Paa

Indie, 2009, 133 min

R. Balki

Rozpočet INR 150miliónovTržby USA $199,228Tržby Celosvetovo $9,791,282(18.1.2010)

Ve chvíli, kde jsem poprvé uviděl teaser, který Amitabhovým vzhledem, nazelenalým filtrem a záběrem na hodinový strojek přímo křičel "Indové natáčí remake Benjamina Buttona", bych určitě nevěřil, že hotový film nakonec ohodnotím čtyřmi hvězdičkami. Ale co naplat, s Buttonem to naštěstí nemá společného vůbec nic a i přes výhrady k natahovacímu ději jsem se bavil dobře. Zvlášť když se začal v druhém plánu glosovat aktuální politický problém (likvidace slumů) a politik Amol si do proslovu k občanům vypůjčil citát ze Spider-mana :-) Pozornějšímu oku jistě neunikne, že filmaři asi nebyli zrovna při penězích a Paa má docela chudou výpravu.... Ale od toho úspěšně odvádí pozornost nádherná Vidya a její rajcovní cop :-) A samozřejmě taky hudba protřelého veterána Ilayaraji. 70%(11.1.2010)

• Gaja Gamini

Na všechen ten nadšený humbuk a ceny nic moc. Herecké výkony jsou solidní, ale nikterak úchvatné, Jaya Bachchan v úvodních titulkách mne vyděsila, a mělo se to jmenovat Maa, protože jestli něco, je to film o tom, že mateřská láska prostě nemá hranice.(3.5.2012)