Reklama

Reklama

Útěk

  • Česko Mladí, krásní a bohatí (více)
Trailer

Mousse a Louis jsou mladí, krásní, bohatí a zamilovaní. Jejich život ale ovládly drogy. Jednoho dne se předávkují a Louis umírá. Mousse přežije a brzy zjistí, že je těhotná. Dobře situovaná rodina Louise se s tím nehodlá smířit a trvá na interrupci. Mousse se cítí ztracená a utíká daleko z Paříže, do domu na venkově. O několik měsíců později ji následuje i Louisův bratr. Jak dopadne útěk obou před pokryteckou společností...? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Filmov s rovnakým názvom sú desiatky, možno stovky. Tento film ma prilákal hlavne tým názvom, no nakoniec je tým najlepším čo ten film má. Podobných filmov vznikne hlavne v Európe mnoho, problém je, že je to dosť nezáživné, povrchné, stále sa pozeráme iba na hlavnú predstaviteľku a jej pocity. Jej herecký výkon nezhadzujem, len je to málo. Už samotná minutáž 84 minút napovedá, že tu nie je veľmi o čom rozprávať. Reálny život takýchto príbehov napísal tisíce, takže nevidím dôvod prečo práve toto potreboval niekto zfilmovať. Vlastne prečo nie, ale treba ponúknuť niečo navyše, niečo, čím sa tento konkrétny príbeh aspoň trochu odlíši od tých ostatných. Celý film by som vedel zostrihať na nejakých 10-15 minút , zvyšok je iba nudná výplň. 40%. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ozon točí z velkých námětů malé filmy, nejinak je tomu v tomto případě. Útěk je jedna pěkná navoněná mýdlová bublina, mihotá se všemi možnými barvami, ale ty problesknou vždy jen na nepatrný okamžik. A než stačíte zachytit vibraci jedné z barev duhy, už je tu jiná, zasvětélkuje a zmizí. A nakonec se rozplyne v jedno zbytečné nic. Zůstane mnoho nevyřčeného, zazní jen kardinální otázka: proč vlastně Útěk vzniknul. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ozonov Útek je asi tak originálny, ako jeho názov. Ozon absolútne rezignoval na festivalové súperenie s omnoho viac in nezávislými tvorcami sociálnych a erotických drám a natočil si akoby len tak pre seba trochu inteligentnejšiu verziu nejakého príbehu Rosamuldy Pilcherovej. Aby to malo umeleckejší nádych, musíme sa pozerať na dlhé smutné pohľady hlavnej postavy, ktorá nemá v živote veľa dôvodov na radosť, ale úplne v prdeli zase tiež nie je. Takmer bezpríbehové a nevyvolávajúce patričné emócie, na druhej strane celkom príjemne plynúci chill. Ale nesmiete začať rozmýšlať nad tým, kto to natočil a čo má na svojom konte z úspešnejších časov. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ozon je sice dobrý režisér, ale jeho témata mě zhusta neoslovují. Zatímco on jako gay řeší mateřství, já mohu maximálně ocenit naprosto přesvědčivý ústřední herecký pár. A připadá mi, že to v tomto případě není málo. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Konečně se mi začíná Ozon dostávat filmařsky pod kůži. "Bazén" byl pro mě až příliš rozvleklý a chaotický, "Čas, který zbývá" mohl být zase o něco delší a důslednější a teprve "Pod pískem" mi plně vyhovovalo, stejně jako "Útěk" (respektive "Mladí, krásní a neklidní"). Samotný námět a jeho zpracování mě velmi zaujalo a ve filmu je to pěkně zobrazeno se vším všudy. Máme možnost sledovat osudy dvou utečenců, kteří byli ze společností vyvrženi, aby se setkali (SPOILER!!!) a nakonec i rozešli (KONEC SPOILERU!!!). ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Francois Ozon je režisér, na kterého nikdy nedám dopustit, skromnost sama a přitom génius současné francouzské kinematografie. Každým rokem přichází s úplně novým tématem a jako vždy jeho ženské postavy jsou unikátní, takhle s herečkami umí pracovat jen málokterý režisér. Křičím do celého světa, Ozon je jediný právoplatný a skutečný pokračovatel Truffauta! ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Útěku chybí nějaký konflikt, a distributorova věta "útěk před pokryteckou společností" moc nesedí, to bylo jen lehounce naznačeno. Na interrupci taky nikdo nijak zvlášť netrval. Prostě to bylo takové rozehrané, postavy dobře motivované, ale emoce to nevyvolalo. ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Le Refuge skončil a já si řekl „C´est tout?“ Ozon by měl psát/brát lepší scénáristický materiál, pač tomu příběhu fakt chybí šťáva a ku prospěchu vyždímání více emocí bych já trochu více přisolil ty rány osudu hlavních aktérů. Dějově mi to totiž přišlo jen nadhozené, nedomrlé, prostě mdlé…a přitom se vpohodě šlo chytnout alespoň jednoho motivu pořádně a dovést jej do zdárného konce. Abych jen neshazoval, na snímek se příjemně koukalo a i když jsem za jednáním postav neviděl moc konkrétní pohnutky, měly moje sympatie a byly dobře zahrané. 60% ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

