Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte ve městě, kde vládne zákon džungle!  V podsvětí Melbourne zuří tvrdý boj s nevypočitatelnou policií. Lupič a výtržník Pope Cody je v hledáčku mužů zákona, kteří by jej nejraději viděli mrtvého. Stojí za ním však jeho rodinný klan. Svou roli zde má pomsta za smrt matky a především závislost synovce ‚J‘, který se vrací domů a propadá osudové hře zločinu a drog. Sugestivní psychologický thriller debutujícího Australana Davida Michôda je fascinující studií rozkladu kriminálnické rodiny, strhávající s sebou do propasti celé své okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (165)

moviefilm 

všechny recenze uživatele

Nie je to zlý film. Je veľmi solídne napísaný a tiež skvele zahratý. Trochu mi spôsobom napísania pripomína Krstného otca, ale to len tým, že je rodina, ktorá sa živí nelegálnou prácou a jej jednotliví členovia postupne (častokrát aj nečakane) zomierajú počas filmu. Najviac z obsadenia zaujala Jacki Weaver, o nej ešte budeme počuť. V globále ide o dobrý film, ale nie je z tých, na ktorý by ste si po troch mesiacoch spomenuli. A možno si naňho nespomeniete ani po troch týždňoch... ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Poklidný příběh o pádu jedné zločinecké rodinky... Civilní drama od protinožců, které nasvěcuje život na hraně v bledých konturách, v poklidu si plyne a kolébá diváka až do chvíle, kdy něco (někomu) osudově rupne v bedně a kontury ztmavnou... Už dlouho jsem Guye Pearce neviděl v normální roli a můžu vám říct, že jsem se rád rozpomněl na fakt, že tento rodilý Brit umí vlastně hrát (když se mu chce a vybere si dobrý film). 80% ()

Reklama

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

Celý film čumel s otvorenou papuľou ako tela na nové vráta! Asi mu preplo z tej dynamickej muziky, ktorá sa tak unudene ťahala celým týmto skvostom! ( Kde takých retardov berú?!! ) Je dosť zrejmé, že mi niečo uniklo, ale ja naozaj nemienim rozdávať hviezdičky filmu, v ktorom sa takmer dve hodiny nič nedeje, je tam kopa nesympatických hercov a aj tí musia bozkávať mamku ( ešte k tomu na ústa ! ) , ktorá im je neustále v závese ako spotená košela! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

A to bolo čo? Akási krimi dráma s naturálnym vyznením, ktorej cieľom bolo zaoberať sa postupným rozpadom jednej zločineckej rodiny? Ak áno, tak sa na to malo ísť úplne, ale úplne inak, už od samotnej podlahy. Niečo tak vyprázdnené a pocitovo sterilné som už dávno nevidel. Jediné čo kvitujem je ukážka tupej ľudskej stádovitosti a akýsi pokus o vykreslenie kriminálneho bahna na strane zločincov ale aj policajtov a právnikov toho najhrubšieho zrna, no pripomínam, bol to len pokus. Inak sa tu len chodí, odnikiaľ niekam a pre niečo, pričom význam niektorých udalostí a jednania postáv mi akosi ušiel, skrátka jeden veľký chaos. O dôvodoch jednania jednej aj druhej strany radšej pomlčím. Jediné čo ma pri filme napadlo je otázka, či sa naozaj v Austrálii strieľajú zločinci ako králičia škodná, len tak bez opýtania, bez výstrahy, rutinne, trebárs aj pred obchoďákom a bez nejakých ďalších slov alebo vysvetlení. Navyše ten mladíček sa celý čas tváril ako keby ho bolelo brucho a do tváre mu napichali liter botoxu - jeden výraz, jedno mumlanie popod nos, jedna strnulá póza, no skrátka nič, čo by zaujalo, skôr naopak, dosť to rozčuľovalo. Slabý podpriemer. 35/100 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení je trošku kruté, ale film se docela vleče, vygradovaných scén je pomálu, Guy Pearce nepředvádí nic oslnivého a hlavní hrdina je normální asociální trouba. Není vůbec žádný důvod abych se na film mrknul někdy znovu. Objektivně si myslím že film není špatný, ale pro mé potřeby by musel mít větší tah na bránu. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Režisér David Michôd byl barvitou kriminální scénou města Melbourne fascinován po dlouhých 9 let, během kterých postupně scénář k filmu připravoval. Materiál pro film začal shromažďovat hned po svém přestěhování a zdrojem mu byly mimo jiné i místní noviny a černé kroniky. (darek kartac)
  • Cena: MFF Sundance 2010: Velká cena poroty. [LFŠ 2010] (Krouťák)
  • Scénárista a režisér David Michôd napsal roli Janine Cody přímo pro Jacki Weaver. (Othello)

Související novinky

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Reklama

Reklama