Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte ve městě, kde vládne zákon džungle!  V podsvětí Melbourne zuří tvrdý boj s nevypočitatelnou policií. Lupič a výtržník Pope Cody je v hledáčku mužů zákona, kteří by jej nejraději viděli mrtvého. Stojí za ním však jeho rodinný klan. Svou roli zde má pomsta za smrt matky a především závislost synovce ‚J‘, který se vrací domů a propadá osudové hře zločinu a drog. Sugestivní psychologický thriller debutujícího Australana Davida Michôda je fascinující studií rozkladu kriminálnické rodiny, strhávající s sebou do propasti celé své okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (165)

verbal 

všechny recenze uživatele

Máte doma hada, co večer ne a ne usnout a po nocích předstírá, že vám uniká plyn? Pusťte mu tohle před spaním! První půlku možná tak tak vydrží, ale v té druhé vám garantuju, že bude s vyplazeným rozeklaným jazykem ležérně čnícím mezi jedovými zuby chrápat na celý obývák. Za tyto trampoty šestnáctiletého, nesympatického retarda, který má ve scénáři "tupě zírat, tvářit se jako debil a své dvě repliky pronést tak, aby se to nemuselo přetáčet" (prý minimalistické herectví) by se zajisté nestyděl ani milovaný uspávač hadů Terence Malick! Z obsahu je zřejmé, že holky z letní filmové školy opět nádherně upletly z hovna bič a nějaký úžasný teoretik, co ví víc, než sám autor, jim dokonale vsugeroval, co si mají myslet a mohou tak svorně táhnout za jeden provaz. Přirovnávat "hluboký psychologický rozbor" famílie muklů a smažek, u nichž se dá s úspěchem pochybovat, že nějakou psychiku vůbec mají, k antickému dramatu???!!! Tak copak to bude příště? Budeme hledat Šejxpíra v Herym Potratovi? Bože, jak já jsem slaboduchý! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po formální stránce ok. Problém ale je, že jsem z Animal Kingdom strašně cítil snahu být dobrou gangsterkou. Snad u každé věty, u každého pohledu, u každé scény jsem měl pocit, že tam jsou pouze proto, že se někdo rozhodl natočit univerzálně dobrý gangsterský film. Na mě z toho zkrátka čišil chladný kalkul a faleš. Autorská tvořivost nikde, snaha naplnit škatulky všude. Určitým způsobem to tedy samozřejmě funguje, ale mé sympatie to nemá. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4,2miliónaTržby USA $1,044,039Tržby Celosvetovo $7,194,000║ strašne a strašne pomalé tempo vyprávania a príbeh prázdnejší než by sa mohlo akokoľvek čakať, strata času /25%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Michôd .. Kapku velké sousto na debutanta, protože se často v tom pomalém vypravěčském tempu "ze života jedné zločinecké rodinky" dostavuje nuda a apatie. Zkrátka potřebuje vycválat, z pár rozstřelů krve a všemožného snímání pocitů postav se nedají dělat zázraky. Mne tím tedy neohromil. 50%. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

