Kureumeul Beoseo Nan Dalcheoreom
Akční / Drama
Jižní Korea, 2010, 108 min
Lee Jun-ikPlakáty
balone
9. nejnavštěvovanější korejský film v korejských kinech. Celkem jsem se na něj těšil, ale bohužel zklamání se spíše dostavilo. Hudba hezká, ale čekal jsem více soubojů a nějaké výpravné dílo, nic z toho tu nebylo. 55%(28.10.2010)
Z0oMb3E
Kórejčania sa hašteria medzi sebou a Japončíci im zatiaľ plienia krajinu. Každý, kto očakáva od filmu krvavé jatka či scény z bojov bude sklamaný. Nachádza sa tu síce pár efektných šermovačiek a podrezaných hrdiel no na tento druh filmu trocha málo. Z úvodu sa aj tie konajú uprostred noci, takže divák si užije len bzinkot katán a výkriky neštastníkov. Keď sa však dostali z rúška noci dalo sa na choreografiu pozerať. Na to, že Kórejčania sa všade snažia, a niekedy na silu tlačiť romantiku som si už zvykol, no keď film okorenili aj vtipnými scénami prevracal som očami. Tie sa do tohto snímku vôbec nehodia a vyznejú skôr silovo. Podpriemerný snímok, ktorý poteší hudobne, ale dejovo už menej. 2* sú až až.(12.2.2011)
Maki89
málo akčné, príliš ukecané a miestami chaotické...rozprávané z nesprávneho uhla... inak to mohlo byť zaujímavé... ale hudba dobrá.. súboje ktoré boli boli dobré.. a slepý šermiar? bol síce zábavný, ale radšej si pozriem Zato-ichi... 5/10(3.8.2011)
Pump
Mínus jedna hvězdička, protože závěr filmu byl opravdu jen pro Korejce. Jinak skvělý filmový zážitek.(17.8.2011)
Al44...
Jihokorejský film, který reaguje na historické období japonských vpádů do Koreje. Bohužel se však soustřeďuje spíše na vnitrokorejské frakční boje o moc než než na samotnou japonskou invazi. Nic tu není na začátku ani na konci vysvětleno, což má za následek poměrně dost nesnadnou orientaci v jednotlivých postavách (kdo je kdo, kdo jde proti komu a proč). Celkově tento snímek není bohužel nic extra a příběh ve mě zanechal pocity mírné nudy a povrchnosti.(28.11.2010)
Mukade
pozor SPOILER. "Najlepšie" bolo, že top šermiara krajiny pobil (po dlhom súboji) chlapec s pártýždňovým občasným výcvikom v šerme. To je tak trápne. Čiže tento film je vhodný pre divákov s IQ v pásme debility. Škoda že ma nemal kto varovať.(22.7.2011)