Reklama

Reklama

TACHO

  • Slovensko TACHO (více)
Trailer

Obsahy(1)

TACHO je černá komedie Mirjam Landy o úspěšném automobilovém závodníkovi a jeho osudovém životním závodu. Bez rallye si Alex nedovede svůj život představit a podřizuje jí vše. Po havárii, při níž se těžce zraní jeho spolujezdec, shání Alexův manažer zoufale náhradníka, protože termín nejdůležitějšího závodu sezóny se neúprosně blíží. Alex chce jet rallye za každou cenu, i přes výslovný zákaz svého lékaře. Závodí už patnáct let, ale nejvyšší stupínek mu vždycky o vlásek unikl. Po osudovém setkání s dívkou se překvapivě rozhodne, že životní závod s ním pojede jako spolujezdec právě ona, zcela nezkušená, ale k vítězství odhodlaná Lucie. Největší Alexův soupeř, Němec Weber, se už vidí jako vítěz. O vítězství sní i slovenský dobrodruh Jožo se svým novým spolujezdcem Julem, kterého zachránil ze spárů mafie. Angličtí závodníci Charlie a Dave také pilně trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rallye... Bude mít dramatický závod vůbec vítěze? Vždyť život je přece o každém okamžiku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSEM NERVÓZNÍ.“ ,,NEBOJ, TO DÁŠ. PŘIPRAVENÁ? POJEDEM, JO?“ ,,RISKUJ!“ ,,OK, NEMÁME CO ZTRATIT!“..... /// Nebe je modrý, Země kulatá, jezdit rallye může každej kdo umí řídit a navigovat zase ten, kdo v autě neblije. Dialogy jsou ,,Landovsky“ břitký, Landa – herec je prostě Landa herec, hudba je ,,Landovsky“ solidní a scénář, scénář (ach jo...) je jako Adidas bez pruhů (- takže taky Landovskej). Rallye, rakovina, hluzovky a ukradenej batoh. A to se celej film Iñárrituovsky proplýtá (samozřejmě že kecám...), až se to celý proplete. Landa je BLÁZEN (proto ho mám rád!). Ale příště ať radši natočí film o tom mafiánovi Jožinovi. S tím byla aspoň prdel! ŽLUTÉ KURIATKA – V PRAVO, DVE RYŠAVÉ VEVERIČKY A MYŠKA DO ZMIJE..... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcem si vypočuť rozprávku so zlým koncom od slovenského Andersona. 2.) Když dostanu anonym s textem: P9-B-20-BL6-80LG..., nemlátím manželku, ale sedám za volant. 3.) Nevím co je to ,,hluzovka“. 4.) Chystám se na příští ročník Nitranského poháru (v rallye). /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

