Reklama

Reklama

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic

  • USA Hansel & Gretel: Witch Hunters (více)
Trailer 2

VOD (1)

Malého Jeníčka a Mařenku zavedl jejich otec do hlubokého lesa a tam je nechal osudu. Jeníček s Mařenkou našli perníkovou chaloupku, ve které byla ježibaba a ta je chtěla vykrmit a sníst. Když chtěla hodit Jeníčka do pece, děti ji přemohly a upekly v peci. Od té doby loví čarodějnice... Jeníček a Mařenka už jsou dospělí a putují po světě. V jednom městě chce šerif Berringer upálit ženu jménem Mina, kterou obvinil z čarodějnictví. Jeníček s Mařenkou ji ale na poslední chvíli zachrání, protože poznají, že to není ježibaba. Poté se vydají na lov čarodějnice v blízkém lese. Čarodějnici sice chytí a zabijí, ale jejich hlavním úkolem od starosty je najít unesené děti – a ty zatím nenašli. Mezitím se parta lovců snaží chytit čarodějnici, která děti unesla. Čarodějnice Muriel ale všechny zabije. V hospodě se Jeníček a Mařenka seznámí s Benem, který se o čarodějnice také zajímá. Do toho přiběhne jeden z lovců, který všem řekne, že čarodějka zabila jeho kamarády, a sám pak vybuchne. Jeníček s Mařenkou se vydají lovit čarodějnici do lesa... Nalákají ji na volání dítěte o pomoc. Jeníček s Mařenkou čarodějnici, což je Murielina pomocnice, chytí a zjistí, že čarodějnice potřebují ke svému rituálu získat dvanáct dětí. Nyní jich mají jedenáct a jdou si do města pro poslední... (TV Prima)

(více)

Videa (32)

Trailer 2

Recenze (1 690)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Tommy Wirkola | Hudba: Atli Orvarsson | Produkcia: Will Ferrellm Adan McKay, Kevin Messick, Beau Flynn | Distribúcia: Paramount Pictures, MGM | Štúdio: MTV Films, Gary Sanchez | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 225,703,475 $ || Vrámci Fantasy Horor v B kategórií neskutočne funkčné. Vlatne by sa dalo povedať, že od momentu, keď si človek zvykne na gýčovitú perníkovú chalúpku a kostými, tak je to pútavá jazda od začiatku do konca. Dopomáha tomu kontrolovaná metráž a výborná réžia: bitky a strelba ešte nikdy neboli tak "realistické" - vrámci žánru a kategórie. Ešte raz by som to ale asi nedal, takže nie 4, ale veľmi silné 3. 70% | Blu-Ray 3D, THX, HU DTS | ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Brutálně zábavná, krvavá komedie / pohádka. Hlavní duo tam furt hláškuje a zabíjí čarodějnice arzenálem za kterej by se nestyděl ani Blade. Dávaj jim dělový rány do ksichtu boxerem a prostě je likvidujou nejrozmanitějšími, pokud možno krvavými způsoby. Neustále se něco deje. Jeníčka balí sexy čarodějka dobračka a k všudypřítomným bitkám hraje rocková hudba. Něco takhle bezva tu nebylo od Příběhu Rytíře. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Když sem byl malej, tak mě jedna čarodějnice předávkovala perníkem..." A je to jízda jak na perníku...Čekal jsem drsnou akci, ale takovýhle masakr opravdu ne. Naši mladí lovci vykydlí celé zástupy čarodějnic! Nelétají jen hlavy, ruce a nohy, ale občas vybuchne celé tělo. Galony krve stříkají až na diváky, stejně jako kameny a třísky létají až na druhý konec sálu. Akční scény připomenou nejbrutálnější wuxia filmy, akorát zde se létá na košťatech, lanech, řetězech...někdy postačí obyčejná haluz. Arzenál zbraní připomene všechny pecky od Ramba, přes Predátora, Robocopa až po všechny drsnější akční filmy z posledních let. Logiku nehledejte, je to zábavný lov uprostřed nádherné přírody. Výborná kamera, hudba, masky, triky...ovšem za hnusné 3D musím hvězdu strhnout. Bože, když už se filmy vrátí ke špičkovému 2D, nebo někdo vynalezne opravdu bezchybné 3D... Přístupnost 12 je hodně diskutabilní. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Alergici a diabetici pozor, komentář může obsahovat stopové množství spoilerů! Mám jeden velký problém ... vstřebat brutalitu páchanou na dětech a brutalitu páchanou dětmi. Zastávám radikální názor, že v takových rolích děti nemají co dělat a tím u mě film okamžitě padá dolů. Mimo to Jeníček na inzulínu? Když jsem viděla, jakou koňskou dávku si intramuskulárně do sebe vždycky vrazil, tak jsem si mohla hlavu ukroutit se slovy "no to si dělají prdel"?! Záchvat smíchu mě rozkuckal pokaždé, když mu zapípaly hodinky a on okamžitě zvadnul, ale sotva si šlehnul, tak byl hned jako rybička ... oh dios! Příběh jsem vnímala jako slabý, i když honitba za čarodějnicemi byla pokaždé působivá. Jako další pozitivum jsem brala jistou nadsázku, s jakou se s nimi vrhali do boje a jaký arzenál zbraní přitom použili. Dokonce mně asi dvakrát i hororově secvakly půlky a nepublikovatelně jsem zaklela, jenomže těch pár světlých okamžiků nedokázalo zachránit celkový dojem. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem si tak neužil film, ve které někomu co chvíli udělali z hlavy krvavou kaši. Nikdy by mě nenapadlo, že by někdo mohl udělat z Jeníčka a Mařenky vrahy čarodějnic s takovým elánem, ale musím uznat, že motiv k tomu fakt měli. Tommy odvedl skvělou práci, ale nejvíce mě překvapil Atli Örvarsson. Od něj jsem popravdě nic nečekal, avšak jsem rád, že jsem se zmýlil v úsudku. Hudba byla totiž naprosto famózní. Další plus bych viděl ve výběru herců, a tak jen mohu doufat, že nám Gemma s Jeremym vydrží, a budou dál kosit čarodějnice hlava nehlava. Po dalších zhlédnutích to má i své neduhy, ale pořád se jedná o solidní nadprůměr. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (34)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Film nebol premietaný kritikom. (Crybaby)

Související novinky

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

09.08.2015

Dva roky stará fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic, v níž se slavní sourozenci stali akčními hrdiny, vydělala 226 milionů dolarů. Vzhledem k padesátimilionovému rozpočtu jí tak bylo rychle… (více)

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

22.09.2014

Loňská akční fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic vydělala 226 milionů dolarů. To je při padesátimilionovém rozpočtu jasná komerční výhra, kterou by studio Paramount chtělo přetavit do druhého… (více)

Dwayne Johnson: Lovec démonů

Dwayne Johnson: Lovec démonů

02.09.2013

Hon na všelijaké ošklivé potvory a ježibaby je pořád v kurzu. Jeníčkovi a Mařence to šlo pěkně od ruky, Vin Diesel se čarodějnicím podívá na zoubek v akčním hororu The Last Witch Hunter a teď touží… (více)

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

09.06.2013

Rozpočet 50 milionů, celosvětové tržby 226 milionů. Snadná matematika, i když vezmeme v úvahu, že téměř polovina utržených peněz zůstává kinařům. O možné trilogii se mluvilo už před premiérou, a teď… (více)

Reklama

Reklama