Reklama

Reklama

Království zvěrstev

  • Austrálie Animal Kingdom (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vítejte ve městě, kde vládne zákon džungle!  V podsvětí Melbourne zuří tvrdý boj s nevypočitatelnou policií. Lupič a výtržník Pope Cody je v hledáčku mužů zákona, kteří by jej nejraději viděli mrtvého. Stojí za ním však jeho rodinný klan. Svou roli zde má pomsta za smrt matky a především závislost synovce ‚J‘, který se vrací domů a propadá osudové hře zločinu a drog. Sugestivní psychologický thriller debutujícího Australana Davida Michôda je fascinující studií rozkladu kriminálnické rodiny, strhávající s sebou do propasti celé své okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (165)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na snímek jsem se docela těšila, už jen proto, že v něm hraje Ben Mendelsohn, jehož jsem objevila tam kdesi "Za borovicovým hájem" a nějaký čas na to mi ukázal, kdo je ta pravá "Hvězda kriminálu." Joela Edgertona jsem si zase zalíbila ve Válečníkovi. Ale Animal Kingdom mě tak trochu zklamalo. Děj mi přišel jaksi nezáživný a poté, co hned ze začátku postavu Joela odprásknou, u mě zájem klesl ještě více. Nějak mě to nebavilo. Připadalo mi, že se tam všichni pořád jen válí a nic pořádného se vlastně neděje. Chybělo mi tam něco, co by příběh nějakým způsobem trochu (pořádně!:) rozhýbalo. Bylo to takové... statické:) A navíc mi přišlo, že se... to... hrozně... táhne... Potenciál Království zvěrstev rozhodně má, ale jaksi zabředl do monotónnosti a nezajímavosti. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Silný film, ktorý ťaží hlavne zo svojej atmosféry a témy v podstate disfunkčnej rodiny plnej gangstrov čo nevedia nič inak riešiť iba rázne a s hroznými následkami. Zaujímavým obsadením James Frecheville, ktorý v tomto filme po celý čas pôsobí ako "trtko" sa film trochu ťažšie chápe. Ešte o to horšie sa chápe, že na konci filmu dôjde k ráznemu vyvrcholeniu, ktoré som teda vôbec nečakal a teda postava, ktorá sa chová inak sa nakoniec začne chovať ešte viac inak. Nesmiem zabudnúť, že film je dosť drsný, ale nie krvavo, ale skôr tak ako sa to naozaj deje v reálnom svete a tak samozrejme to veľa ľudí nezažije, aby vyrastali v rodine čo sú všetci do určitej miery gangstri, ale z môjho pohľadu film pôsobí veľmi hodnoverne. Takže pre mňa dobrý film, ale s trochu nepochopiteľným hlavným hrdinom... ostatné ale sedí. ()

Reklama

filip.novak 

všechny recenze uživatele

Zatímco Scorsese přes ambivalentnost zobrazení násilí nutí diváka ke ztotožnění a Cronenberg nechává násilím ovlivňovat postavy a diváky (pro některé postavy se stává až sexuálním stimulantem; zkoumá působení násilí na lidi; nechává vykolejit diváky zvyklé na poeticky laděné násilí ve filmech), debutující Michôd vnímá násilí jako něco, co se v průběhu příběhu nečekaně objeví a ihned zmizí. Násilí se stává neměnným vyústěním okolnosti, které Michôd spolu s důsledky důsledně analyzuje. _________ Rodina Codyových je ve své vzájemné hřejivosti až mrtvolně chladivá, což se s přibývajícím časem stráveným v jejich společnosti stupňuje, tomu dopomáhá i účelně jednoduchá formální stránka a časté používání odcizovacích efektů. _________Všimněte si, jak kameraman Adam Arkapaw pracuje se záběry - jsou to vždy uzavřené útvary se začátkem, prostředkem a koncem. _________ Strhující, herecky přesné. Poklad australské kinematografie. (28.7.2010 - 36. LFŠ v Uherském Hradišti) ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý debut, plný zla a lhostejnosti, který by zasloužil o hvězdičku víc, kdyby neoděli medvěda do lidských šatů a nedali mu hlavní roli, toho chlapce bez výrazu (pardon, s výrazem starého vyhaslého medvěda) jsem nestrávila a jeho postavu bych zařadila mezi desítku nejhorších, které jsou k vidění. Ostatnímu obsazení se nedá nic vytknout, jakož i slídivé a zákeřné číhavosti, vyjadřující všudypřítomný strach, vše podmáznuto sugestivním hudebním doprovodem. NEJLEPŠÍ MOMENT: Plížení zásahovky za zády "J" v jednom záběru - wow! ()

campix 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že Melbourne bude mít atraktivní zločinecké podsvětí. David Michod to viděl a připravil pro diváky Království zvěrstev. Zajímavý příběh jedné rodiny zločinců na předměstí australské metropole a jejich souboj především s místní policií. Lepší než jsem zpočátku očekával. Především herecky tady máme první ligu, a také vybarvení jednotlivých charakterů a finální zakončení je žánrově velmi nadprůměrné. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Film drží rekord v počtu nominací na ceny Australského filmového institutu. Celkem jich bylo osmnáct. (Othello)
  • Režisér David Michôd byl barvitou kriminální scénou města Melbourne fascinován po dlouhých 9 let, během kterých postupně scénář k filmu připravoval. Materiál pro film začal shromažďovat hned po svém přestěhování a zdrojem mu byly mimo jiné i místní noviny a černé kroniky. (darek kartac)
  • Cena: MFF Sundance 2010: Velká cena poroty. [LFŠ 2010] (Krouťák)

Související novinky

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Reklama

Reklama