Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte ve městě, kde vládne zákon džungle!  V podsvětí Melbourne zuří tvrdý boj s nevypočitatelnou policií. Lupič a výtržník Pope Cody je v hledáčku mužů zákona, kteří by jej nejraději viděli mrtvého. Stojí za ním však jeho rodinný klan. Svou roli zde má pomsta za smrt matky a především závislost synovce ‚J‘, který se vrací domů a propadá osudové hře zločinu a drog. Sugestivní psychologický thriller debutujícího Australana Davida Michôda je fascinující studií rozkladu kriminálnické rodiny, strhávající s sebou do propasti celé své okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (165)

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Trochu zvláštní film. O kriminální činnosti bratří Codyových, pro kterou jsou pod neustálým dohledem policie, se dozvíme pouze z úvodních titulků a to ještě ze statických obrazů pořízených bezpečnostní kamerou při bankovních vykrádačkách. A to je možná nejakčnější část filmu, zbytek je pomalu se linoucí pouť za odplatou s nezajímavým ústředním hrdinou, okořeněná naprosto odpornou postavou babičky (Jacki Weaver). Přesto tenhle snímek nelze jednoduše odstřelit. Je to skvěle natočeno a napětí se občas dá i krájet. Takže plus. ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný, pomalé tempo vyprávění mě vůbec nevadilo. Atmoška byla přijemně budovaná ale chvílemi se střídala s nudou co mě však vadilo nejvíce byl hlavní představitel - naprosto nezajímavý ''jouda'' - ostatní ''strejdové'' byli daleko zajímavější postavy. Nadruhou stranu já bych se za takový debut nestyděl. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Teda Michodov rezisersky debut ma sklamal na celej ciare, Guy Pearce ma aj dobre filmy - Proposition 2005 a L. A. Confidential 1997, ale toto bola priserna strata casu. Pomale, dlhe, rozvlacne, tempo rozpravania az ospale, samotny Pearce bol viac otravny nez dobry a nemal to sancu utiahnut sam. Kulisy podpriemerne, dialogy blbe. Plus 113 minut bolo sakra vela : 5 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jde o to, komu jste fandili. Z první půlky jsem měl pocit, že pokud někdo nemá představu tak zvaného obětního beránka, může si klidně představovat "J". Z druhé zase, že tohle nemůže dobře dopadnout. Skvěle natočený film, jehož tvůrci vám bez okolků vnutí to, co chtějí. Budete litovat Nicky, nenávidět Papeže, oprovrhovat Darrenem, nechápat a možná držet palce "J"ovi, pobaví vás výkon Šmoulinky bábušky. A taky se párkrát pěkně leknete, nejvíc na samotném konci. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

na prvy pohlad ohromne pomaly film, ktory sa vas snazi ucicikat, ale v priebehu celeho deja nastane minimalne 5 okamihov, ktore vas z tej zdanlivej letargie preberu snad ucinnejsie, ako keby vam pri uchu vybuchol granat... kralovstvo zverstiev je filmovy skvost od protinozcov, v ktorom sa dostanete do sveta klasickeho zlocineckeho zivota bez zbytocnych okazalosti, proste tvrda, drsna a cista pracicka jednej rodinky uzasnakov :) Diabolska mamicka, skorumpovany fizel, dobry fizel, par slabych clankov rodiny ako je J, do toho drsny vodca rodiny sam velky a nevypocitatelny Papez, no proste najdete tam vsetko, co si takyto film zasluzi. Pre mna absolutna spokojnost, nemam filmu co vytknut. Guy mal sice relativne malu rolu, v ktorej nemal velky priestor vyniknut, ale rozhodne potesil, hoci sa naozaj nestava casto, ze ho vo filme zatienia ini herci... stalo sa, ale asi to tak malo byt a mne to ale rozhodne nevadilo. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Film drží rekord v počtu nominací na ceny Australského filmového institutu. Celkem jich bylo osmnáct. (Othello)
  • Režisér David Michôd byl barvitou kriminální scénou města Melbourne fascinován po dlouhých 9 let, během kterých postupně scénář k filmu připravoval. Materiál pro film začal shromažďovat hned po svém přestěhování a zdrojem mu byly mimo jiné i místní noviny a černé kroniky. (darek kartac)
  • Scénárista a režisér David Michôd napsal roli Janine Cody přímo pro Jacki Weaver. (Othello)

Související novinky

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Reklama

Reklama