Nedělala jsem si přehnané naděje a překvapivě to bylo relativně zkouknutelné. Landa mi herecky vůbec nevadí, zato Mirjam by se na to už mohla vysrat. A obsazení Olgy Lounové moc šťastné nebylo, raka bych ji věřila leda tak kvůli postavě. Škoda, že nebyla aspoň plešatá. Vedlejší linka s Anglánama byla ale docela povedená, zato konec, ten to teda zazdil, větší klišé už snad ani neexistuje. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na celým filmu je soundtrack, což není zrovna dobrá vizitka filmu, ale nebylo to nejhorší. Osobně bych to netočil jako komedii, ale jako drama, páč těch je v českých luzích a hájích velmi málo. Opět se ukázalo, že Češi neumí natočit čistou žánrovku. Vždycky je to taková zpatlanina všeho možnýho, což je samozřejmě na úkor kvality. Nicméně za soundtrack, sympatickou Lounovou a výbornýho mafiána Joža dávám 3 hvězdy. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Tacho aneb film, která nenatankoval bezolovnatý scénář. *Spoilery* Landa hraje hlavní roli, složil hudbu, Landová to režíruje, produkuje a společně napsali scénář. Natočili trvalo necelý měsíc. Zkrátka takový rodinný podnik.../// Tacho je scenáristicky naprosto nezvládnuté. Motivace postav jsou nejasné, ba přímo nelogické či dokonce žádné. Řečeno tvrdě analyticky, ve filmu zcela absentuje kauzální řetězec. Např. když se Alex setká s Lucií (sympatická Lounová), která se zčistajasna rozhodne, že s ním pojede nebezpečný závod. Velmi jí totiž na tom cizím, nevrlém a nesympatickém plešounovi záleží. Za pár dní se jako spolujezdkyně naučí navádět řidiče, byť vypadá, že nemá řidičák ani na koloběžku, a Alexovi její neznalosti očividně vůbec nevadí.../// Amatérismus kameramana je do očí bijící a to doslova. Oči postav se nepřirozeně lesknou, kamera se odráží v brýlích… Pokud by to byl studentský počin, neměla bych větších protestů, ale tohle je film, který jde do regulérní kinodistribuce - a to dokonce ve 27 kopiích! Nasvícení scén je zkrátka katastrofické, o zvládnutí řemesla se tu nedá absolutně mluvit./// Landova snaha o herectví je zoufalá asi jako baletka bez nohy./// Tacho má postavu, která se klidně mohla stát kultovní. M. Havelka alias slovenský mafián Jožo, drsný bad-ass, má pár vtipných hlášek a hlavně charisma. Potenciál je však utopený či spíše několikrát přejetý v přehnaných vulgaritách a podivném vývoji postavy./// Dějové linky jsou téměř nesouvisející, Alexův pořád fuckující manažer je děsně předabovaný a u dvojice britských vykuků (snad jediní dobří herci filmu), kteří trénují výměnu auta na čas a my dobrou půl hodinu nevíme, o co jim jde (ta pointa!). Jejich scény jsou doprovázeny stále se opakující písničkou, která je ale tak dobrá, že mi to skoro nevadilo./// Dialogy jsou svou úmornou snahou být vtipnými tak nevtipné, že jsou ve výsledku trapně komické, ale já se tak aspoň několikrát zasmála. Rozhodně ne v místech, kde to bylo míněno:). I když má být film dle slov tvůrců brán do určité míry s nadsázkou, natočený tak není. O fungující černé komedii s tragickou zápletkou si mohou Landovi nechat zdát jako o trabantu předhánějícím lamborghini.../// Akci a adrenalin rallye se příliš nedaří převést na plátno, i když tu je pár slušných záběrů z kamery na autě. Vše je podpořeno dobrou energickou hudbou. Zásadní moment filmu (konec závodu), je totálně zpackaný. Rallye má tu nevýhodu, že každé auto jede samo, zapíše se čas a pak jede další. To příliš napínavých momentů nepřináší, což si asi tvůrci neuvědomili. Finále je dramatické, ale postavy jsou tak nevěrohodné a divné, že budete při srážce spíš fandit lanýžům než jim. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

.........lanýže = hlízovky = velice ceněné houby. Scénář - Mirjam a Daniel Landa. Hudba - Daniel Landa. Produkce - Mirjam Landa. Režie - Mirjam Landa. CITÁT - Až budu chtít spáchat sebevraždu, tak to udělám jinak. Stejně nic jinýho nedělám. Já končím.......... Příběh dvou lidí Alexe ( Daniel Landa ) a Lucie ( Olga Lounová ), kteří mají nevyléčitelnou nemoc. Přesto se rozhodnou, že pojedou závod v rallie. Dobrý námět, který má skoro neomezené možnosti, ale vzatý za špatný konec. Film se ubírá úplně jiným směrem, než člověk očekává. Hlavní postavy jsou vrženy někam do pozadí a slovo ve filmu o automobilových závodech tak dostávají různí mafiánci a angličtí šašci. A protože v tom má prsty Daniel Landa a v postprodukci Michael Kocáb, očekával jsem taky tvrdou, agresivní a výbušnou hudbu, ale to bych chtěl asi moc. CITÁT - Nemáme co ztratit.......... A i když ten film skoro za nic nestojí, musím přiznat, že konec mě překvapil. Skoro do toho filmu ani nepatřil. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (34)

  • V záverečnej scéne oproti Alexovi idú pri sebe kamión a Felícia. Keď však nabúra do kamiónu, Felíciu už nevidno. (Johnny.ARN)
  • Původním plánem bylo natočit thriller, jenže to si tvůrci rozmysleli a vznikla komedie. (virus10)
  • Při tréninku, když Alex (Daniel Landa) a Lucie (Olga Lounová) vyjíždí na trať, je v odrazu čelního skla zřetelně vidět mikrofon. (Pepy)

Reklama

Reklama