Reklama

Reklama

TACHO

  • Slovensko TACHO (více)
Trailer

Obsahy(1)

TACHO je černá komedie Mirjam Landy o úspěšném automobilovém závodníkovi a jeho osudovém životním závodu. Bez rallye si Alex nedovede svůj život představit a podřizuje jí vše. Po havárii, při níž se těžce zraní jeho spolujezdec, shání Alexův manažer zoufale náhradníka, protože termín nejdůležitějšího závodu sezóny se neúprosně blíží. Alex chce jet rallye za každou cenu, i přes výslovný zákaz svého lékaře. Závodí už patnáct let, ale nejvyšší stupínek mu vždycky o vlásek unikl. Po osudovém setkání s dívkou se překvapivě rozhodne, že životní závod s ním pojede jako spolujezdec právě ona, zcela nezkušená, ale k vítězství odhodlaná Lucie. Největší Alexův soupeř, Němec Weber, se už vidí jako vítěz. O vítězství sní i slovenský dobrodruh Jožo se svým novým spolujezdcem Julem, kterého zachránil ze spárů mafie. Angličtí závodníci Charlie a Dave také pilně trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rallye... Bude mít dramatický závod vůbec vítěze? Vždyť život je přece o každém okamžiku… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (407)

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Daniel Landa coby herec je nejmenší problém filmu. Zdaleka největší problém je ve scénáři, který asi neměl být dada, ale bohužel je 2Landada. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Každý kdo filmu dá jiný hodnocení než odpad, riskuje, že ho zdejší "kinder elite" označí za nácka nebo primitiva, ale ono nemá cenu brát jejich názor příliš vážně. Za chvíli bude mít premiéru nový film od Trošky a zdejší "kinder elite" se přesune tam, aby si postopadesáté sborově zaplivala na Zdeňka Trošku a lidi, kterým se jeho filmy líbí. Pak zase bude novej Míša Bay a tak dále a tak dále, tak to tady jde pořád dokola. Jen nepochopím, když má někdo na Landu alergii, že na se na jeho filmy dívá. Já mám taky alergii na Holubovou, ale řídím se heslem co mě nechutná, nežeru. Na Tacho jsem šel v podstatě jen ze dvou důvodů. Kina jsou tenhle týden za 50Kč a v pořadu Film 2010 jsem viděl s jakým zápalem a nadšením o Tachu mluvila Miriam Landová a tohle nadšení se mě u tvůrců vždycky hrozně líbí. O to víc jsem teď nerad, že budu muset Miriam a Dana trošku zchladit. Největší chybu vidím jednoznačně ve scénáři, přišel mně hrozně odbytý, jakoby psanej z rychlíku. Například dějová linka s těma angličanama byla totálně zbytečná. Daleko víc bych se soustředil na vývoj vztahu mezi Alexem a Luckou a pakliže to mělo být i o rallye, tak bych ocenil dát do filmu mnohem víc adrenalinu a atmosféry, vždyt téma si o divákův tlukot srdce doslava řvalo ! Tohle mě mrzí opravdu nejvíc. Ono to asi není tak lehký tohle režisérsky zvládnout a přihlížím k tomu, že Miriam je teprve na začátku své režisérské kariéry, ale tohle fakt zamrzí. Ještě drobnost, někdy jsem měl pocit, jako kdyby Dan na diváka trošku machroval ohledně těch "rallye" výrazů, my přece víme Dane, že tomu rozumíš :) Ale pozor i přes celkem velké výtky nemůžu říct, že by mně film nějak nebavil nebo nudil ten nadšenecký zápal z toho šel a když sem se dověděl že Dan dal do filmu svoje prachy, tak mám o poctivým přístupu a dobrým úmyslu jasno. Co se herců týče, mám pocit, že Danda by mohl být náš první skutečný akční herec, bojový sporty umí, drsnost mu uvěří snad každej a hláškování mu jde o 106. Teď se jenom domluvit s Péťou Jaklem, sehnat prachy a...........nedodělci budou mít zase o terč víc pro svoje elitářský kecy :) ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

