Reklama

Reklama

Blue Valentine: Milostný příběh

  • Česko Blue Valentine (více)
Trailer 1

Příběh nalezené a ztracené lásky, jež se odehrála v minulosti a přetrvala do přítomnosti. Tento upřímný a dojemný portrét sleduje manžele Deana (Ryan Gosling) a Cindy (Michelle Williams), kteří tráví noc v odloučení od své dcery, aby se pokusili zachránit svůj upadající vztah. Srovnání hravých scén jejich romantických začátků před šesti lety a lámání srdcí, jenž přichází s doznívající láskou a planými přísliby vás jistě nenechá chladnými. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (400)

Ant 

všechny recenze uživatele

Tenhle film to má těžké. Musí se totiž spolehnout prakticky jen na hlavní herecké duo, ti by ve spravedlivém světě za svůj výkon dostali Oscara, protože sám příběh divákovi nabídne citlivě vystavěné drama, ale žádné velké dějové zvraty. Pocity odcizení a deziluze z vyčpělého vztahu jsou znázorněny maximálně přesvědčivě díky kontrastu mezi počátečním zamilováním a konečnou ztrátou iluzí. Už dlouho tu nebylo tak syrové vztahové drama, po kterém by vám zůstala na jazyku taková pachuť. Nic, co bych doporučila budoucím novomanželům. Po 2. zhlédnutí zvyšuju na 5*, ta realističnost mi nahání husí kůži. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nuda. Chápu, že se najdou tací, kterým tento inovativní, indie styl aneb bez varování skáču z přítomnosti do minulosti a všechny scény působí, jako by dokumentarista zapnul kameru, natočil běžný den průměrného páru z ulice a výsledek následně nijak nesestříhal, bude sedět. Chápu, že takoví lidé žijí, ale já mezi ně nepatřím a nebudu na ČSFD předstírat, jak jsem z Blue Valentine přišla domů okouzlená, když jsem ve skutečnosti první půl hodinu přemýšlela, proč děj nedává smysl (obsah jsem nečetla, tak jsem o více časových rovinách neměla ani ponětí), následně jsem počítala dlaždičky a světýlka na stropě kina a v závěru jsem se dokonce vykašlala na další film, na který už jsem měla lístek, protože mi došlo, že další filmové zklamání už bych za jeden den neunesla. To, že ten film má asi dvě zajímavé scény a že je hezké, když se člověk v druhé polovině filmu dozví, co ovlivňuje hrdinovo chování v úvodu, prostě nijak nevyváží to, že to je nuda. Možná je to umění, možná to hlavní herecká dvojice zahrála výborně, možná to posbírá všechny ceny kritiků... Možná jsem Blue Valentine prostě nepochopila. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1miliónTržby USA $9,737,892Tržby Celosvetovo $14,913,000Tržby za predaj DVD v USA $2,896,100 //počet predaných kusov 182,957║ rozporuplné, necelistvé, nekompaktné, niekoľko pekných zaujímavých scén, hlavne ked príde na počiatočné zoznamovanie, ale zas tie ako že dramatickejšie tam vôbec nefungujú /40%/ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Z Cianfrance bude specialista na filmy "ze života", podobně jako to má formálně odvážnější Innaritu, ten je ale ještě navíc líznutý tou jižanskou horkokrevností. Blue Valentine je melancholičtější, méně robustní a romantičtější, než Place Beyond Pines, rovněž mnohem více zkratkovitý. Dějová narace je ovšem jako ze sna a herecké výkony dvou hlavních jsou top of top - ta chemie v silných scénách je impozantní, stejně jako roztřesená minimalistická kamera. Čím víc scén z filmu si spojíte se svým životem, tím víc hvězdiček ve finále dáte. Ať už je forma nebo scénář takový, či makový. Tohle je čistá pocitovka. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Pokud máte nejradši filmy, kde toho musí co nejvíce vybuchnout, kde je stále nějaká akce, tak tomuto filmu se vyhněte obloukem, protože ty dvě hodiny se vám budou zdát jako hodin pět. Pokud však máte rádi malé filmy, které jsou především doopravdy REALISTICKÉ, tento film nesmíte vynechat. Blue Valentine je totiž vážně jako vystřižený ze života, až mrazivě pravdivý. Během filmu jsem se hned několikrát zarazila a cítila se, jakoby mi někdo vlezl do hlavy. Svůj podíl na tom mají herecké výkony, Michelle Williams i Ryan Gosling odvádí skvělou práci. Jejich výkony jsou naprosto přirozené, věřila jsem jim naprosto všechno. Přirozeně vůbec působí celý film, na nic netlačí, jde si svým pomalým tempem a zavede vás do života dvou běžných lidí, které denně potkáváte na ulici, jsem si jistá, že se tady řada z vás uvidí. Uvažovala jsem, že dám 5*, zatím však musím dát 4*, je ale dost pravděpodobné, že jakmile se mi film více uloží v hlavně, tu jednu * ještě přidám. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (33)

  • Tetování na Deanově rameně je z knihy The Giving Tree spisovatele Shela Silversteina, která pojednává o odevzdání a oběti všeho ve prospěch druhého. (HellFire)
  • Jako první se natočily scény z minulosti, kdy se Dean a Cindy sbližují, a to za tři týdny. (HellFire)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama