Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Jozefa Zachara na motivy slovenské lidové pověsti vypráví příběh z poloviny 17. století, kdy Turci podnikali své výpady do střední Evropy. Při jednom z nich unesou urozenou paní Dóciovou (K. Stražanová) a nikdo z místních nemá odvahu ji zachránit. Až na dva muzikanty ze Sebechleb Petra (P. Trávníček) a Jakuba (S. Dančiak). Jelikož ale neumí turecky, a ani neznají cestu, přidá se k nim také jejich celoživotní opatrovatel báťa Klimo (V. Polónyi). Trojice neohrožených hrdinů se pak vydává do Cařihradu a na své cestě za vysvobozením urozené paní z pašova harému bude muset překonat mnohá nebezpečenství včetně tureckého velitele Selima (A. Hryc), který jim slíbí krutou pomstu za své zostuzení. Nebudou však odkázáni jen sami na sebe. Pomohou jim také jejich nové hudební nástroje obdařené zvláštní kouzelnou mocí… (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kterak prostoduché hudební těleso splasklo pýchu musulmanů.. Než si sultánův harém zapíše do statistik -2, pobaví vás úsměvná výprava se zvláštními efekty, jelito Trávníček mluvící v sedmdesátkách zase cizím hlasem i skutečnost, že nemusíte být chrabrý ani důvtipný, abyste podnikli úspěšnou diverzní akci proti Osmanské říši. V Lednici.. Apropo, kde bylo prohlášení, že tento program zahrnuje negativní vyobrazení nebo špatné zacházení s lidmi či kulturami? Protože rasismus a stereotypy nemají v dnešní době místo, všechny scény s půlkníratým Hrycem by se měly vystřihnout a natočit nově a woke s Erdoganem Atalayem.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Voľakedy to bola len taká v podstate nenápadná, ale celkom podarená a vtipná rozprávka o troch slovenských muzikantoch, čo sa vybrali zachrániť krásnu devu, ktorú pri svojich nájazdoch uniesli Turci. Dalo sa pri tom pobaviť. No mám taký pocit, že to nebude trvať dlho a tento film sa ocitne na čiernom zozname a bude zamknutý do trezoru, aby sme ním náhodou neurazili city a náboženské cítenie mohamedánskych parazitov, ktorí sa v tisícových hordách valia do Európy. Takže si "Sebechlebských hudcov" užite pokiaľ sa dá. *** ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Krásná rozpravka o tom, kterak se postaví Sebechlebsti Turkum, když si jdou pro sve unesené ženy do haremu zdejšího basi.. pomohou jim v tom kouzelné nástroje a hlavne odhodlání.! Moc pěkné melodie zaznívají počas celé pohádky. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Chytľavý humor, ktorý poteší snáď každého diváka. Ústredná trojica to skvelo rozpáli a Andy Hryc je v úlohe tureckého zbrojnoša na zožratie. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorá zaujme najmä neustálym zosmieňovaním Turkov a pravým slovenským folkom na pozadí boja proti tureckým nájazdom. Vlastne je to taký náš malý národný epos ;-) ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som neplánoval dať 5 *, ale Sebechlebskí hudci sú tak roztomilá, vtipná a výpravná rozprávka, že sa inak nedalo. Viliam Polónyi mal za toto dostať Oscara. Ach, taká nostalgia ma pochytila. (90%) ()

topi 

všechny recenze uživatele

Slovenská báchorka o třech muzikantech, kteří jdou do Turecka vysvobodit z pašova harému vzácnou paní sebechlebského panství. Navíc mají kouzelné hudební nástroje od jednoho stařečka, kterému pomohli se dřívím do jeho chalupy. Rozjíždí se tak vtipné dobrodružství plné bláznivých situací a někdy až absurdních výstupů. Moc se mě líbila triková stránka a stop-motion animace, která dodávala roztomilou hravost. Mladý ucha Travníček a Dančiak byli super, nejvíc však řádil Andrej Hryc v roli tureckého náčelníka. Snímek má nádhernou výpravu a v sobě ukrytou určitou poetiku, tolik viditelnou i v podobně lazených slovenských filmech ze sedmdesátých lét. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Takéto Komunistické ČSSR poloincenácie-polofilmy nemusím. Ide o klasickú rozprávku so scenárom podobným ako väčšina povestí akurát ma na nej zaujalo obdobie v ktorom bol dej situovaný. Boje proti Turkom sú zaujímavým obdobím v našej histórií a rozhodne takýto vtipný guláš rovná sa Slovenská bedač a Turecký vojaci multi-kulti mix nebol nevyužitý. No socialistické spracovanie mi vždy prekážalo, preto 1*. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Zachar má sklon k přehánění až do trapnosti. Z této komedie nevyšel bez ní asi nikdo. Snad jen ta kosa, neboť: "Ej, ta kosa veru dobre kosí..." Ani jako klip k " Ej, z tej lúky mám dve fúrky sena, / ej, z mej milej je už moja žena" v podání Elánu, by to asi němělo žádný (nanejvýš modrý) Effect. Ale ani jako pohádka to nefunguje. Chybí tu morální poučení - die Moral. Pokud za ni budeme brát zesměšňování Turků, pak nebudeme dělat nic jiného než, ti kteří, už pomalu stol let, zesměšňují Hitlera, a přitom si život bez něj už vůbec nedokážou představit. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....jedna z mála pekných slovenských rozprávok,pekný príbeh ,výprava a nechýba ani humor-tie šabľou odseknuté fúzy turkovi,ktorého hrá Andy Hryc - nezabudnuteľné.... moja zaujímavosť:Film Sebechlebskí hudci sa natáčal v Gabčíkove, Hrušove, Perneku, Pezinku, Hamuliakove, Borinke, Borskom Mikuláši, Bratislave, Červenom Kameni a na Balatone. (dyfur) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dvaja hudci a jeden bača na impossible oslobodzovacej misii až v Carihrade, aj takéto bizarnosti ponúkajú slovenské ľudové povesti od Jozefa Horáka. Nie že by to nejako vadilo, ako komediálna rozprávka to môže byť, len som očakával trochu viac súvislého deja. –––– Husle a píšťalka, to je vaša zbraň! ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Tříčlenné Sebechlebské muzikomando vyzbrojené hitovkou "Hej, tá moja kosa dobre kosí" vyráží osvobodit unesenou šlechtičnu z rukou pohanských psů. Výsledkem je celkem zábavná historická,dobrodružná, hudební i pohádková komedie. Ale přece jen mi přišlo, že na scénáři i na humoru se mělo ještě trochu zapracovat. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Roznorode dielo ktore obsahuje, povedal by som ze z kazdeho rozku trosku, navyse Polonyi a dvaja vtedy este mlady Hryc a Danciak ma milo prekvapili. ()

dendan 

všechny recenze uživatele

Skutočne zábavná komédia so slovenským humorom. A tá pekná výprava, až sa mi veriť nechce že je to zo Slovenska ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Snaha prekypovala, ale rozprávky málo, humoru tiež a... asi už moja chytrosť a rozmaznanosť predčila očakávania. Aspoň hudobný motív rozoznám rýchlejšie ako smrad v Carihrade a nákazlivosťou predčí arabskú jar :) ()

Reklama

Reklama