IIRozpočet CZK 12miliónovIITržby Celosvetovo II no otras po všetkých stránkach, ktorý by som sa bál uviesť na obrazovkách televízie a nie v kinách, takéto výplachy nepatria do kín! a ten obraz to ako čo malo byť, to točili jednoznačne domácou kamerou, no fuj ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tacho nabízí plno překvapivých zjištění - třeba, že pan Landa už v ranku drsňáků přerostl veškeré myslitelné kategorie a postavil se po bok samotnému Chucku Norrisovi! Totiž jen on (a pan Dan) porazí i rakovinu! Rakovina je vůbec v očích tvůrců taková lehčí nemoc, člověk s ní může dělat úplně všechno (leda ježdění na rotopedu by mu mohlo činit trochu problémy) a takřka ani nemá žádné obtíže či vedlejší příznaky. Mimochodem, Daniel Landa je také velmi vhodně obsazený herec, neboť se v jeho případě se nemusí řešit problém s padáním vlasů při chemoterapii. Možná ovšem znají scenáristé nějaký jiný nový druh rakoviny, neboť metastázami prolezlá Lucy při chemoterapii má vlasy zcela v pořádku...a nejen vlasy! Rakovina a chemoterapie vůbec dělají sexy těla...alespoň v tomhle originálním snímku... Co se týče jednotlivých složek filmu, leccos funguje, leccos ne, ale proč to řešit, když složka základní, tedy scénář, je k uzoufání vadná. Humor absentuje nebo je velmi podbízivý, ději se nedá věřit, herci (i neherci) pak nemají co hrát. Ve filmu (byť komedii) bych pak čekal alespoň minimální stopu pokusu o psychologickou proměnu postav, nějak se tak závažná nemoc v psychice člověka odrazit přece musí. A taky že ano - pozornému divákovi neunikne zajímavý fakt - komparz tohoto filmu představující diváky kolem tratí rallye je asi ne náhodou složen takřka výhradně ze skutečných pacientů po chemoterapii, neboť (alespoň mužská část) také většinou žádné vlasy nemá...že by tu byli obsazeni za odměnu zpěvákovi nejvěrnější? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSEM NERVÓZNÍ.“ ,,NEBOJ, TO DÁŠ. PŘIPRAVENÁ? POJEDEM, JO?“ ,,RISKUJ!“ ,,OK, NEMÁME CO ZTRATIT!“..... /// Nebe je modrý, Země kulatá, jezdit rallye může každej kdo umí řídit a navigovat zase ten, kdo v autě neblije. Dialogy jsou ,,Landovsky“ břitký, Landa – herec je prostě Landa herec, hudba je ,,Landovsky“ solidní a scénář, scénář (ach jo...) je jako Adidas bez pruhů (- takže taky Landovskej). Rallye, rakovina, hluzovky a ukradenej batoh. A to se celej film Iñárrituovsky proplýtá (samozřejmě že kecám...), až se to celý proplete. Landa je BLÁZEN (proto ho mám rád!). Ale příště ať radši natočí film o tom mafiánovi Jožinovi. S tím byla aspoň prdel! ŽLUTÉ KURIATKA – V PRAVO, DVE RYŠAVÉ VEVERIČKY A MYŠKA DO ZMIJE..... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcem si vypočuť rozprávku so zlým koncom od slovenského Andersona. 2.) Když dostanu anonym s textem: P9-B-20-BL6-80LG..., nemlátím manželku, ale sedám za volant. 3.) Nevím co je to ,,hluzovka“. 4.) Chystám se na příští ročník Nitranského poháru (v rallye). /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

movie odpad!

všechny recenze uživatele

hero: Dávám odpad!. Víš jak, už z principu, starej nácek Landa si ani víc nezaslouží. Jdu si pustit duálně Protektor a Habrmannův mlýn. Peace. Ty se mezi tím zamysli nad svým textem z profilu "(5) Herci nesmí podávat výkony hodné mateřské školky, ale hrát přesvědčivě. Odstrašující příklad: Angelina Jolie ve Výměně)" = Co třeba Daniel Landa všude? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

