Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zeda, experta na bankové krádeže a trezory, práve prepustili z väzenia. Prichádza do Paríža, aby sa podieľal na krádeži, ktorú plánuje jeho priateľ Eric. Ešte predtým si však chce dopriať trochu rozptýlenia s oslnivou prostitútkou Zoe. Idylická noc plná alkoholu, drog a zvrhlostí sa pre Zeda a jeho priateľov končí na druhý deň, keď majú vykradnúť banku. Pre Zeda sa akcia skomplikuje, keď v banke stretáva Zoe. Prostitútka, s ktorou strávil minulú noc, tu pracuje ako pokladníčka. Pre Zeda sa táto situácia stáva morálnou dilemou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Romantický nafetovaný heist film. Nevím, co přesně se Avarymu v následujích letech posralo, ale tenhle sakra talentovaný chlápek (který umí psát stejně dobré scény jako QT, viz první polovina filmu) měl dělat velkou kariéru jako skvělý filmař a ne být považovaný za jakýsi odpad od Tarantina. Doufám, že vyleze z vězení a ještě všem ukáže. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

To, že Avary dlhé roky spolupracoval s Quentinom Tarantinom v tomto filme zúročil len tak na päťdesiat percent. Natočil vcelku nudný film, hoci pomerne zaujímavým zhúleným štýlom, ale aj akcia je priemerná... No, herecké výkony na tom nie sú o nič lepšie (šéf bandy Jean-Hughes Anglade vyčnieva, Julie Delpy známa napr. z Linklaterovej snímky Pred súmrakom pre mňa nebola veľmi príťažlivá a hlavný hrdina Zed v podaní Erica Stoltza bol štandart). S hodne prižmúrenými očami priemer... ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Veľké sklamanie. Nie že by som sa na film zvlášť tešil, ale Quentinova produkcia ma zlákala. Bohužial je film slabý, podpriemerný a navyše nudný. Neviem, čo sa Tarantinovy páčilo na námete, verím že on by z toho urobil aspoň pozeratelný film, no Avaryho réžia na to nemala. Dej nebol zaujímavý, dlhý rozbeh, veľké očakávanie a zrazu nevýrazná akcia a suchý záver. Nič, čo by stálo za povšimnutie. Réžia, scenár aj herci nie sú ťaháky filmu a ostatné aspekty taktiež. K filmu sa už nevrátim, možno až Tarantino spraví svoj vlastný remake o čom ale úprimne pochybujem. Navyše, prečo sa to do prdele volá Zabiť Zoe ? P.S. Moje 2* dávam iba z úcty k Tarantinovi. 35% ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Veliké zklamání. Avary se nemůže s Tarantinem měřit ani po scénáristické (nudný, provařený příběh, žádné zapamatováníhodné dialogy), natožpak režijní (vizuálně nezajímavé, někteří herci mu šíleně přehrávají) stránce. Nuda. P.S. Možná bych byl shovívavější, kdybych před Zoe neshlédl právě Tarantinův opus magnum Pulp Fiction. Takhle víc než dvě hvězdičky dát opravdu nemůžu. 2022 update: tak ani po skoro dvaceti letech nemůžu v Zoe najít ten údajný Avaryho talent (Rob Royův komentář mě hodně pobavil). Aspoň že ty jeho podcasty, co začal letos natáčet s Tarantinem, jsou moc fajn. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Roger Avary? Není to ten co, asistoval Tarantinovi u takovejch pecek jako Pulp fiction, Gauneři nebo Pravdivá romance? To by mohlo bejt fajn. Říkal jsem si, ale opak je pravdou. Avaryho asistence vypadala asi takhle: ,,Hej Rogere, co říkáš tomu scénáři?"-,,Jo dobrej." A Avary si jednoho dne řekl, že tohle dokáže taky. Eric Stoltz(celkem se snaží) hraje Zeda, experta na trezory. Zed přijel do Paříže, aby se zúčastnil velké loupeže a tak banda feťáků přepadne banku. Opravdu nečekejte nějak originální příběh. Scénář je velice špatný a jedna ,nebo dvě lepší hlášky mu trn z paty nevytrhnou. Škoda, že se Avary lépe nepřiučil u svého kamaráda. Zde se dá opravdu parafrázovat, že žák svého mistra nikdy nepřečůrá. Děj je přímočarý bez jediné odbočky a bez jediného vývoje některé z postav. Avary se tedy snaží alespoň za kamerou, ale ani zde nepůsobí moc jistě. Litry krve působí samoúčelné. Pochválit se akorát dá milostná scéna, která je celkem vtipně prostřihovaná záběry ze starých filmů (upír vstávají z rakve mě pobavil). Paříž je zde vidět jen při pár záběrech pořízených z vozu (že by kluci neměli povolení?:) Ve finále je to velké zklamání. Avary nesahá Tarantinovi ani po kotníky. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (27)

  • Hoci je dej filmu situovaný do Paríža, takmer celý sa natočil v Los Angeles. Výnimkou je úvodná a záverečná scéna, tie boli fakt natočené v Paríži. (beso74)

Reklama

Reklama