Reklama

Reklama

Misfits: Zmetci

(seriál)
Trailer
Velká Británie, (2009–2013), 29 h 12 min (Minutáž: 43–51 min)

Tvůrci:

Howard Overman

Hudba:

Vincent Pope

Hrají:

Iwan Rheon, Joe Gilgun, Nathan Stewart-Jarrett, Antonia Thomas, Lauren Socha, Robert Sheehan, Robert Sheehan (a.z.), Karla Crome, Nathan McMullen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(37)

Partička "zmetků" začne vykonávat veřejně prospěšné práce za své dřívější prohřešky. Když je však hned první den zastihne záhadná bouře, jejich životy jsou navždy změněny. Všichni kromě Nathana zjistí, že mají zvláštní schopnosti. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 222)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem na sobě nezpozoroval žádnou nadpřirozenou schopnost a vždycky jsem nesnášel zmetky. S takovouto výbavou bych se na veřejně prospěšné práce neměl vydávat, ale hodnocení seriálu, ve spojení se zvýšenou možností výskytu zázraku v předvánočním čase, mne donutilo na sebe navléci oranžovou kombinézu a vykonat nějakou tu veřejně prospěšnou práci. Již to neudělám, protože mne nijak zvlášť nebaví hrabat se v odpadcích, beze smyslu se potulovat v čase ani souložit na záchodcích. Nemohl jsem přitom sice přehlédnout jisté zábavné momenty, ale přesto jsem zvolil odchod v okamžiku, kdy jsem mimořádně bystře zaznamenal, že na seriálu mne již baví pouze sestavovat pořadí, ve kterém bych hlavní hrdiny házel agresivnímu tučňákovi k večeři. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Tenhle serial je neco! Po par minutach jsem v tom byla az po usi. Pilot je naprosto bezkonkurencni a i kdyz si vsechny dily neudrzely jeho uroven, je to porad tak uzasne jine nez ostatni serialy (je to drsne, sokujici, sproste a vtipne tou spravnou merou). Perfektne napsane a zahrane postavy, skvela hudba, senzacni zabery, skvostne intro. Zamilovala jsem si vsechny a vsechno a uz se nemuzu dockat pokracovani...********************** Nehodnotim treti serii, protoze bych musela jit o hvezdu dolu. Po odchodu Roberta Sheehana uz to prestali byt Misfits, jeho nahrada v podani Josepha Gilguna je otresna a trapna. Hlasky site na miru Nathanovi on proste pohrbiva. Obrovske zklamani! ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Něco tak extravagantního jsem snad ještě neviděl. V žádném jiném seriálu se nesouloží tak často jako v Misfits (alespoň jsem ještě porno na pokračování neviděl), sprostých slov si divák též užije dosyta, i když se celkem opakují (wanker, cunt, shag, twit, pillock); pořád je to příjemná změna vůči klasické sestavě asshole, son of a bitch a motherfucker důvěrně známé z amerických filmů... První série dost dobrá, i když tam mne celkem vytáčela Tereza Kostková (Sally), ve druhé to však začíná skřípat. Zatímco „ankůl“ Simona jsem měl rád, to jeho namachrované já (mimochodem, proč bydlí u Batmana ve sklepě?) pořád jen chodilo do půl těla svlečené a házelo pohledy á la Daniel Radcliffe. Ne že bych to Danielovi s Rihannou nepřál, ale tahle romantická linie mne nebrala. Ne tedy že by nějaká jiná bodovala víc. Postavy se objevují nanejvýš na jeden díl, provázanost dílů téměř nulová, každý díl, jiná ves. Pro dvojku platí ještě více než pro jedničku, že nebýt Nathana, toho namachrovaného, ukecaného, otravného, ale nesmírně vtipného debílka, není moc o co stát... Trojku jsem původně ani načínat nechtěl. Stalo se však a ten jeden díl mi úplně stačil. Vůbec mne to nezaujalo, nová postava snažící se nahradit Nathana dost zoufalá (ani dvě provedení nestačí) a opět to vypadá, že životnost postav bude velmi malá (dvě nové postavy hned zemřely). To nejlepší na trojce bude zřejmě nultý díl s Nathanem v Las Vegas... Co mne vadilo, byla Kelly překládaná titulkářem do slovenštiny. Se silnými přízvuky to není jednoduché, ale slovenština podle mne není řešením. Podobně jako v případě Hermese z Futuramy, který mluví moravsky, jestli se nepletu... 