""Nebe je modrý, Země je kulatá a Weber je piča." Dva nádory na poslední cestě, tak to není tak úžasné téma, abych kvůli němu s radostí zapalovat sousedův karavan. Jenže mě baví sledovat lidi, kteří dokáží podráždit stlačením pedálu stádo divokých koní, poslouchat přitom dunící muziku a řvát smíchy při slovenské mafiánské pohádce o zajacovi, jazvecovi, liške a medveďovi. Takže 100 cez malého růžového dinosaura a za čtyři proto, že jsem se bavil. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Manželům Landovým budu fandit vždycky. A to už jen kvůli jejich zapálení a snaze. Scénář byl sice odfláknutý, ale nic jiného jsem taky nečekala. Kouzlo filmů 2LANDA se totiž skrývá jinde. Film by měl jistě o mnoho vyšší hodnocení, kdyby tu lidi neházeli odpady jen kvůli tomu, že Dan má holou hlavu. Pak ale nechápu, že se na tu holou hlavu dívají..Tacho je kvalitou o něco horší než Kvaska. Angličtina mi tu přišla úúúplně zbytečná. A film mohl být o dost "srdcovější", kdyby se šlo více do hloubky vztahu mezi Alexem a Luckou. Maximálně souhlasím s komentářem Enšpígla. Pro mě 3,5* ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Že to bude sračka, to jsem věděl už ve chvíli, kdy jsem mačkal play. Nejdřív bych asi měl vysvětlit, proč jsem se na to vůbec koukal. Jeden kamarád strašně toužil tohle veledílo spatřit na vlastní oči a jelikož dotyčnej má o počítačích asi takový znalosti, že ho zvládne maximálně zapnout a vypnout a navíc vlastní nějaký připojení o rychlosti asi 256kbit/sec, tak jsem se nad nim slitoval a TACHO jsem mu stáhnul. A když už jsem to teda stáhnul, tak jsem se ze zvědavosti na to podíval. Film je takovej slepenec ze 3 příběhů. Ten hlavní příběh s Landou a (Pyt)Lounovou je o tom, že tyhle 2 se potkaj na chemoterapii (Landovi bych doporučil, aby se někdy šel podívat na onkologii, jak vypadaj takový lidi, co podstupujou chemoterapii) a rozhodnou se, že než umřou, tak spolu ještě vyhrajou závod. Pak jsou tam ještě další 2 vedlejší příběhy (milionář, kterej chce závodit a 2 angláni, co plánujou loupež), který s tim hlavnim celkem nemaj nic společnýho a oba ty vedlejší příběhy jsou neskutečně trapný. Z filmu jsem měl pocit, že Landa chtěl divákům hlavně ukázat, jak probíhá při závodech taková komunikace mezi řidičem a navigátorem a okolo toho se uplácal nějakej "film". Co si mam myslet o filmu, ve kterym jsou dialogy složený z vět typu: "Hele, tady si napiš levá 5-, pravá 2, horizont, štěrk. - A co to jako znamená třeba to levá 5-???" A teď Landa jak nějakej profesor na přednášce začne zdlouhavě vysvětlovat, že 5- je horší pětka, že to je jako ve škole, ale že do těch papírů je lepší napsat 5-, protože kdyby tam bylo horší pětka, tak v tý rychlosti se to blbě bude číst. Nějakej milovník rally si tu Landovu přednášku možná poslechne rád, ale mě to vůbec nezajímá. Taky mě sralo, jak se film snaží vypadat hrozně světově. Hlavní postava má sice podle všeho českou národnost, ale jmenuje se Alex Bold. A taky mě sralo, jak se tam pořád mluví anglicky. Jinak doufám, že mě nikdo nebude osočovat z toho, že jsem nějakej levicovej intelektuál, kterýmu vadí Landovo působení v kapele Orlík. Já si jenom myslim, že Landa nemá pro herectví absolutně žádnej talent. Budiž mu ke cti celkem slušně zahraná vedlejší role ve filmu Černí baroni. A co se týká Olgy (Pyt)Lounový, tak ta sice taky moc talentu nepobrala, ale pokud bude hrát ve filmech a nebude mít čas zpívat nějaký sračky s Xindlem X, tak ať dostává samý hlavní role. P.S. Po dopsání tohoto komentáře jsem naprosto automaticky na tento film použil kombinaci shift+delete, protože na tu sračku bych se podruhý už nepodíval. Asi tak po 3 vteřinách jsem si uvědomil, že jsem to vlastně stahoval pro toho kamaráda. Tak teď nevim, jestli to mam stáhnout znovu a nebo ho radši tohoto "zážitku" ušetřit. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod, stejně jak spousta dalších, podotknu, že Daniela Landu v oblibě nemám. Nevyhledávám ho, ani neposlouchám (jako hudebníka a aranžéra jej ovšem plně respektuji, jako zpěváka a textaře už méně). Nemám proti němu ale nic, jakožto proti hercovi a TACHO na tom vůbec nic nezmění. Landa je velmi dobrý. Překvapivě dobrá je ale spousta dalších věcí. TACHO jednoznačně trpí naprosto šíleným, neohrabaným scénářem a ne úplně propojeným scénářem, dokáže ale kouzlit velmi funkční humor (rafinovaný černý i prvoplánový situační) a herci jej více méně zvládají prezentovat (ačkoliv platí, že Landu nikdo nepřeskočí). Hudební dramaturgie by potřebovala poladit, hudba samotná je ale dobrá a konec působí přesně tak, jak má. Přidáte-li poměrně solidní technickou stránku (furt to není film, ale není to ani televize a tempo se tomu odepřít nedá), máme tady vlastně překvapivých 6/10. Tak překvapivých, že jsem si zapomněl dát v titulcích pozor na jméno kamarádky, která na filmu dělala a které bylo vlastně jediným závažnějším důvodem, proč jsem na to vlastně šel... Podstatné ale je, že tomuhle filmu se podruhé nebráním... ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Tacho aneb film, která nenatankoval bezolovnatý scénář. *Spoilery* Landa hraje hlavní roli, složil hudbu, Landová to režíruje, produkuje a společně napsali scénář. Natočili trvalo necelý měsíc. Zkrátka takový rodinný podnik.../// Tacho je scenáristicky naprosto nezvládnuté. Motivace postav jsou nejasné, ba přímo nelogické či dokonce žádné. Řečeno tvrdě analyticky, ve filmu zcela absentuje kauzální řetězec. Např. když se Alex setká s Lucií (sympatická Lounová), která se zčistajasna rozhodne, že s ním pojede nebezpečný závod. Velmi jí totiž na tom cizím, nevrlém a nesympatickém plešounovi záleží. Za pár dní se jako spolujezdkyně naučí navádět řidiče, byť vypadá, že nemá řidičák ani na koloběžku, a Alexovi její neznalosti očividně vůbec nevadí.../// Amatérismus kameramana je do očí bijící a to doslova. Oči postav se nepřirozeně lesknou, kamera se odráží v brýlích… Pokud by to byl studentský počin, neměla bych větších protestů, ale tohle je film, který jde do regulérní kinodistribuce - a to dokonce ve 27 kopiích! Nasvícení scén je zkrátka katastrofické, o zvládnutí řemesla se tu nedá absolutně mluvit./// Landova snaha o herectví je zoufalá asi jako baletka bez nohy./// Tacho má postavu, která se klidně mohla stát kultovní. M. Havelka alias slovenský mafián Jožo, drsný bad-ass, má pár vtipných hlášek a hlavně charisma. Potenciál je však utopený či spíše několikrát přejetý v přehnaných vulgaritách a podivném vývoji postavy./// Dějové linky jsou téměř nesouvisející, Alexův pořád fuckující manažer je děsně předabovaný a u dvojice britských vykuků (snad jediní dobří herci filmu), kteří trénují výměnu auta na čas a my dobrou půl hodinu nevíme, o co jim jde (ta pointa!). Jejich scény jsou doprovázeny stále se opakující písničkou, která je ale tak dobrá, že mi to skoro nevadilo./// Dialogy jsou svou úmornou snahou být vtipnými tak nevtipné, že jsou ve výsledku trapně komické, ale já se tak aspoň několikrát zasmála. Rozhodně ne v místech, kde to bylo míněno:). I když má být film dle slov tvůrců brán do určité míry s nadsázkou, natočený tak není. O fungující černé komedii s tragickou zápletkou si mohou Landovi nechat zdát jako o trabantu předhánějícím lamborghini.../// Akci a adrenalin rallye se příliš nedaří převést na plátno, i když tu je pár slušných záběrů z kamery na autě. Vše je podpořeno dobrou energickou hudbou. Zásadní moment filmu (konec závodu), je totálně zpackaný. Rallye má tu nevýhodu, že každé auto jede samo, zapíše se čas a pak jede další. To příliš napínavých momentů nepřináší, což si asi tvůrci neuvědomili. Finále je dramatické, ale postavy jsou tak nevěrohodné a divné, že budete při srážce spíš fandit lanýžům než jim. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

