Reklama

Reklama

VOD (1)

Méďa Béďa je legendárním obyvatelem Želéstonského národního parku. Statný medvěd se celé dny baví tím, že okrádá turisty o svačiny, a nyní si stanovil nový úkol. Svého mladšího kamaráda Boo Booa se rozhodl naučit, jak se zmocnit piknikových košů plných lahůdek. Na Béďovo úřadování nezabírá ani neustálé přesvědčování správce parku Smithe, aby se populární medvídek choval k návštěvníkům slušně. Jednoho dne přijíždí do parku milovnice přírody Rachel, která chce o Béďovi, jeho vynalézavosti i schopnosti mluvit natočit dokument. Nikdo ale netuší, že místní starosta Brown má s parkem zcela jiné plány - hodlá ho totiž zavřít, vykácet a pozemky draze prodat. Vydělané peníze chce využít k zaplacení své kampaně a neúspěch akce na záchranu parku chce svést právě na Méďu Béďu... (TV Nova)

(více)

Recenze (268)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $100,246,011Tržby Celosvetovo $202,284,317Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,300,874 Tržby za predaj DVD v USA $17,835,042║ škoda, len strašne tuctový vývar, ktorý sa absolútne míňa účinku, zlatý animovaný seriál /40%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Videl doma v 3D na FullHD 3D Plazme Panasonic Viera 600Hz. Komediálny animák, ktorý patrí do triedy len pre deti. Aj keď dej je vtipný ale obsahuje veľké množstvo trapných a predvídateľných scén. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Stejne jako v pripade Smoulu - kokotina, ale ne tak hrozny, jak jsem se bal a v ramci moznosti docela zabava. Pribeh je vicemene standard pro podobny druhy filmu namichanej s typickejma zapletkama z animovanyho serialu o Bedovi, takze vysledek je lehce moralizujici, sem tam trochu trapna, ale jinak docela svizne odsejpajici zabava. Sem tam nejakej forek pobavi, dvojka animovanejch medvedu a jedna zhulena zelva zapadli do realnyho prostredi docela solidne a Cavanagh je desna drzka, ale sympatak. Celkove tak idealni odpocinkova nenarocna zabava. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nečekaně se mi Méďa Béďa a jeho malý kamarád Bubu líbil. Největší problém je samozřejmě ve scénáři, který už jsme viděli minimálně desetkrát. Zklamala mě taky Anna Faris, kterou jsem nejdříve ani nepoznala. Souhlasím s tím, že ani Tom Cavanagh nebyl nic moc. Naopak Justin TImberlake válel! Příjemně krátké, pestré a docela i vtipné. Vidím to jako průměrný film na všech frontách. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

A nakonec ne tak strašné. Celým filmem se táhne nádech grotesky, digitální zvířátka jsou na úrovni (od trailerů se na renderech ještě hodně zapracovalo) a i přes občasnou trapnou cukrovou vatu se daří kouzlit skvělé gagy i výborně vypointované situace. Dabing není marný (Kryštof Hádek jako Bubu těžce vládne), 3D je špičkové a jako bonus to má neuvěřitelně vysoký Cute faktor... VÝRAZNĚ lepší, než Gulliverovy cesty, prakticky ve všech směrech... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle se řadí vyloženě k těm stupidním animákům, kde lidi jsou retardovaný a animovaný postavičky dělaj bordel, což ve výsledku většinou přinese infantilní zábavu, což ale neznaměná, že se u toho nedá pobavit, kór když Méďa Béďa je fakt vtipnej a když tu hraje Anna Faris, u který jsem si už dávno zvyknul, že jí inteligenčně předčí i krůta. Nicméně celej ten koncept je hodně jednoduchej a typickej, ale neurazí, pokud se v tom člověk nebude šťourat. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Snesitelnější, než jsem čekal... bohužel však ne z důvodu, že by šlo o kdovíjakou sranda-pecku. Spíš to rychle uteklo, děcka v sále se vzhledem k smíchu evidentně dobře bavila, a celá bizarnost hraného Bédi je svým způsobem fascinující. Ideální do ranního vysílání na Nově... ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Film se ke mně dostal krkolomným způsobem zahrnujícím kamarádovu tchyni ignorující rozdíl mezi Bluray a DVD, co chtěla vnučkám pořídit pohádku. Byl jsem napružený předem, protože původní klasický Méďa Béďa z r. 1964 byl jeden ze zásadních filmů mého dětství (ne že bych byl takový stařík, za mého dětství o nějaké ty roky později šel nějak záhadně v kině a rodiče mě po prvotním úspěchu na něj vzali ještě několikrát). Během sledování moje předpojatost zmizela, film pro malé děti je to povedený, je přiměřeně vtipný, s docela pěknou stavbou příběhu. Klad je v mých očích Cavanagh, tomu rangera věřím. Zbytek je digitální a trochu nekomentovatelný, ale na druhou stranu proč ne. Samozřejmě sympaťák želva potěšila :) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Animáky v tradici Hanny-Barbery měly své kouzlo, ale tohle funguje trochu jinak. Jen se děsím, jaké další staré animáky padnou za oběť soudobé módě předělávek s živými herci. Pišta a Fišta? Pes Filipes? Medvídci mývalové? Srdíčkoví medvídci? Na každý pád současná omladina je velmi spokojená a žaboželva a její gagy dávají zapomenout i na takové hlouposti, jako je výslovnost Jellystone parku jako něčeho, co by mělo být z želé. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kedže som nikdy nepatril k obdivovateľom amerického, animovaného seriálu o prefíkanom medveďovi Yogim z Jellystoneského parku, tak som od tohto celovečerného snímku nečakal takmer vôbec nič. A možno práve preto som sa nakoniec celkom dobre zabavil. Práca animátorov na postavičkách Yogiho a jeho malého kamoša Boo-Boo je odvedená na výbornú. Kombinácia animovaného a klasického hraného filmu dala tomu pre mňa velice prijateľnú formu. Scenár je však hodne plytký. Ale ku tomu musím hneď podotknúť, že tento produkt je určený predovšetkým deťom. *** ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nakonec ne tak pekelný, jak jsem po trailerech očekával, ale žádná pecka to taky není. Příběh je primitivní, lidské postavy totálně nezajímavé a Méďa Béďa je tam, na to že se jedná o titulní postavu, docela málo. Což je škoda, protože u jeho scén se člověk aspoň občas pousměje a děti se u jeho skopičin budou jistě hodně bavit. Navíc mě překvapila hodně dobrá animace a digitální zvířata jsou do prostoru zakomponovány opravdu hodně dobře. Stále se však ale jedná o jednu z těch pohádek, u které se děti hezky pobaví, ale rodiče spíše unudí nebo je naštve prznění staré klasiky. Pořád ale lepší než vykastrovaní Chipmunkové. 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Bydlela jsem půl roku v jeskyni s brtníkem!" Vedle psa Filipsa patřil Béďa k mým nejoblíbenějším zahraničním postavičkám v dětství (a jistě měl na tom podíl i geniální Bruderův dabing). Dnes mám raději horrory s medvědy (ale kvalitních se jaksi nedostává). Spíše ze zvědavosti jsem se podíval na nové zpracování. Krásná příroda, pěkná animace (Bubovy grimasy neměly chybu) a asi tři momenty, kdy jsem se zasmál. Jinak klasická agitka o lese, který chce zlikvidovat slizký starosta neštící se žádné špíny a obklopující se bezpáteřními řiťolezy (hned mě napadlo, že je to jako u nás, a pak o co je na tom Amerika lépe) a správci parku, co musí projít zatěžkávací zkouškou, aby se hadovi postavil. A nesmí chybět sladkobolná lovestory. Škoda jen, že méďa se chová po většinu času jako naprostý debil...infantilní, ale snesitelné. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V Jellystonském parku je živo a veselo. Lépe řečeno bývalo. Blíží se sté výročí založení parku, ale správce parku a jeho zástupce nemají moc chuti do oslav. Park je prodělečný a zlodušský starosta rozhodl o jeho uzavření a následné rekvalifikaci. Naštěstí tady žijí dva dobráčtí, mluvící a mlsní medvědi Méďa a Bubu. Spolu s nimi se o budoucnost parku nemusíme bát. A to do party ještě přibude hodná dokumentaristka Anna Faris. Je to film pro děti a tak by se měl i brát. Brání se místy schematismu spřízněných dětských opusů, ale nakonec mu stejně podlehne a k tomu i nezbytná dávka bezbřehé naivity, kterou dospělý divák neocení. Ocenit by však mohl technické zpracování. Digitální medvědi nadabovaní Danem Aykroydem a Justinem Timberlakem ostudu nedělají. Vyloženě nepovedená sekvence je ta na raftu, kdy digitální medvědi s živými herci čelí více než nebezpečnému vodopádu příliš okaté zadní projekci. Zbytek je však snesitelný, a to i v rámci hereckých výkonů. Snad poprvé si divák prohlédne Toma Cavanagha, který je v roli správce parku nepřehlédnutelný. Anna Faris s přibývajícím věkem bohužel přestává být sexy a její vzhled voskové figuríny nejednoho jejího fanouška nepříjemně překvapí a Andrew Daly jako slizký starosta je adekvátně slizký. A ještě je tady k vidění vzácná želva s žabí tlamou, ale pochopitelně jen v digitální podobě. Jak celé dobrodružství dopadne, o tom není pochyb. Jedná se však o důstojného nástupce legendárního animovaného seriálu dvojky Hanna-Barbera. 60% ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Ááááá...nejrozkošnější postavičkou roku se díky hlasu Matěje Hádka stává malinký Bubu!!! Stačí jeho první „ale Méééďo…“ a už vám je jasné, že jakmile film dokoukáte, budete si ho chtít vzít domů. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Další velice podprůměrný animák plný nelogických faktů, hlavně co se fyzikálních zákonů týče. Propojení reálného světa s tím animovaným (medvědi a želva) v tomto případě dopadlo velice mizerně! V tomto směru se mi nejvíce zalíbil Arthur a Minimojové. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tu hvězdičku dávám za 2,5 dobrého vtipu a za vzpomínku na původního Méďu Béďu. :) Tom Cavanagh v roli rangera Smithe naprosto odporný a nepříjemný. ()

Reklama

Reklama