Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte ve městě, kde vládne zákon džungle!  V podsvětí Melbourne zuří tvrdý boj s nevypočitatelnou policií. Lupič a výtržník Pope Cody je v hledáčku mužů zákona, kteří by jej nejraději viděli mrtvého. Stojí za ním však jeho rodinný klan. Svou roli zde má pomsta za smrt matky a především závislost synovce ‚J‘, který se vrací domů a propadá osudové hře zločinu a drog. Sugestivní psychologický thriller debutujícího Australana Davida Michôda je fascinující studií rozkladu kriminálnické rodiny, strhávající s sebou do propasti celé své okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (165)

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to mladý chalan. Strčí si do huby topánku, ktorou šliapol do psieho hovna, ale zlomiť sa nechá ľahko.“ 40%, strašná nuda. Mám rád austrálsku kinematografiu a dokonca nesympatický Guy Pearce mi pripadal prvý raz v živote sympatický. Ale toto bol obyčajný, priemerný scenár, ktorý stále len niečo zaujímavé začal - a nedokončil. Mladý ústredný hrdina ma nenadchol, zaujímavé figúrky sú zastrelené hneď na začiatku, nezaujímavé vydržali do konca. Bolo to zbytočne dlhé a nebyť jedného monológu (o tom, ako to chodí v austrálskom buši), ani neviem, že je to z Austrálie. Dialógy nenápadité, herecké obsadenie nenápadné a dosť často sa dej spoliehalo na neospravedlniteľné náhody (náhodou nakupujem v rovnakých potravinách; získať adresu človeka v programe na ochranu svedkov je ľahšie, ako kúpiť malú čokoládovú zmrzlinu...). Nepáčilo sa mi ani prehnané tlačenie na realitu (vystriedanie „krstného otca“ za krstnú mamu, rozbiehajúcu krvavé kšefty spoza dymiacich hrncov, ehm). ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

je rozdiel medzi tým, ak je nejaký film "oldschoolový" a tým, keď je staromódny. animal kingdom je, bohužiaľ, len staromódny a hrozne nudný. austrálsku kinematografiu mám rád, pretože je nedefinovateľne iná v rámci anglosaskej filmovej tradície, akýkoľvek žáner, fungujúci v USA a Británii, vezmú a urobia ho tak nejako posunuto, inak - a to ma baví. ale tentoraz to nevyšlo až tak úplne. atmosférou mi to miestami pripomínalo donnieho brasca, ale príbeh a scenár boli prekvapivo neprekvapivé, neoriginálne a miestami naozaj až ústiace do klišé, o to viac potom bolelo, že ani spracovanie neprinieslo miestami naozaj prepotrebnú inovatínosť, sviežosť, svižnosť (nemyslené nutne v temporytmickom význame slova). a ani pomerne slušné a pozerateľné herecké obsadenie a niekde v pozadí stojaca myšlienka - síce na poli žánru nesvetoborná a neobjavná, no stále potentná a silná - o nutnosti pridať sa na jednu alebo druhú stranu, pričom ani jedna z ponúkaných strán nie je východiskom, až musí nevyhnutne nastúpiť "evolučný" krok - vytvorenie tretej strany (azda preto ten názov) - nezachraňujú túto australskú krimietudu od toho, aby bola nudná. ()

Reklama

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

Celý film čumel s otvorenou papuľou ako tela na nové vráta! Asi mu preplo z tej dynamickej muziky, ktorá sa tak unudene ťahala celým týmto skvostom! ( Kde takých retardov berú?!! ) Je dosť zrejmé, že mi niečo uniklo, ale ja naozaj nemienim rozdávať hviezdičky filmu, v ktorom sa takmer dve hodiny nič nedeje, je tam kopa nesympatických hercov a aj tí musia bozkávať mamku ( ešte k tomu na ústa ! ) , ktorá im je neustále v závese ako spotená košela! ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Celkom dobre nerozumiem tomu, v čom má byť AK peckou od klokanov. Možno tým, že je to debut a hlási sa k nezávislákom v závisláckom žánri na nezávisláckom fesťáku závislého od filmov a oslovil nezávislácku porotu závislú od peňazí. Ponúka však tisíckrát videné, brzda v hlavnej úlohe tu tiež už bola a Pearce si opäť dokázal, že byť jednookým kráľom v kráľovstve slepých nie je až také umenie. Že má režisér talent je fajn, no poznám pár žabožrútskych krimi, ktoré Animal Kingdom s prehľadom pošlú do ZOO. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že Melbourne bude mít atraktivní zločinecké podsvětí. David Michod to viděl a připravil pro diváky Království zvěrstev. Zajímavý příběh jedné rodiny zločinců na předměstí australské metropole a jejich souboj především s místní policií. Lepší než jsem zpočátku očekával. Především herecky tady máme první ligu, a také vybarvení jednotlivých charakterů a finální zakončení je žánrově velmi nadprůměrné. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Film drží rekord v počtu nominací na ceny Australského filmového institutu. Celkem jich bylo osmnáct. (Othello)
  • Cena: MFF Sundance 2010: Velká cena poroty. [LFŠ 2010] (Krouťák)
  • Režisér David Michôd byl barvitou kriminální scénou města Melbourne fascinován po dlouhých 9 let, během kterých postupně scénář k filmu připravoval. Materiál pro film začal shromažďovat hned po svém přestěhování a zdrojem mu byly mimo jiné i místní noviny a černé kroniky. (darek kartac)

Související novinky

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Reklama

Reklama