Reklama

Reklama

Croodsovi

  • USA The Croods (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Croodsovi jsou pravěká rodina, která přežívá jen díky pevně stanoveným pravidlům a ochraně taťky Gruga. Tato pravidla sice rodinu chrání, ale zároveň zakazují všechno zajímavé a zábavné, to si aspoň myslí dospívající dcera Iška, která má tendence pořád běhat venku, vzhlížet ke slunci a dělat podobné nesmysly. Díky tomu se seznámí s mladým chlapcem, který dlouhou dobu přežívá sám, je geniálním vynálezcem. Mladík Išce sdělí, že oblast, kde momentálně žijí, se chýlí k zániku a všichni by ji měli opustit. Brzy se jeho slova začnou naplňovat a Išce nezbývá, než pokusit se přemluvit svého tvrdohlavého otce k opuštění jeskyně a odchodu pryč. Rodinu čeká velká zkouška, ale také největší dobrodružství jejich života. (TV Nova)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (718)

genetique 

všechny recenze uživatele

Flinstones meets Ice Age. Pohodový animák, ktorý využíva príťažlivé prostredie, dokonale sa hrá s postavami a aj keď je príbeh vlastne len akousi obmenou dobrodružstiev typu Ice Age, tak stále ešte má čo ponúknuť. Variácie zápletky na útek pred celosvetovou pohromou už možno niesú také terno a keby sa tvorcovia viac pohrali s pointou filmu, tak dám aj druhý palec hore. Takto som dostal ale kvalitnú porciu zábavy, pomerne slušnej dobrodružnej jazdy, na ktorú nepotrebujete ani tretí rozmer. 80%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že mě animák tak chytne, ale díky prostředí a zajímavým postavám je z toho sakra výborná podívaná, kde potěší zajímavé mutace zvířat, nádherný barevný vizuál i slušná nálož vtipů. Příjemně strávená hodina a půl. Zábavna pro všechny. Příběh****, Akce****, Humor****, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 8/10. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Niektorý z producentov určite v živote natrafil na zlú svokru, keďže minimálne 3 krát sa starostlivý otec Grug predčasne tešil z jej neprítomnosti. Rodinný animák to teda určite je, možno by som povedal, že o niečo viac pre dospelých, ale samozrejme svojou farebnosťou, nápaditosťou a rôznymi činmi jednotlivých postáv zapadá do detského vnímania veľmi atraktívne. Ani humorná stránka nie je zlá a aj chodiace ryby po suchu či podobné stvorenia pôsobia bláznivo a príťažlivo. Film niet za čo karhať, ale ani veľmi vychváliť, keďže laťka v týchto filmoch je nasadená strašne vysoko a tak závisí len každom ako si ho dokáže vychutnať. Predsa by som len pozdvihol úžasnú,úvodnú akciu - tá by stačila v pohode aj ako krátkometrážny film, ktorému by som dal 100%. Za mňa lepší lepší priemer 60%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Všechno začalo v roce 2005, kdy si studia Aardman a DreamWorks naplánavala další spolupráci - stop-motion komedii Crood Awakening, jejímž hlavní hrdinou měl být prehistorický vynálezce a kterou psal... John Cleese. Co se dělo pak, nevím. Každopádně z Cleesova scénáře nezůstal kámen na kameni (haha), a to je převelká škoda. Neříkám, že Croodsovi jsou špatní, vůbec ne, ale děj postrádá jakoukoliv originalitu. Co však nápady přímo hýří, je zpracování. Digitální pravěk vypadá krásně a snímá ho digitální kamera, se kterou (stejně jako v případě Ranga) měl co do činění Roger Deakins, hraje k tomu výborný Alan Silvestri a především svět obývají neodolatelní tvorové, jaké by si nedokázal představit ani šílený paleontolog ve chvílích největší nudy. Ptáci křížení s berany, suchozemské velryby, papouščí želvy, krokodýlí prasoskunk, plameňáci křížení s piraňami, dva lemuři spojení jedním ocasem... Takových nápadů je opravdu hromada a právě díky nim se na Croodsovy dobře dívá. Ale nic "montypythonovského" nebo "cleesovského" jsem v nich napoprvé bohužel neviděl. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Óóó, teraz mi ho bolo TAKMER ľúto..." Úplne skvelý animák , ktorý sa páčil celej mojej rodinke. Dobrá nálada a vtípky vydržali až do záverečných tituliek a to sa všetkým animákom nepodarí. Mimo technickej dokonalosti a farebnej krásy je to i príbeh ktorý stojí za to. Postava bezzubej starenky je jednoznačne najvtipnejšia postava, ktorá vždy pobaví nejakou vtipnou hláškou. Keď riešite darček na vianoce pre deti, tak rodinka Croodsových určite nesklame. Stávka na istotu. 100%. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (11)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 135 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Dle originálního názvu The Croods by měl být český název správně Croodovi a nikoliv Croodsovi, podobně jako například u The Flintstones (1994), kteří se v české distribuční verzi jmenují Flintstoneovi.  (Gig)
  • Clark Duke pojmenoval Thunkova mazlíčka "Douglas", což je jméno jeho zástupce. (Miuri)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Nicolas Cage neschopným únoscem

Nicolas Cage neschopným únoscem

17.05.2015

Asi vám neuniklo, že je kariéra Nicolase Cage, ehm... hodně zajímavá. Občas se sice objeví filmy jako Kick-Ass, Joe nebo Croodsovi, jinak ale diváci jen zdrceně vzpomínají na časy Skály, Con Airu a… (více)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

Reklama

Reklama