Reklama

Reklama

Soukromý detektiv Tony Rome v podání Franka Sinatry vyráží opět do akce ve volném pokračování s názvem Žena v betonu podle stejnojmenné detektivní novely Marvina Alberta. Charismatický detektiv se tentokrát zaplete do vyšetřování vraždy krásné blondýnky bez identity, kterou objevil na mořském dně s nohama zalitýma v betonu při potápění v místech, kde by se údajně měly nacházet vraky španělských galeon se zlatým pokladem. Následná pitva odhalí, že záhadnou krásku zavraždil někdo už dávno předtím nožem s dlouhou úzkou čepelí, která pronikla do jejího srdce. Tony vzápětí přijímá jinou pochybnou zakázku a dostává za úkol vypátrat pohřešovanou dívku Sandru Lomaxovou. Pátrání po špinavých klubech a černých hernách ho přivádí na stopu krásné a svůdné Kit Forrestové (Raquel Welchová), na jejímž večírku strávila Sandra celou minulou noc. Zdánlivě nesouvisející případy se začínají nebezpečně proplétat. Tony Rome hledá odpovědi a znovu se ocitá ve špinavé smrtící hře, v níž rychle přibývá dalších obětí. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

andrii 

všechny recenze uživatele

Nalehko, vystavená na o(b)div korálů, planktonu. Těžko ji dostat na udici, ze dna. Slečna Vodičková, mokrá Evička bez trička, aneb další džob pro našeho modroočka, s proklatě suchým humorem, který vytáhne z rákosí. Pokárá, kdo kosí, zanechává za sebou mokvající, dlouhé řasy... Borůvkový baryton z hausbótu zabere i na ni, krásku z bazénu, miss bikini. Rybář div z charakterových bažin. Tleskají mu vlny. Zažene ji do podpalubí. Zlehka. Na velké divy. Užene ji na bermudy. Unese, notabene na Bermudy. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Obstojná detektivní klasika s hláškujícím pohodářem Tony Romem Franka Sinatry, kterému role padne jak ušitá, s nezbytnou kráskou po svém boku (tentokrát v podání mladé Raquel Welchové). Hned při své prvním výstupu u bazénu potěší Raquel oko každého zdravého muže, aby následně strhávala pozornost (v negativním smyslu) obludně vystupňovanými účesy. 65% ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Můžeme se jen dohadovat, proč originální název Lady in cement dostal počeštění na Ženu v moři, asi se tento stavební materiál zdál distribuci příliš vulgární. Každopádně považuji za pozitivní, že u tohoto pokračování filmu Tony Rome jsem se nenudil tolik jako u jedničky. Sinatrovi role stárnoucího detektiva s dobrými kontakty ale i spoustou zapřísáhlých nepřátel seděla, filmový scénář je však poněkud mdlý a připomíná nekonečné seriály typu Jake a tlusťoch či nedej bože To je vražda, napsala, respektive prostředím také Tropical heat. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Start roku 1968 a příjemná krimi komedie. Frank Sinatra hraje cynického, hláškujícího detektiva, který na dně oceánu objeví dívku s betonovými galošemi a začíná pátrat kdo ji zabil. Celé je to sice béčkové a vypadá to jak natažený díl televizního seriálu, ale zároveň je to pohodovka. Spousta hlášek, občas nějaká ta rána pěstí, najde se i krátká přestřelka a honička. Případ samotný je docela zamotaný plný grázlů, ranařů a pěkných holek, hrdina je nakrátko i obviněný z vraždy. Napětí je nulové, ale dobře jsem se bavil a ani chvíli nenudil. Mezi 3-4*, ale ty 4 si schovám na větší pecky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek je velkolepý - nález mrtvého těla je velmi originální, hlášky střídají jedna druhou, má to marlowovský nádech, Sinatra hraje svého suchého poldu skvěle... ale tak nějak od návštěvy Kit v podání Raquel Welch (která tedy se nepředvedla ani herecky, ani sexy mi moc nepřipadala) se to tak nějak drolí, hlášek ubude, nelogičnosti se naopak vrší, a nakonec to vlastně nedává smysl celé to házení viny na někoho, když prostě stačilo provést třeba nějakou jako sebevraždu podobně promyšlenou, a ne přepadení za bílého dne. Navíc mě dost štvalo, že to hodně kopíruje právě jednu marlowovku, Sbohem buď, lásko má. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama