě odvedená práci a celková koncepce směřující k Nelítostnému souboji (Mann je ovšem Mann, ale z jeho novějšími počiny by se The Town už měřit mohl) mně zcela přesvědčily, že si tento film zaslouží plný počet. Jednou za čas je pěkný zafandit těm zlým a tady to byl jeden sympaták vedle druhého. Tak cool masky nebyly už od Temného rytíře, stejně tak jako tak dobře provedená kriminálka. Závěr velkolepý a zcela sedící. Prostě tento film mi sednul v tento pochmurný mokrý den perfektně. 9/10 Ben Affleck v mých očích zase o kousek postoupil, a Jeremy jen znovu dokázal, že je dobrý herec, hodící se na takovéto rozporuplné role Shrnutí: Bez váhaní prohlašuji, že Town je nejlepší kriminální thriller o partě zlodějů od Heat (a bank robbers zde jdou s módou a střídají jeden outfit za druhým - malé, ale další plus) ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Uprimne som rad, ze som po dlhsom case mohol v kine vidiet poctivu gangster-krimi dramu, dokonca som sa pristihol ako radostne si hmkam pri nocnych scenach, kde obraz vykazoval velmi pocetne zrno. Film sa mi za to okrem ineho odvdacil tym, ze uz dlho som nebol tak nerozhodny v otazke "paci-nepaci". The Town je natoceny zrucne a v style sa prezentuje istota. Pribeh fici podla osvedcenej mustry (resp. kombinacii dvoch-troch najzauzivanejsich mustier v danom zanrovom prieniku) a verne sa drzi pravidla plneho vyuzitia kazdeho naznaceneho motivu az nadoraz, cim sa cely film stava velmi lahko odhadnutelnym. Ta snaha o natocenie "poctiveho" remesla (zanrovo i stylom) ho totiz postupne zbavuje iskry v neakcnych pasazach a zaverecny akt je uz povinne suchym dovetkom, kde sa zurocia logicke otazniky a dejove barlicky. Mrzi ma to hlavne preto, ze v urcitych momentoch deja boli naznaky, ze niektore standartne situacie by mohli byt narusene, ale nakoniec sa tesne pred vyhodenim vyhybky cuvne na znamu trat. Som si vedomy, ze ta cistota je zamerna, ale vadi mi. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • První verze filmu, kterou Ben Affleck (Doug MacRay) ukazoval producentům, trvala 4 hodiny. Takto dlouhý film by ale u diváků neobstál, proto jej Affleck za tři dny sestříhal na 2 hodiny a 50 minut. Tato verze prošla sice i u producentů, ale stále byla příliš dlouhá, proto byl film nakonec zkrácen o dalších téměř 50 minut. (HellFire)
  • V rámci nastudování role požádal Ben Affleck (Doug MacRay) herečku Blake Lively, aby obcházela různé lokály v Charlestownu. Blake strávila v barech a ubytovnách této čtvrti celý měsíc. (Othello)
  • Natáčet se začalo už v srpnu roku 2009 v Bostonu. (Kuzmik)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

13.04.2016

Internet se momentálně raduje z teaseru Doctora Strange, tím ale comicsové zprávy nekončí. Dočkali jsme se totiž potvrzení dvou zvěstí, které fanoušky "trápily" řadu měsíců. Tou méně významnou… (více)

Reklama

Reklama