50% (1. série - 90%, 2. série - 60%, 3. série - 10%) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Misfits...pro mě další seriálová legenda, kde jsem první sérii zkouknul prakticky okamžitě a další díly hltal s neskutečným nadšením a faktem, že chci ještě. Může za to především anglická stopáž, tedy šest dílů na sérii, což je přesně tak akorát. Tvůrci tak dokážou z minima vyždímat maximum a člověka to bude bavit. Nebudou chodit kolem horké kaše a pořád tu budou základní otázky zajímavě aktuální. Tak se nestane, že by jeden díl byl o ničem, protože všecky spolu parádně souvisí. Dalším plusem je určitě výběr hudby, kde mě překvapilo to, jak anglická mládež na nějakejch undergroundovejch diskotékách dokáže pařit na perfektní elektronickou muziku současnosti a dýdžejové z kapsy vytahují jména jako Justice, Yuksek nebo Chase and Status. Tady se hned objevuje jedna z otázek, která mi celej ten seriál nedala spát a to ta, ve kterém městě se ten seriál sakra odehrává...vypadá to jako Ukrajina. Což mě ale utvrzuje, že ne vše je tak hezké, jak na první pohled vypadá a i Anglie může mít pre-industriální místa a la východní Evropa. Každopádně to všecko do sebe parádně zapadlo, nehledě na to, že samotní herci jsou naprosto boží. Každej je unikát, každej je zjev ze čtvrtý dimenze, se kterým se každý den nesetkáte ale určitě si každého na první pohled zapamatujete. A co je nejlepší? Že seriál připomíná známější americký seriál Heroes a fantasticky mu utírá kapsy, co se kvalit týče. Jeho plusem je určitě fakt, že veškeré postavy jsou originální a dokážete si je zapamatovat, stejně tak jako samotné díly, protože jich tolik není. To nejlepší na závěr je ale fakt, že celý ten příběh seriálu Misfits není globální...pořád je to jenom příběh šesti parchantů, kterým se zničehonic změnil život. A kupodivu nebyli jediní. Zánik světa do toho tvůrci zatím netahaj a já doufám, že ani tahat nebudou, protože jakmile seriál začne být více globální a bude se tam řešit zánik světa, většinou jde do prdele...jako právě Heroes. Proto tomuhle seriálu uděluju pětihvězdovou dardu. No, i když možná taky proto, že jsem tu první sérii shlédl prakticky v kuse a to každej seriál nedokáže. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

První série vynikající, druhá rozpačitá, u třetí jsem to raději utnul hned zkraje, abych nemusel jít s hodnocením dolů. PS: Musím pochválit Radka99 za vcelku výstižný komentář. Chlapec ušatá učitelská, jak často bývá vedle jak ta jedle, tady se téměř pochlapil. Možná bych mu výjimečně dal i za jedna. ()

Galerie (496)

Zajímavosti (32)

  • Londýnskou čtvrť Thamesmead, kde se seriál odehrává, využil rovněž Stanley Kubrick pro slavné scény ve snímku Mechanický pomeranč (1971). Mnoho interiérů se pak natáčelo v kampusu Brunel University nebo v blízkosti jezera Southmere. (ČSFD)
  • V nemocnici si Kelly (Lauren Socha) a dívka vymění osobnosti. Hmotná osobnost Kelly však mluví stále s přízvukem, ačkoliv by měla mluvit jazykem, jakým mluvila dívka v nemocnici. (Brodyman)
  • V tomto díle zazní skladba „Spanish Sahara“ od kapely Foals, která byla později použita v počítačové hře „Life is Strange“. (fabecc1222)

Související novinky

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Reklama

Reklama