na prvy pohlad ohromne pomaly film, ktory sa vas snazi ucicikat, ale v priebehu celeho deja nastane minimalne 5 okamihov, ktore vas z tej zdanlivej letargie preberu snad ucinnejsie, ako keby vam pri uchu vybuchol granat... kralovstvo zverstiev je filmovy skvost od protinozcov, v ktorom sa dostanete do sveta klasickeho zlocineckeho zivota bez zbytocnych okazalosti, proste tvrda, drsna a cista pracicka jednej rodinky uzasnakov :) Diabolska mamicka, skorumpovany fizel, dobry fizel, par slabych clankov rodiny ako je J, do toho drsny vodca rodiny sam velky a nevypocitatelny Papez, no proste najdete tam vsetko, co si takyto film zasluzi. Pre mna absolutna spokojnost, nemam filmu co vytknut. Guy mal sice relativne malu rolu, v ktorej nemal velky priestor vyniknut, ale rozhodne potesil, hoci sa naozaj nestava casto, ze ho vo filme zatienia ini herci... stalo sa, ale asi to tak malo byt a mne to ale rozhodne nevadilo. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Australská pecka. Stylizovaně pomalý, tichý, klidný film, jehož plynutí má v sobě obsaženu až jakousi antickou osudovost a pod jehož povrchem to ale neuvěřitelně vře. Komorní celovečerní debut australského režiséra Davida Michôda je originál sám. Velmi osobitá je hned volba hlavní postavy, jehož rastrem je divákovi celý příběh prezentován, totiž pohled pasivního pozorovatele, který se sám exponovaných událostí neúčastní, který je ale událostem tak blízko, že ani pasivní rezistence nezabrání tomu, aby byl pomalu vtáhnut mezi ně. Pomalé nájezdy kamery, pozvolná dynamika, neviditelný střih. A dějové napětí. Samotné finále je tak osudové a nevyhnutelné, že mi asociovalo epilogy westernů nebo klasických dramat, ta hloubka byla až úděsná. Tohle čisté temné krimi rozrastrované novým úhlem pohledu říká, že nelze být neutrálním, nelze stát mimo události, které ovlivňují vše okolo...nelze odřezat své kořeny, popřít své geny, zamlžit svůj původ...vše se jako Deus ex machina nečekaně na scénu (života) znovu vrátí... Království zvěrstev je skutečná dramaticky neobyčejně rozklenutý filmový skvost, který se rozhodně nevidí každý den. Oproti obvyklé západní produkci jdou australští tvůrci delší, zato horší cestou, jak říká výstižně jeden bonmot...a opravdu se vyplatí filmaře po téhle cestě následovat... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to mladý chalan. Strčí si do huby topánku, ktorou šliapol do psieho hovna, ale zlomiť sa nechá ľahko.“ 40%, strašná nuda. Mám rád austrálsku kinematografiu a dokonca nesympatický Guy Pearce mi pripadal prvý raz v živote sympatický. Ale toto bol obyčajný, priemerný scenár, ktorý stále len niečo zaujímavé začal - a nedokončil. Mladý ústredný hrdina ma nenadchol, zaujímavé figúrky sú zastrelené hneď na začiatku, nezaujímavé vydržali do konca. Bolo to zbytočne dlhé a nebyť jedného monológu (o tom, ako to chodí v austrálskom buši), ani neviem, že je to z Austrálie. Dialógy nenápadité, herecké obsadenie nenápadné a dosť často sa dej spoliehalo na neospravedlniteľné náhody (náhodou nakupujem v rovnakých potravinách; získať adresu človeka v programe na ochranu svedkov je ľahšie, ako kúpiť malú čokoládovú zmrzlinu...). Nepáčilo sa mi ani prehnané tlačenie na realitu (vystriedanie „krstného otca“ za krstnú mamu, rozbiehajúcu krvavé kšefty spoza dymiacich hrncov, ehm). ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Objektivně dobrý, subjektivně bezpohlavní krimi-psychologická nuda s nulově zajímavým klukem v té hlavní roli. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Silný konec, ale ta cesta k němu je dost... no... tak... nějak... zdlouhavá. Navíc docela bez emocí, což je škoda. Taková realističtější verze The Town. Se vším, co k tomu patří. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pokus o velký kriminální příběh, potýkající se s nedostatkem zajímavé látky a občasným pocitem stání na místě. To nejsou bůh ví jak velké nedostatky, jen díky nim nejde o veledílo, či snad nějaký náběh na kriminální ságu ze světa Melbournského zločinu, ale "jen" o dobrou filmařinu. Pro mě téměř neznámé tváře propůjčily Království zěrstev punc autenticity, z davu vyčníval jen Guy Pearce, který však se svou rolí splynul jako vždy. Debutant David Michod tak dostál svým ambicím jen napůl, což mi v žádném případě nebránilo se do děje ponořit a nechat se "kochat" nepříjemnou atmosférou. Opakovanou projekci nezavrhuji, ale na podobný film musí být to správné rozpoložení. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Na to pomalé tempo jsme si nemohl zvyknout a proto hodnotím "pouze" třemi hvězdami. Avšak musím na druhou stranu říct, že Animal Kingdom je zajímavá, australská gansterka odehrávající se v rodinném drogovém klanu. Režisér, který si tento debut i napsal začíná záběry na sochy a kresby lvů. Dostáváme se tak do džungle práva a pořádku v příměstké části Melbourne. Mládě J Cody (James Frecheville) přijde o svou matku na předávkování heroinu (šokující scéna bez zájmu) a je tak hozen do jámy lvové, když se přěstěhuje k babičce a jejím třem synům. Ta je na své děti hrdá, i když páchají všichni zlo a navíc je každý povahově diferenciální, jako by byli z jiné krve. Relativní absence přestřelek a automobilových honiček pomáhá filmu budovat a udržovat náladu prohloubené hrůzy a proměnu hlavní postavy (a vlastně i všech ostatních). Až se z nás všech stanou zvěrstva. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: David Michôd | Hudba: Antony Partos | Produkcia: Liz Watts | Distribúcia: Madman Entertainment | Štúdio: Screen Australia, Porchlight Films, Film Victoria, Screen NSW, Fulcrum Media Finance, Showtime Australia | Rozpočet: 5 miliónov $ | Tržby: 6,019,846 $ || ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na snímek jsem se docela těšila, už jen proto, že v něm hraje Ben Mendelsohn, jehož jsem objevila tam kdesi "Za borovicovým hájem" a nějaký čas na to mi ukázal, kdo je ta pravá "Hvězda kriminálu." Joela Edgertona jsem si zase zalíbila ve Válečníkovi. Ale Animal Kingdom mě tak trochu zklamalo. Děj mi přišel jaksi nezáživný a poté, co hned ze začátku postavu Joela odprásknou, u mě zájem klesl ještě více. Nějak mě to nebavilo. Připadalo mi, že se tam všichni pořád jen válí a nic pořádného se vlastně neděje. Chybělo mi tam něco, co by příběh nějakým způsobem trochu (pořádně!:) rozhýbalo. Bylo to takové... statické:) A navíc mi přišlo, že se... to... hrozně... táhne... Potenciál Království zvěrstev rozhodně má, ale jaksi zabředl do monotónnosti a nezajímavosti. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prečo musí byť podmienkou, aby boli príbehy zo zločineckého prostredia plné násilných scén a akcie? Niekto sa sťažuje na až príliš pomalé plynutie deja, mne osobne však celý film ubehol ako voda. Aj vďaka tomu, že tá spočiatku mĺkva atmosféra postupne nenápadne gradovala a zároveň rástla aj intenzita akéhosi vkrádajúceho sa napätia, ktorého podstatu sa nie každému tvorcovi podarí zachytiť tak precízne ako tomuto debutujúcemu režisérovi. Ak divák nedokáže zachytiť tú geniálnu podstatu postupného rozorvatia jeho postoja k (dobrým a zlým) postavám, tak určite ocení priam vodováhou vybalansované herecké výkony a postavy plné odlišných charakterov podporené realistickými dialógmi. Samotné násilie a zločinecká kriminalita je len odrazovým mostíkom k príbehu ako celku, v ktorom na povrch vystupujú hlavne skryté emócie a záverečná veta dokonale vystihuje vypovedaciu hodnotu filmu. A ja hlavne odporúčam neprejavovať empatie k postavám samotným. 85%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rodina nadevše, klidně i přes mrtvoly. Pověst strhující australské kriminálky kombinované s rodinným dramatem se příliš nepotvrdila. Vizuál to má fajn, někteří herci jsou docela slušní. Scénář ale rozhodně nevtáhne. Navíc příliš nemusím tyhle životem se vláčející pasivní typy, protože hlavní postava, nesympatický, nemluvný a nic neřešící hošan, přesně takový je. Stejně bezpohlavní je tahle báchorka. Fandit nebudete ani policii, ani členům rodiny, ve které se to vyšinutými existencemi jen hemží. Navíc je to předvídatelné hadr, protože je jasné, že hlavní ňouma nakonec ukáže, že nějaké koule přeci jenom má. Těšil jsem se poměrně hodně, ale výsledkem je emocionálně prázdné a roztahané drama. Nic, po čem by měl milovník psychologických dramat s kriminálními prvky znovu sáhnout. PS: Nominace na Oscara pro Jacki Weaver je alespoň pro mě docela mimo mísu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Na první pohled nezáživná návštěva melbourneských ulic, protkaných neviditelnými vlákny drogových kartelů. Rodinka Codyových vezme dychtivého diváka na dlouhou projížďku světem odvrácené strany zákona... výtečná hudba a perfektní herci, to jsou vedle skvělé atmosféry asi největší klady. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení je trošku kruté, ale film se docela vleče, vygradovaných scén je pomálu, Guy Pearce nepředvádí nic oslnivého a hlavní hrdina je normální asociální trouba. Není vůbec žádný důvod abych se na film mrknul někdy znovu. Objektivně si myslím že film není špatný, ale pro mé potřeby by musel mít větší tah na bránu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ufff, to bylo mírně řečeno hodně pomalé. I když se děj vlekl, tak ve vzduchu viselo permanentní napětí. Film plný sviní. Najít kladnou postavu se zdálo celou dobu jako nadlidský výkon. Zákon berou do svých rukou všechny strany, a tak ,,J" zjišťuje, že vybrat si není vůbec jednoduché...až se stane něco, co ho přiměje konečně jednat. Závěr výborný. Nejvýše však hodnotím skvělý výkon Jacki Weaverové, plíživou kameru, co se umí ladně proplétat a tu a tam zastavit (scéna zatýkání, kdy si Weaverová v popředí máčí čaj, je mrazivá), a temnou hudbu, která nevěští nic dobrého... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

