Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidnou hladinu života menšího okresního města, které „je dostatečně malé na to, aby se všichni jeho obyvatelé navzájem znali, ale ne zas tak malé, aby o sobě všechno věděli“, jednoho dne rozbouří hrůzný nález. V ordinaci vážené zubní lékařky je objevena mrtvola neméně vážené místní podnikatelky. Vyšetřováním její vraždy je pověřena dvojice kriminalistů Jaroslav Falta (V. Dlouhý ve své poslední televizní roli) a Petr Brouček (M. Dlouhý). Na nich je, aby složitý případ, do kterého je zapletena řada místních známých osobností a který se celý „točí“ kolem luxusního pánského podniku, vyřešili. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (112)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhá nemastná neslaná detektivka s nezajímavým příběhem. Opravdu nechápu, proč si zajímavý režisér Jiří Svoboda vybral tak mdlý scénář se všemi možnými trapnými dějovými i technickými klišé ze zahraničních krimi seriálů, nemluvě o naprosto neopodstatněném předělu obrazovky. Motivaci žádné z postav jsem nechápal, lidi prostě vedou nezajímavý dialog a pak najednou zvrat a postava se vzteká/je zaujatá/vraždí/pere se/mlátí manželku/chystá se k sebevraždě/bojuje o bar - i prskavka vydává víc žáru než tenhle scénář. Herci neurazí (i když Topfer nějak svojí roli moc neprožívá) ani nepotěší - což je v případě jedné z posledních TV rolí Vladimíra Dlouhého škoda, zasloužil by si lepší roli nebo film v médiu, které bylo jeho kariéře dosti přející. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Myslím, že krimi snímek "Domina" patří k těm několika málo podařenějším výtvorům, které nám ČT1 o nedělních večerech nabízí (těch depresivních, stále připomínajících politiku a dobu bolševika bylo už dost, čété jedničko!!). Dobré obsazení i kamera zaručují divákovi slušnou podívanou znásobenou záběry současně ve dvou i více oknech na ploše obrazovky. Děj ani obraz není rušen zbytečnými akčními obrazovými i "uřvanými" vsuvkami, divák může sledovat děj bez zvukových a obrazových šoků. Pokud bych chtěl tedy srovnávat s něčím podobným, např. seriálem "Kriminálka Anděl" z jisté komerční TV, pak napíši, že z hlediska způsobu obrazového a zvukového zpracování seriál "Kriminálka Anděl" značně pokulhává. U krimi Domina je jedna zajímavost, kdy v jednom okně ještě děj dobíhá a v jiném již pokračuje nebo se v něm odvíjí děj minulý, svázaný s dějem z okna prvního. Velmi, velmi zajímavé, udržující pozornost diváka stále "ready". Scénář bych si dovolil ovšem místy pokárat za okamžiky, kdy dovolil oběma hlavním postavám vyšetřovatelů chovat se při vyšetřování jistým způsobem vyloženě neprofesionálně. Mám na mysli fyzická napadání vyšetřovaných. Takto se jistě na veřejnosti a před svědky žádný vyšetřovatel nechová. Tyto scény mi tedy připadaly trapné a nevhodné. Zde tedy byla akčnost ve scénáři nežádoucí. Tento snímek byl v neděli 27.6.2010 ve 20.00 mimořádně zařazen na ČT1 při smutné příležitosti úmrtí Vladimíra Dlouhého, představitele jedné z hlavních rolí. Tato filmová role, jak jistě všichni ti, jež filmová tvorba zajímá, byla jeho poslední. Samozřejmě mimo divadelní prkna. Herecké výkony Vladimíra Dlouhého považuji za vyzrálé a vybroušené. Přesvědčil mě o tom i v tomto TV snímku, který je bezesporu velmi slušným zakončením jeho herecké dráhy a bohužel i života. Čest jeho památce. ()

Reklama

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že zase hodně povedená kriminálka. A to je moc dobře. Bratři Vladimír a Michal jsou jako vždy perfektní a námět krimi příběhu je hodně zajímavý a neotřelý. Film mě vtáhnul do sebe a vyplivnul mě až po závěrečných titulkách. Uvěřitelná a civilní detektivka, které bych vytknul jen jedno - rozdělování obrazu na několik částí s různým dějem. Bylo nefunkční, nesmyslné a hlavně rušilo. Jinak by to bylo za plný počet. Škoda. Ale jinak smekám.... ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Nemastný, neslaný film, který mě nezaujal ani jako (ne)napínavá detektivka, ani jako hřiště, kde bratři Dlouzí nahánějí na svou stranu porotu v nekonečném souboji o to, který z nich má podmanivější hlas. Obrazové vychytávky by se hodily do povrchněji a "akčněji" vyprávěného příběhu. Vzhledem k tomu, že Domina se snažila vyprávět spíš komorně s důrazem na vnitřek postav, tak se mi tam to rozstříhání nehodilo. Druhou věcí je zase to, že ačkoliv, jak jsem řekla, se film do proudu povrchních vyplachovaček neřadí, tak na mě nakonec působila právě tím dojmem - postavy mi sympatické nebyly, zápletka nic moc, herecké výkony přinejlepším "televizní". S tak charismatickou dvojkou představitelů bych čekala mnohem, mnohem víc. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná konfrontace absolutních pětihvězdičkových hodnocení vyvážených kategorickými odpady dávno před ukončením televizní inscenace. Pravda bude někde uprostřed, aspoň se ty extrémy vyrušily. Na poměry současné české televizní detektivky je to ucházející, čímž mám na mysli především herecké výkony u hlavních rolí a režii, ovšem se scénářem už tradičně problém mám. Příliš mnoho náhod v propletenci vztahů ( zvlášť autonehoda s matkou kriminalisty jako obětí byla násilně naroubovaná ), přepjatost v chování policistů, která vrcholí opakovaným napadením podezřelého. A opět ty náhody, kde asistuje televizní kamera u úderu pěstí kriminalisty. Přes tyto výtky jde o důstojné rozloučení Vladimíra Dlouhého s televizní obrazovkou. Celkový dojem: 50 %. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Filmovalo se v Brně a ve Znojmě. (M.B)
  • Když policie provádí rekonstrukci u baru Lilie, přijíždí na místo televizní štáb. Policajt sice štáb z místa vykáže, ale štáb si tam stejně dělá, co chce, točí záběry přesto, že by tam od zátarasu nemohlo být vidět. A také „strážící“ policajt nic nedělal, což ve skutečnosti by takhle se chovající štáb nenechal na místě... (pjotri)

Reklama

Reklama