Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jihočeském městečku žijí v malé vilce sestry Fany a Andělka. Všichni je považují za poněkud bláznivé, ale mají pro jejich svérázné nápady shovívavé pochopení. Toho dne, kdy přijíždí na nečekanou návštěvu jejich neteř Hermínka, aby jim představila svého snoubence, číšníka Michala, se však Fany stane očitou svědkyní loupežného přepadení místní spořitelny. Shodou okolností a nešťastných náhod však považuje za pachatele chudáka Michala. Situaci ještě zhorší rozhodnutí obou tet zahájit vlastní vyšetřování s cílem pomoci dopadnout pachatele. Sice kapitánu Jedličkovi občas pomohou, ale každá pomoc se nejprve musí prodrat jejich roztržitostí a svéráznými názory. Vyděšená Hermínka, která sleduje, jak tety neomylně vedou vyšetřovatele na Michalovu stopu, vyplašeného přítele raději "uklidí" zpět do Budějovic. I když se situace vyjasní a Michal je přijat jako snoubenec, tety se nevzdávají lákavé myšlenky, že by přece jen mohl být lupičem ze spořitelny. Zejména když se ukáže, že nerudný soused Tomeček, další vyhlédnutý pachatel, není ten pravý. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

Eisenmann 

všechny recenze uživatele

Pološílená komedie s poměrně sympatickým a výstižným hereckým obsažením, kterou každý určitě alespoň jednou viděl. Já osobně jsem ji viděl mockrát, není to sice film, který bych si schválně pustil doma na DVD, ale pokud běží v televizi, vždycky ho rád shlédnu. Za netradiční námět, pěkné zpracování a herecké výkony bych dal 75%. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Klasická československá komedie ze 70. let, která mi velice připomíná filmy Petra Schulhoffa jako Zítra to roztočíme, drahoušku, Co je doma, to se počítá, pánové, Příště budeme chytřejší, staroušku. I zde vidíme reálný socialismus a především s posledně jmenovaným filmem i nějakou tu kriminálku. Ve spořitelně je přepadení a po lupiči se rozhodnou pátrat dvě svérázné důchodkyně. Mimojiné jedna z nich Nataša Gollová, pro kterou to byla podle mého nejlepší role od Císařovýho pekaře. A jak se dívala skrz přepážku, hodně mi to připomínalo scény z Eva tropí hlouposti. Nakonec obviní roztržitého Herzána ala Pierra Richarda s hlasem Waldemara Matušky nebo kdo to vlastně zpíval. [8497. hodnocení, 167. komentář, 66%] ()

Reklama

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

V momentech, kdy Jiří Hrzán zpívá a tančí, má člověk chuť využít možnosti rychloposuvu. Nevím, čím to je, ale jinak mi vůbec nevadí, a to ani v okamžicích, kdy se staví na hlavu. Přestože se Hrzán snaží velice, nedokáže si ukradnout celý film pouze pro sebe. Gollová zde sice již ztratila své mládí, nikoliv své komedíální umění a spolu s Evou Svobodovou vytváří výbornou dvojici (ač moc jako sestry nevypadaly). Ano, je to příběh velice naivní a celkem o ničem. Ano, vnímavý a zkušený divák dokáže pachatele odhalit ihned. To však neznamená, že se nevyplatí na něj podívat. Dobrého humoru přece jenom nikdy není dost. Odpovědní by měli litovat, že Gollová, které ve filmu přidali celých 9 let, nedostala po válce prakticky prostor. 70% ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl v TV. Má smůlu, že ho hodnotím 40let po jeho vzniku. I když jsem tehdy již koukal po holkách, až s odstupem doby a po jistém zmoudření mi dochází, že se tehdy točily daleko horší (režimu poplatná) díla. Hodnotíme-li film nynějším pohledem a dle mého vkusu, nedopadá moc dobře. Paní Janžurová se sice hihňá a šklíbí méně než jindy a jinde, ale stejně dost. Pan Hrzán užívá klasických prostředků, které mi připomínají němý film přesto, že dostal prostor zapět pozměněné šlágry (umění anebo švanda?). Nedávno jsem o něm shlédl dokumentární film a tak se jednak nemohu ubránit dojmu, že působí jak dostihový kůň (ti se také musí brzdit, aby nekontrolovaně nevyrazili vpřed) – aby někam nelezl, druhak mne popouzí jeho vztah k ženám... Všichni pak na můj vkus moc padají, aby bylo veselo. Tomuto režisérskému prostředku infantilně říkám „hapala!“... Děkuji tvůrcům, že se opanovali a nakonec přece jen nedošlo k „dortové bitvě“ i když to bylo jen tak tak - materiál na place byl! V záhlaví ČSFD je psáno Komedie/Krimi/Hudební... Nebylo by vhodné připojit i „Akční“? Vzpomeňte na zběsilé jízdy Škodou 110! Filmařům bych auto nepůjčil za nic na světě! Je zarážející, že se tou dobou k lizu dostali pí. N. Gollová i p. S. Beneš. Pravda jedna v roli praštěné stařenky, druhý jako maskovaný, rafinovaný škůdce střádajícího lidu, k tomu oděn v pracovním plášti, ne jak jsme zvyklí, čili obsazení do role bylo asi za trest. Kouzelná ovšem je dvojrole pejska... Nu což, pěkné, leč přežilé. ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Komedie s detektivní zápletkou, ve které si naposled zahrála Nataša Gollová. Ve filmu se mi nejvíce líbily ty dvě "potrhlé tety", které se neustále pletly do vyšetřování. Dobrý byl také Jiří Hrzán, který ale podle mě malinko přehrával. Celkově je to ale slušná komedie, jenom ji vysílají až příliš často. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Přestože byly Nataša Gollová a Eva Svobodová kamarádkami na celý život, během natáčení této komedie spolu nemluvily. Gollová totiž nechtěla Svobodové napsat rodinný recept na svíčkovou. Usmířily se až na premiéře. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)
  • Naproti spořitelně je na dveřích napsáno bílou barvou restaurace a na obou stranách dveří jednota. Když tam ale příjde Michal (Jiří Hrzán), tak je jednota napsána už jen na levé straně dveří a nápisy jsou vybledlejší. (Duoscop)
  • Iva Janžurová (Hermínka) je známá tím, že čekací pauzy při natáčení vyplňuje pletením či háčkováním. O jedné takové pauze si háčkovala šaty pro filmový festival a když je viděla výtvarnice filmu Irena Greifová, nadchli ji tak, že byly použity ve filmu. (sator)

Reklama

Reklama