A to bolo čo? Akási krimi dráma s naturálnym vyznením, ktorej cieľom bolo zaoberať sa postupným rozpadom jednej zločineckej rodiny? Ak áno, tak sa na to malo ísť úplne, ale úplne inak, už od samotnej podlahy. Niečo tak vyprázdnené a pocitovo sterilné som už dávno nevidel. Jediné čo kvitujem je ukážka tupej ľudskej stádovitosti a akýsi pokus o vykreslenie kriminálneho bahna na strane zločincov ale aj policajtov a právnikov toho najhrubšieho zrna, no pripomínam, bol to len pokus. Inak sa tu len chodí, odnikiaľ niekam a pre niečo, pričom význam niektorých udalostí a jednania postáv mi akosi ušiel, skrátka jeden veľký chaos. O dôvodoch jednania jednej aj druhej strany radšej pomlčím. Jediné čo ma pri filme napadlo je otázka, či sa naozaj v Austrálii strieľajú zločinci ako králičia škodná, len tak bez opýtania, bez výstrahy, rutinne, trebárs aj pred obchoďákom a bez nejakých ďalších slov alebo vysvetlení. Navyše ten mladíček sa celý čas tváril ako keby ho bolelo brucho a do tváre mu napichali liter botoxu - jeden výraz, jedno mumlanie popod nos, jedna strnulá póza, no skrátka nič, čo by zaujalo, skôr naopak, dosť to rozčuľovalo. Slabý podpriemer. 35/100 ()

Související novinky

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Reklama

Reklama