100 bodov ako by vravel Oldo Hlaváček pro slovenského mafiána..... Ta role mě opravdu pobavila... A film? Co by za ty prašule divák očekával, že jo.... nic proti ničemu... ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tacho je doklad toho, že Mirjam a Daniel Landa prostě nevědí, jak natáčet filmy. Scénář, to je zoufalost maximální, režie je na úrovni píseckých studentů. O to více mě překvapuje, že Mirjam režii skutečně vystudovala. V tomto jejich vysněném díle totiž nic nefunguje. Vedlejší dějové linie nemají s tou hlavní žádnou souvislost a jsou tedy naprosto zbytečné. Hlavní dějová linie o závodníkovi obsahuje několik zajímavých myšlenek, které jsou všechny trestuhodně nevyužity. ... Napadá mě asi milion věcí, co lze Tachu vytknout, a ani jeden klad. Ještě to časem rozepíšu. (Postava Martina Havelky BYLA vtipná, ale i to jen chvílemi, které se ztrácely pod nánosem trapnosti). Ono je až příliš snadné si do tohohle filmu kopnout, až je mi jeho autorů líto:) ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Tacho je velice hloupý film, o tom se nikdo přít nebude. Může za to očividně více než hloupý scénář... například jsem nepochopil linku dvou anglánů, kteří chtějí šlouhnout drobné z pokeru.... blbost. Ale jinak jsem se u toho celkem bavil... nejvíc si mě získal mafoš Jožo, který je skvěle infantilní a blbá postava, která (díky "pravidlům" daných scénářem) do tohoto filmu zapadá snad nejlépe ze všech. Takže na závěr jen "rúžový dinosaurus a modrá zebrička" ! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tým 2Landa by potřeboval dramaturga jako prase drbání a bylo by dobře. Aktiva jsou solidní, sem tam se objeví slušný nápad, dobrý soundtrack je samozřejmostí. Ale to babylónské zmatení jazyků a nevyjasněnost mnoha dílčích linií, motivů a hypotéz je tristní. Oli Lounová vždy vystajlovaná je hodně problematická, ale nicméně hůl nelámu a bavím se s Liškou Bystrouškou a sem tam absurdní hláškou. "Země je kulatá, nebe je modrý, Weber je píča." #kinobus ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pár záchvěvů tam bylo. Žánrový film s rychlými auty? Proč ne. Jenže chybí nápady, chybí přidaná hodnota. Dan Landa nikdy v rallye neporazil svého úhlavního německého soka, do toho bude porážet i mnohem nebezpečnějšího nepřítele. Toho má po celém těle i Olga Lounová, která dokazuje, že rakovina a chemoterapie vlastně dělají sexy těla. Rivalita mezi závodníky mohla být vyšponovaná, soundtrack také, Olga se mohla ukázat i jinak, chybí pořádné karamboly. Naopak jsou tu mraky zbytečných figurek ve vedlejších rolích a mdlých scén. Škoda. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

