Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Holky z fildy je film o generaci žen, které se ocitly ve stejném čase na stejném místě a společně prožily zlomovou historickou událost – listopadovou revoluci, která je určitým způsobem nastartovala či proměnila. I když se po studentské stávce jejich cesty rozešly, dodnes je spojuje nasazení, s nímž realizují věci, ve které věří.

Jana z pozice poslankyně Evropského parlamentu vášnivě usiluje o záchranu světa. Alena píše jednu knihu za druhou, hledajíc v minulosti inspirativní odkaz pro současnost. Alice, úspěšná podnikatelka, naplňuje svůj sen z dětství o velké rodině včetně adoptované romské dcery. Pavla se naplno věnuje hudební kariéře a hledání sebe samé. Zároveň se všechny snaží vyvážit profesionální či osobní seberealizaci a rodinný život, na pozadí partnerských dramat, rozvodů a nových lásek.

Žijí svůj sen? Našly recept na štěstí? Kolika revolucemi si projde žena, než dozraje ke čtyřicítce? A co nám jejich příběhy prozradí o době a místě, kde žijí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Svatá prostoto! A to je prosím již dvacet let tomu, co si tu hrajeme na tu >novou a svobodnou a šťastnou< společnost... Tak není nad hoďku inťošského >fildání< a žvanění... A teď si jdu rychle počíst v "OnaDnes"... Je to prej "o ženách, jaké doopravdy jsou"... Jen se z nich našinci občas zdvihá kufr... :-] - - - P.S. ...Jen tak mimochodem - všimněte si, že všechny TY DÁMY Z FILDY nějak participují na těch "veřejných zdrojích" - a stejně budou pořád fňukat a fňukat... .-(( - - - - - (Poprvé lehce protrpěno 12.11.2009 na >ženském prostoru< , hodnocení a komentář zde lehce jizlivě jako první - 12.11.2009) ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Upřímně netuším, co mi tenhle film měl dát. Ano, jsou to zajímavé osudy, příběhy...ale že by to nějak souviselo s vývojem od revoluce, nebo mělo jakoukoliv jinou spojovací myšlenku, to mi vážně nepřišlo.. ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Nepřímá úměra dotažená až k dokonalosti! Totiž čím více absolvují ony rádoby emancipované a sebevědomé ženštiny vzdělávacích institutů závratných výšek a čím více jim přibývá lejster a diplomů, tím více tlachají a plácají kraviny a jsou samy sebou utopeni v bezradnosti, jak kapka v moři.. Při pohledu na jejich životy mi napadá jedno - deprese a prázdnota.. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Mě se zdá, že ty ženy vůbec nemají co říct a tlučou prázdnou slámu a jsou vztahově nešťastné. Ale alespoň je zajímavé sledovat, kam je osud po dvaceti letech zavál (dnes už po třiceti letech že) ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Zajímavý úhel pohledu na různorodé osudy někdejších spolužaček doplácí na roztříštěnost. Vyjadřování aktérek, které je sestříhané podle tématu, působí nesourodě. ()

sestrad 

všechny recenze uživatele

No ale jaký tvar dostaly ty naše životy, za tu dobu? (Otázka pro ty, pro které je to vzhledem k věku relevantní.) Jsme snad víc za vodou, spokojenější a užitečnější než tyhle vybrané dámy? Zkuste mluvit o výhrách a limitech a prázdných místech vašeho života a to ve chvíli, kdy zdaleka nemáte všechno uzavřené do všemoudrého odstupu vlídného nebo aspoň vtipného starce (stařeny). Myslím, že potenciálně může tenhle dokument provokovat víc, než se zdá, ale to jenom ve chvíli, kdy si člověk otázku po tom, co dříve chtěl, a co dneska žije, vztáhne na sebe. ()

kuduka 

všechny recenze uživatele

Ač dokument působí nesourodě a zčásti chaoticky, přece jen se jedná o zajímavou sondu, která propojuje listopadové události s současností prostřednictvím čtveřice aktérek a jejich osudů, které se odvíjejí na poli různých vrstev veřejného života. ()

Reklama

Reklama