Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte ve městě, kde vládne zákon džungle!  V podsvětí Melbourne zuří tvrdý boj s nevypočitatelnou policií. Lupič a výtržník Pope Cody je v hledáčku mužů zákona, kteří by jej nejraději viděli mrtvého. Stojí za ním však jeho rodinný klan. Svou roli zde má pomsta za smrt matky a především závislost synovce ‚J‘, který se vrací domů a propadá osudové hře zločinu a drog. Sugestivní psychologický thriller debutujícího Australana Davida Michôda je fascinující studií rozkladu kriminálnické rodiny, strhávající s sebou do propasti celé své okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (165)

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

Celý film čumel s otvorenou papuľou ako tela na nové vráta! Asi mu preplo z tej dynamickej muziky, ktorá sa tak unudene ťahala celým týmto skvostom! ( Kde takých retardov berú?!! ) Je dosť zrejmé, že mi niečo uniklo, ale ja naozaj nemienim rozdávať hviezdičky filmu, v ktorom sa takmer dve hodiny nič nedeje, je tam kopa nesympatických hercov a aj tí musia bozkávať mamku ( ešte k tomu na ústa ! ) , ktorá im je neustále v závese ako spotená košela! ()

campix 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že Melbourne bude mít atraktivní zločinecké podsvětí. David Michod to viděl a připravil pro diváky Království zvěrstev. Zajímavý příběh jedné rodiny zločinců na předměstí australské metropole a jejich souboj především s místní policií. Lepší než jsem zpočátku očekával. Především herecky tady máme první ligu, a také vybarvení jednotlivých charakterů a finální zakončení je žánrově velmi nadprůměrné. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi je to tím, že jsem v poslední době viděl až moc podobně laděných kriminálních filmů, ale tenhle mě prostě nebavil. Herecké výkony jsou dobré, o tom žádná, ale k čemu mi to je, když se dívám na film, kde jsou postavy, které je snadné nesnášet, není na nich nic, co bych chtěl sledovat. A nakonec, ani příběh mě nedovedl strhnout. ()

filip.novak 

všechny recenze uživatele

Zatímco Scorsese přes ambivalentnost zobrazení násilí nutí diváka ke ztotožnění a Cronenberg nechává násilím ovlivňovat postavy a diváky (pro některé postavy se stává až sexuálním stimulantem; zkoumá působení násilí na lidi; nechává vykolejit diváky zvyklé na poeticky laděné násilí ve filmech), debutující Michôd vnímá násilí jako něco, co se v průběhu příběhu nečekaně objeví a ihned zmizí. Násilí se stává neměnným vyústěním okolnosti, které Michôd spolu s důsledky důsledně analyzuje. _________ Rodina Codyových je ve své vzájemné hřejivosti až mrtvolně chladivá, což se s přibývajícím časem stráveným v jejich společnosti stupňuje, tomu dopomáhá i účelně jednoduchá formální stránka a časté používání odcizovacích efektů. _________Všimněte si, jak kameraman Adam Arkapaw pracuje se záběry - jsou to vždy uzavřené útvary se začátkem, prostředkem a koncem. _________ Strhující, herecky přesné. Poklad australské kinematografie. (28.7.2010 - 36. LFŠ v Uherském Hradišti) ()

Kamkon 

všechny recenze uživatele

To nudné a zdlouhavé tempo s jaksi nepropracovanými dialogy a klukem, kterej chodí a spím půlku filmu v jednom triku a rty má má neurčitě pootevřené jako nulu (tento film Jamese Frenchevilla představuje úplně nejhloupěji, jak by mohl být herec představen, celkově jen stojí, sedí nebo leží, jen poslední kousek má něco do sebe) má možná něco do sebe, ale prakticky nic ho neoživuje (i ty lidi za mnou v kině tak nervozně poposedávali...). Ten první "akční" zvrat nečekáte-je to vteřina, ty další trochu ano a pak, Guy Pearce jen opakuje policejní věci a má ten svůj zajímavý výraz, mnohem profesionálnější než ostatním, čímž to trochu vyhrává. Podle popisu a Velkých Pochval Jacki Weaver se těšíte na vypočítavou mrchu, ale je to jen skvěle vypadající dáma na úrovni, která ani ne dvakrát vyprskne jed nebo povytáhne drápky, spíš je to ostřejší babi-Šmoulinka což na Globus ani Oscara skutečně není. Celkově chabý průměr, ale ta čtvrtá hvězda je za perfektně načasovanou, tajemnou a podmanivou hudbu, pár zajímavých deklamací, včetně ksichtů na tajném veřejném setkání v galerii a úvodní obraz lvů vystupujících z obrazu i plátna. Pro hloubavé a prociťující ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Film drží rekord v počtu nominací na ceny Australského filmového institutu. Celkem jich bylo osmnáct. (Othello)
  • Cena: MFF Sundance 2010: Velká cena poroty. [LFŠ 2010] (Krouťák)
  • Režisér David Michôd byl barvitou kriminální scénou města Melbourne fascinován po dlouhých 9 let, během kterých postupně scénář k filmu připravoval. Materiál pro film začal shromažďovat hned po svém přestěhování a zdrojem mu byly mimo jiné i místní noviny a černé kroniky. (darek kartac)

Související novinky

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Reklama

Reklama