...ne že by mě dojímal sám o sobě příběh narkomanů... mám pro tuto zálibu prachmalé pochopení, ať už s tím kdo začne z jakéhokoliv důvodu, přesto si mě Ozonův příběh získal svou nadčasovostí... že stále existují nevyzrálé matky, které chtějí něco vidět, něco dokázat světu, aby pak své dítě opustily a mohly se k němu vrátit zralejší... kolikrát bude muset být takový příběh ještě zpracován, než se toto změní...? ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Pozvoľné tempo a melancholický ( pochmúrny ) dej a 88 minút niečoho, na čo sa síce pozerať dá, ale spätná odozva je takmer nebadateľná..... ()

birdie. 

všechny recenze uživatele

Ještě, že jsem si text distributora přečetla až po zhlédnutí filmu..takhle by mě určitě odradil.. Snímek má pochmurnou až laxní atmosféru, která mu dodává něco osobitého. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Složité figury se setkávají a navzájem se poznamenávají. Ničím mě to nepřekvapilo, neokouzlilo, ale ani neurazilo. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Nejneokázalejší Ozonův film, na který jsem nezapomněl. Mladá žena prožívá neplánované těhotenství ve společnosti homosexuálního bratra zesnulého otce svého dítěte v atmosféře nevrušivého přímořského městečka. Mrtvolná situace léčící se samodruhé smažky, kloktající metadon a zmatené vztahem k bratrovi muže, kterého milovala, který je s ohledem na svou 'kondici' nedostupný přinejmenším stejně jako práchnivějící milovaný, cynicky shrnuje alternativní český titul filmu: Mladí, krásní a bohatí. V jiných než Ozonových rukách by se námět mohl zvrtnout, Ozon ale je ale i na ploše ne-příběhu s nemnoha nestrmými vrcholy opojný náladou a spolehlivě podnětný. Zhuštěnou esenci filmu jako obvykle reprezentuje hudební kus: Superpitcher - People: We don't need people / To be alone / We are together / On our own / We don't need people / No, we don't need, no / People, no / (No people) / (No people)... ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

70%. Ten film je na drogovou tématiku příliš měkký, melancholický a korektní. Pokud budeme brát, že film je o mateřství, pak drogová tématika v pozadí je úplně zbytečná, neb nemá žádný vliv na jednání hlavní postavy. Když od toho všeho odhlédnu, jedná se o film se zajímavou genderovou tématikou a problematikou nechtěného početí. Nevím jak to napsat, ten film je takový ................ vyklidněný. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Mladá smažka zjistí, že je těhotná a otec dítěte mrtev. Odjede na venkov, srovnat si myšlenky a v tu za ní dorazí bratr mrtvého Louise...Jak z pera Ingy Lindstrom. Ozon tomu dal drajv tím, že z bratra udělal homosexuála, ale jinak fakt červená knihovna pro intouše. Strašlivě nezáživná. Navíc hlavní postava je na facku. 4/10 ()

Reklama

Reklama