Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Skeleton s ákáčkem se vydal na cestu z města, neboť již nepovažoval za bezpečné loupit v rytmu všemocného květináře, který odmítl ukončit pracovní poměr dohodou. A mě to tedy bavilo. Příběh je příjemně nepředvídatelný, napětí si moc odpočinku nedopřeje a kdyby slečna náhoda nemusela párkrát vstoupit do děje, tak bych s tou pátou hvězdou neváhal. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

nějaké výhrady by se našly, ale poctivě odvedená práci a celková koncepce směřující k Nelítostnému souboji (Mann je ovšem Mann, ale z jeho novějšími počiny by se The Town už měřit mohl) mně zcela přesvědčily, že si tento film zaslouží plný počet. Jednou za čas je pěkný zafandit těm zlým a tady to byl jeden sympaták vedle druhého. Tak cool masky nebyly už od Temného rytíře, stejně tak jako tak dobře provedená kriminálka. Závěr velkolepý a zcela sedící. Prostě tento film mi sednul v tento pochmurný mokrý den perfektně. 9/10 Ben Affleck v mých očích zase o kousek postoupil, a Jeremy jen znovu dokázal, že je dobrý herec, hodící se na takovéto rozporuplné role Shrnutí: Bez váhaní prohlašuji, že Town je nejlepší kriminální thriller o partě zlodějů od Heat (a bank robbers zde jdou s módou a střídají jeden outfit za druhým - malé, ale další plus) ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Předlouho jsem měl film ve watch-listu a udělal jsem dobře, že jsem se na něj konečně koukl. Ben Affleck s každým svým filmem režijně roste a musím ocenit jeho celkovou práci u filmu, jelikož napsat scénář, režírovat a hrát přitom hlavní úlohu, dokáže obstojně, neřknu-li výtečně, zvládnout jen málo takových. The Town mě velice příjemně překvapilo, žánrově se jedná o něco úplně jiného než jsem čekal a jsem za to rád, jelikož jsem čekal nudnější Argo. Argo sice u mě nebylo překonáno, ale i tak se jedná o vynikající podívanou...80% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Upřímně nesdílím vůbec žádné nadšení většiny ostatních komentujících. Technickými parametry slušně zpracováno, ale co se týká děje, bylo pro mě Město doslova utrpením. Nudnou dvouhodinovou noční můrou plnou klišé a nelogických zvratů. Nesympatický hlavní hrdina, jehož otec sedí za několikanásobnou loupežnou vraždu, matka mu v dětství utekla (ale ve skutečnosti spáchala sebevraždu), vychovávala ho ulice, ale mezitím našel dost času na tajný studium na vejšce (a vsadím se, že ve volným čase mimo záběr kamery chodí Doug i do knihovny), občas se snaží se psychologicky rozebrat a tak vede zvláštní řeči o pocitech, který měl v dětství (možná by měl radši mluvit o tom, kde a jak se ho rodiče v dětství dotýkali). Kromě vykrádání bank se snaží dostat se ze zločineckýho světa, protože konečně potkal holku svýho srdce, kterou zezačátku nepoznal a použil ji jako rukojmí, ale pak se do ní zamiloval. Abych citoval klasiku: Je to prastarý příběh. Android potká androida z něhož se stane chameleon. Android ztratí chameleona, jenž se změní na slizku. Android získá slizku, slizka potká slizku s níž odejde a android ztratí slizku, chameleona i androida. Kolikrát jsme už viděli tenhle příběh? Konec film už úplně zazdí a neschopnost a zkarikovanost policie je posledním hřebíčkem do rakve už tak dost smutnému ději. Kdyby se Affleck nesnažil o další zbytečnou psychologickou sondu do zločinecké duše zmítané rozpolceností mezi přirozené vnitřní dobro a zlo plynoucí z prostředí, mohla to být slušná kriminálka. Ale vyšel z toho jen paskvil plný hlubokomyslných žvástů a pitomých postav, planých gest a sebeobětování. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Emocionálně trochu chudší než Gone Baby Gone, stále však velmi plný a "živý" příběh, kde hlášky dokonale zapadají, každý charakter je ohromně zajímavý a Affleckův všeznalý výraz i břišní sixpack budí příslušný respekt. Jen ty logické lapsy a drobné scenáristické berličky, díky kterým toho chlapcům prochází občas až moc, přespříliš vytrhávají z konzistentního napětí a očekávání věcí příštích. I tak mám pocit, že pokud si Affleck pojede ve stejném duchu ještě párkrát, může to na sklonku života dotáhnout do ligy Eastwoodovic formátu. Velmi silný nadprůměr. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 37 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

13.04.2016

Internet se momentálně raduje z teaseru Doctora Strange, tím ale comicsové zprávy nekončí. Dočkali jsme se totiž potvrzení dvou zvěstí, které fanoušky "trápily" řadu měsíců. Tou méně významnou… (více)

Reklama

Reklama