Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jihočeském městečku žijí v malé vilce sestry Fany a Andělka. Všichni je považují za poněkud bláznivé, ale mají pro jejich svérázné nápady shovívavé pochopení. Toho dne, kdy přijíždí na nečekanou návštěvu jejich neteř Hermínka, aby jim představila svého snoubence, číšníka Michala, se však Fany stane očitou svědkyní loupežného přepadení místní spořitelny. Shodou okolností a nešťastných náhod však považuje za pachatele chudáka Michala. Situaci ještě zhorší rozhodnutí obou tet zahájit vlastní vyšetřování s cílem pomoci dopadnout pachatele. Sice kapitánu Jedličkovi občas pomohou, ale každá pomoc se nejprve musí prodrat jejich roztržitostí a svéráznými názory. Vyděšená Hermínka, která sleduje, jak tety neomylně vedou vyšetřovatele na Michalovu stopu, vyplašeného přítele raději "uklidí" zpět do Budějovic. I když se situace vyjasní a Michal je přijat jako snoubenec, tety se nevzdávají lákavé myšlenky, že by přece jen mohl být lupičem ze spořitelny. Zejména když se ukáže, že nerudný soused Tomeček, další vyhlédnutý pachatel, není ten pravý. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

Matty 

všechny recenze uživatele

Zjevení. Normalizační komedie, která někam směřuje, není nudně nasnímána (kamerou hýbal Miroslav Ondříček), agresivně nám nepodsouvá, jak fajnově se v reálném socialismu žilo (na konci se sice všechno vrátí k naprosté harmonii, ale z hrdiny je magor) a své občasné výlety k muzikálu nebo černé komedii dokáže obhájit převažujícím střeleným tónem. Teprve v poslední třetině film vyjevuje pár výraznějších nedostatků. Tempo vinou nadbytku slov slábne, Hrzánovo chování pozbývá posledních znaků lidskosti, vychází najevo, jak zbytečnou postavu hraje Janžurová a kriminální podzápletka je vyřešena příliš zbrkle. Tety jsou ovšem, po vzoru jejich vrstevnic z Jezinek a Bezinek nebo Pěti lupičů a staré dámy, neodolatelně nesnesitelné od začátku do konce. 70% Zajímavý komentář: Marthos ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nataša Gollová si zde vystřihla roli jako z dob své největší slávy - budiž jí to přáno. Můžeme jen litovat, že to nebylo častěji :-( ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film sice neni nic extra, ale ja ho mam zkratka rad. Pribeh je takova krimi komedie, ale tady se to povedlo vcelku dobre skloubit, takze ty komicky sceny nerusi. Navic tu jsou dve vlezly baby, z nichz jednu hraje tady uz pekne stara Gollova a hlavne tu je Hrzan, kterej celej film svou energii tahne dopredu a pisnickama ho slusne ozivuje. Ale tvurci nezanedbali ani tu krimi linku, takze je vcelku dobre propracovana a diky zmatkujicim tetkam se to i krapet zamota. Pohodovej film. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Nechápu nízké hodnocení tady. DRAHÉ TETY A JÁ je jeden z nejlepších českých filmů vůbec a možná nejlepší česká komedie co jsem kdy viděl. Jiří Hrzán je úžasný, jestli byl někdo tak dokonale vtipný a sympatický, tak mi ho prosim vás ukažte. O Nataše Gollové a Evě Svobodové nemluvě. 100% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sláva, nazdar výletu, usměju se na tetu, teta tam, teta tu, tetám hlavu popletu." Já tedy nejsem fandou filmů, ve kterých herci bez zjevného důvodu přecházejí do zpěvu, ale Hermínčin snoubenec Michal to je jiná. S ním už jsem si ty jeho kraviny několikrát zanotoval a hned mi bylo líp. A i když obvykle nesnáším vyšetřující důchodkyně, tak popletené Fany s Andělkou to zamotaly naprosto skvěle ("Ale pane kapitáne, my máme ještě jednoho pachatele doma v kůlničce.") ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Možná jsem se tolik nenasmál, ale ten zpívají blázen mě bavil celou dobu. Příběh je sice banální, ale zajímavě se zamotává. Dvě pomatené a uječené babky jsou sice chvílemi otravné, ale naštěstí je vyvažuje svým hereckým koncertem Jiří Hrzán. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Neupírám Zdeňku Podskalskému jisté vrcholy, ale kupříkladu toto a Revue na zakázku byly jeho kalným dnem. A schválně, kdo si vybavíte Evu Svobodovou za mlada? Aha. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Film se natáčel ve Vlachově Březí, kam jsem jezdil jako kluk. Pochválen buď Zdeněk Podskalský za to, že jako jeden z mála režisérů ve svých filmech nezapomněl na Jižní Čechy. Tahle komedie je sice trochu průměrnější, ale i přes určité výtky (vždycky mě trochu štvaly ty Hrzánovy písničkové parodie, chvílemi jsou postavy až příliš praštěné) ji mám rád. 65%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velice poutavě a vtipně napsaný a především skvěle zahraný "detektivní" příběh. Pachatele sice není problém odhalit, ale přiznejme si, že o něj tady vůbec nejde. Jde o tety, o postupně o rozum přicházejícího, ale stále si prozpěvujícího Jiřího Hrzána, o Ivu Janžurovou, o spoustu herců, kteří ve vedlejších rolích rozhodně potěší, o nápadité tetičkovské parodie známých písní, o (bez nadsázky) vtipnou hudbu Václava Hybše... Zkrátka o to, že se bavíme a bavíme.__P.S. Několikavteřinová, ale přesto nezapomenutelná role Jana Krause stojí za víc než za povšimnutí! ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek mám prostě ráda! Když padne řeč na Hrzána, vybavím si Drahé tety a já. Krom toho, že jsou ve filmu zakonzervované artefakty mého dětství, musím i po letech ocenit komediální herectví Jiřího Hrzána. Komedie lehce ulítlá, ale příjemně. (Nataša Golová i Jiří Hrzán natočili svůj poslední film v roce 1983.) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

