Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Po přečtení některých komentářů vidím, že spousta lidí film přirovnává k Heatu a další spousta tvrdí, že je tento film emocionálně chudčí, než Affleckův předešlý počin - ani s jedním názorem se nedokážu úplně stotožnit (nechci spoilerovat, takže to nebudu nějak extra rozebírat, ALE)... Jsou tu chvíle, které Nelítostný souboj připomínají (ano, mluvím hlavně o geniálním pojetí honiček v přeplněných ulicích), ale neberu to jako kopírování, nýbrž takovou poctu zmiňovanému klenotu žánru. V žádném případě oba filmy neporovnávám, protože bych v tomto případě musel s hvězdou dolů, ale troufám si říct, že jestli bude Affleck dál tvořit filmy s takovou vervou, čekají nás velké zážitky a jeho obrovské úspěchy na režisérském poli - 90%. Závěrem bych rád pochválil hudební doprovod, o který se postarala dvojice David Buckley & Harry Gregson -Williams. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ben Aflleck dokázal takmer nemožné. Už aj tak výborný film Gone baby gone dokázal kvalitatívne prekonať, čím potvrdil, že to nebola náhoda a Ben má naozaj talent na režírovanie i nos na dobré projekty. Videl som predĺženú verziu na blue ray, ktorá je asi o pol hodinu dlhšia a aj to je dôvod, prečo nemám filmu čo vytknúť. Je pravda, že som kinoverziu nevidel , ale v rozšírenej mi ani minúta filmu neprišla zbytočná, takže niektoré štvorhviezdičkové hodnotenia spokojných užívateľov, by sa kľudne mohli vyšvihnúť. Je to po všetkých stránkach premakaný film, kde každá postava má svoje miesto. Akčných scén tu nie je až tak veľa, ale ak už sú, tak sú preplnené adrenalínom. Nespomínam si, kedy som si tak vychutnal autonaháňačku v úzkych uličkách s policajtmi za chrbtom. Majstrovstvo je natočiť aj bežné scény tak, aby divákovi pripadali zaujímavé či napínavé a Affleckovi to fakt ide. Malú, ale zaujímavú postavu "kvetinára" si tu strihol môj obľúbený, ale už nebohý P. Postlethwaite. Porovnanie s filmom Heat je naozaj namieste a ak ste ho videli, je takmer nemožné, aby ste si naň počas sledovania nespomenuli. Uznávam, že Affleck nie je Al Pacino a ak už by som mal niečo vytknúť, tak Afflecka, ktorý je zdá sa lepší režisér ako herec. Niežeby hral nejako zle, ale vedel by som si na jeho mieste predstaviť niekoho iného.Mesto je veľmi kvalitný film a som vážne zvedavý či svoje režisérske kvality potvrdí do tretice. 100%. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem někdy takhle fandil záporákům? Ne. Dostalo mě to. Dokonce jsem Affleckovi ochotný odpustit tu největší kravinu ze všech - když jeho "hrdina" začne randit s tou nejnepravděpodobnější osobou (jestli je to podle knihy sorry, stejně je to zvláštní) a určí tak celkem nešťastně zápletku celého filmu. Jako režisér na to naštěstí Ben záhy dává hodně rychle zapomenout, a jede se dál. Příběh se zvrtne do takového napínáku, že Director´s Cut uteče jako voda. 150 minut zmizí lusknutím prstu, ke konci se pak divák dočká perfektní pocty Mannovu The Heat. K hercům: Affleck má v sobě něco, kvůli čemu s ním mám vždy na začátku většiny jeho snímků problém s uvěřitelností: to proklaté pomrkávání! Nakonec ale v pořádku, stejně je to správnej sympaťák. Renner rozhodně překvapil - už nikdy o něm neřeknu, že "se vyšvihnul v podstatě díky jedné roli". Jinak jestli jsem od toho snímku něco fakt nečekal, tak že se přestřelky dají natočit takhle zatraceně sexy. Tři akční scény, no a čelist je při nich permanentně na zemi. The Town je ale DRAMA. Bavilo mě to od začátku do konce, nemám co dodat, a těším se na další Affleckovo dílo (komentář je ku*evsky dlouhý, dalo by se prostě napsat: NELÍTOSTNÝ SOUBOJ REALODED!). ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nepoviem nič nové, len, že Ben Affleck rastie v skvelého režiséra. Jeho Mesto je názorným príkladom, že aj na banálnej zápletke sa da vystavať poctivá, inteligentná a v akčných scénach aj dynamická kriminálka, hlavne ak sú k dispozícii zaujímavé charaktery a so žánrovým klišé sa narába citlivo. A aj napriek takmer maximálnej spokojnosti vo mne viac a viac doznieva pocit, že ide len o predzvesť niečoho väčšieho, s čím môže v budúcnosti Affleck - režisér vyrukovať. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Už je to tak - keď si Ben chce zahrať v dobrom filme, musí si ho napísať aj zrežírovať. Objektívne nemôžem dať vyššie hodnotenie, pretože to proste nie je "oscarový materiál", ale ako ideálny divácky film pre ľudí, čo sa chcú v kine dobre inteligentne pobaviť a tie digitálne obludnosti ich už nebavia, je to vlastne dokonalé a u mňa zápis do tohtoročnej TOP 5. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 92,2 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 154 mil. (NIRO)
  • Premiéra filmu se konala ve Fenway Parku, což je baseballový stadión v Bostonu. (HellFire)
  • Jeden z požadavků Bena Afflecka (Doug MacRay) na herce byla, aby pochytili typický bostonský "telefonní" přízvuk. Blake Lively (Krista) splnila tento úkol tak dobře, až si všichni mysleli, že je rozená Bostoňanka, ačkoli vyrůstala v Kalifornii. (Othello)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

13.04.2016

Internet se momentálně raduje z teaseru Doctora Strange, tím ale comicsové zprávy nekončí. Dočkali jsme se totiž potvrzení dvou zvěstí, které fanoušky "trápily" řadu měsíců. Tou méně významnou… (více)

Reklama

Reklama