TACHO na mě působí přesně tak jako Landova hudební tvorba - objektivně vzato jde o totální šit uklohněný z těch nejhorších ingrediencí (šitózní scénář, amatérská režie, unterkameňákovské fóry, světla, která se v 99% záběrů odráží hercům v očích atd.), ale pohromadě to nějakým záhadným způsobem funguje alespoň to té míry, že jsem schopen to přežít a neodnést si trvalé následky. 30% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pokus o českou žánrovku, který nakonec skončil typicky česky, takže katastrofálně. Landa je ve své herecké poloze sice docela sympaťák a hudba mu také nedělá žádný problém. Jenom to psaní scénářů mu prostě nejde. Zde totiž příběh nedává vůbec smysl, postavy se chovají nelogicky a 2 ze 3 dějových linek jsou ve filmu naprosto zbytečné. Mirjam Landová navíc není nijak extra režisérka, aby tento průser nějak šikovně zamaskovala. Opak je spíše pravdou, protože díky unylému tempu a amaterskému střihu si člověk toho debilního scénáře všimne ještě víc. Aspoň, že ten Havelka s Pomajbem si celkem sedli. 30% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Tacho není tak macho, jak jsem se obával, což je nakonec spolu s příjemně civilním herectvím Daniela Landy největším kladem filmu. Nečekaně. Bohužel, když vezmu v potaz, že ústřední linka je v první půli filmu docela ucházející, zatímco všechny ostatní linie jsou těžce neucházející a nevtipné (ač by táááák moc chtěly), výsledkem je solidní průser. Proč mi byl závěrečný závod, kolem kterého se všechno točí, úplně ukradený? Proč, když jsem v úvodu té osudovosti chvílemi i věřil a ústřední dvojka mi byla celkem sympatická? Protože film s chutí banalizuje sám sebe. Proč musíme sledovat slovenského kokota s jeho barevnými zvířátky? Proč tam byli ti angličtí kašpaři? Kam se vytratil ten těžký konkurent, jehož se snaží Alex patnáct let porazit? Některé prvky jsou odbyté tak primitivní šablonou, že se mi chtělo brečet (ale určitě ne dojetím). Třeba vztah Lucie s jejím otcem, nebo Alexova láska ke světu motorů; na druhou stranu, bůhví jakou volovinu by z toho tvůrčí tým vytřískal. Na, diváku, tady máš stručnou informaci opepřenou nějakou tou skoropovedenou hláškou, to ti stačí. Pak stejně vtrhne na obrazovku ten angločeskej tlusťoch a zmrví ti náladu. Soundtrack je otravný a místy zcela nevhodně zasazený, což už je jen mírně nahnilá třešinka na pořádně zasmrádlém dortu. ()

Reklama

Reklama