tohle je taková klasika že už mě to až omrzelo.Skvělá Nataša Gollová a příjemný a legrační Jiří Hrzán dělají z tohoto filmu nezapomenutelnou klasiku ()

lesumir odpad!

všechny recenze uživatele

Hrzán je ve filmu na granát, jeho špulení tlamy mi přišlo opravdu odporné, Nataša Gollova si zahrála trapnou, uječenou "čubku" a Janzurova je dylinka se vsim sudy. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Tato moc milá komedie má v sobě skryté kouzlo, které za ta léta rozhodně nevychladlo, zamiloval jsem si ji až po mnoha letech a v dospělosti.! :-) PS: Hudební stránka nemá chybu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nataša Golllová se snažila seč mohla, Hrzán s loknami v široké kravatě také, ale u obou jsem měl nutkavý pocit, že neustále přehrávají. Jako by sami místy cítili tu nevtipnost textů, které pronášeli. Nejpřirozenější asi byla I. Janžurová. Celá ,,krimi'' zápletka byla jasná od prvopočátku a sama VB zde na diváka působí jako banda blců snad vyjma kapitána kriminálky O. Skleničky.. Nechápal jsem situaci, kdy příslušník VB najde hledaného psa, identifikuje jej dle fotografie vydané k pátrání v souvislosti s krádeží ve Spořce, psa zajistí, najde dokonce jeho majitele, ale místo aby jej sebral - dá mu pokutu, že pes běhal sám bez vodítka a košíku... Z této normalizační rádoby komedie však na mne dýchla doba, kdy skutečně na některých náměstích čepovali ze stojanu benzín, náměstích odkud odjížděly autobusy místní i dálkové a kde vždy na nepřehlédnutelném místě stála červeně natřená plechová orezlá bouda s nápisem PNS. Doba kdy jsme v těch oranžových hundrtech a stodvácách jezdili na chalupu a za babičkama na venkov... Nevím jak, ale závěrečná Hrzánova píseň zabíraná ve sluncem zalitém embéčku jedoucím jihočeským večerem ve mně na tyto časy probudila vzdálenou hloboko zasutou vzpomínku ... Víc než dvě tety ale nedám. * * ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který mě moc neoslovil. Vtipných momentů je zde moc - to je to jediné co film drží před velkou katastrofou. Herci celkem průměrný. Nic víc zde nebylo moc dobře. Tím nechci tvrdit, že to byla ztráta času, ale byl to film na jedno podívání, takže jsem se zabavil, ale ne moc dobře. Za půl hodiny jsem si už nic nepamatoval z filmu. Bez dalších řečí hodnotím na 47% = ** ()

Reklama

Reklama