Revoluce: Záblesk minulosti

Dokumentární

Česko / Španělsko, 2009, 57 min

Carles Bosch

• Radko

Zbytočne nastavovaná a veľa nových informácií neposkytujúca kaša.(19.11.2009)

Pohled zvenčí sice kromě československé historie ve zkratce a efektnější grafiky nepřináší pro našince nic objevného, ale osvědčené záběry a hodnotné komentáře osobností spojených se sametovou revolucí navodí stejně znovu nostalgii. A samotný zájem zahraničních médií je unikátní.(19.11.2009)

pro mě každý záblesk je něco neuvěřitelné. Zájem zahraničních mediích ještě větší. Poplakala jsem si, tak jako asi při všem co se revoluce týče.(19.11.2009)

Myslím, že je to krásná možnost si zase připomenout události r. 1989. Málokdy se Češi tak sjednotili jako právě v r. 89. Tenhle film je určitě jedinečný tím, že ukazuje i jiné situace než ty, které vidíme ve většině ostatních dokumentů z revoluce. Navíc - já si nemůžu pomoct, ale mně přijde úžasné, že se příběh Sametové revoluce připomíná i jinde než u nás. A hodně států by se od nás mohlo učit, jak jsme to hezky sametově zvládli:-D Prostě srdeční záležitost, i když jsem tam tenkrát ještě nemohla být:-) http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/30929434016-revoluce-zablesk-minulosti/(22.11.2009)