Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte ve městě, kde vládne zákon džungle!  V podsvětí Melbourne zuří tvrdý boj s nevypočitatelnou policií. Lupič a výtržník Pope Cody je v hledáčku mužů zákona, kteří by jej nejraději viděli mrtvého. Stojí za ním však jeho rodinný klan. Svou roli zde má pomsta za smrt matky a především závislost synovce ‚J‘, který se vrací domů a propadá osudové hře zločinu a drog. Sugestivní psychologický thriller debutujícího Australana Davida Michôda je fascinující studií rozkladu kriminálnické rodiny, strhávající s sebou do propasti celé své okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (165)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ufff, to bylo mírně řečeno hodně pomalé. I když se děj vlekl, tak ve vzduchu viselo permanentní napětí. Film plný sviní. Najít kladnou postavu se zdálo celou dobu jako nadlidský výkon. Zákon berou do svých rukou všechny strany, a tak ,,J" zjišťuje, že vybrat si není vůbec jednoduché...až se stane něco, co ho přiměje konečně jednat. Závěr výborný. Nejvýše však hodnotím skvělý výkon Jacki Weaverové, plíživou kameru, co se umí ladně proplétat a tu a tam zastavit (scéna zatýkání, kdy si Weaverová v popředí máčí čaj, je mrazivá), a temnou hudbu, která nevěští nic dobrého... ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný, pomalé tempo vyprávění mě vůbec nevadilo. Atmoška byla přijemně budovaná ale chvílemi se střídala s nudou co mě však vadilo nejvíce byl hlavní představitel - naprosto nezajímavý ''jouda'' - ostatní ''strejdové'' byli daleko zajímavější postavy. Nadruhou stranu já bych se za takový debut nestyděl. ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Celkom dobre nerozumiem tomu, v čom má byť AK peckou od klokanov. Možno tým, že je to debut a hlási sa k nezávislákom v závisláckom žánri na nezávisláckom fesťáku závislého od filmov a oslovil nezávislácku porotu závislú od peňazí. Ponúka však tisíckrát videné, brzda v hlavnej úlohe tu tiež už bola a Pearce si opäť dokázal, že byť jednookým kráľom v kráľovstve slepých nie je až také umenie. Že má režisér talent je fajn, no poznám pár žabožrútskych krimi, ktoré Animal Kingdom s prehľadom pošlú do ZOO. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Tento snímek má u mě smůlu, že znám daleko lepší a zábavnější pohled na australské podsvětí (nejen z Melbourne) ze seriálu Underbelly, kde mi jedna hodinová episoda řekne daleko víc a oproti kterému je tento film o malých a nezajímavých rybách s naprosto nudnou a nezáživnou hlavní postavou. .... A prý 'Oscar 1 nominace: Herečka VR - Jacki Weaver', ah, za co? Za to, že se tam furt jen usmívala a pusinkovala s mladýma chlapama? To je snad vtip. ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Ani mě narozdíl od velké části diváků film nijak nezaujal. Připadalo mi to zdlouhavé, nudné, postrádající tempo i napětí. K obrazovce mě to nepřipoutalo, psychologie jako by se vytratila a po celou dobu jsem myslela na to, jak by to bylo skvělé ve zrychleném tempu. Žádná fascinace, jen průměrný příběh průměrné rodiny se zločineckým pozadím, které tady ani nebylo zpočátku nijak zjevné. Ty vraždy už to rozhodně nezachránily. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Režisér David Michôd byl barvitou kriminální scénou města Melbourne fascinován po dlouhých 9 let, během kterých postupně scénář k filmu připravoval. Materiál pro film začal shromažďovat hned po svém přestěhování a zdrojem mu byly mimo jiné i místní noviny a černé kroniky. (darek kartac)
  • Film drží rekord v počtu nominací na ceny Australského filmového institutu. Celkem jich bylo osmnáct. (Othello)
  • Scénárista a režisér David Michôd napsal roli Janine Cody přímo pro Jacki Weaver. (Othello)

Související novinky

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Reklama

Reklama